mei 2012: CVS/ME Liga : M. van Impe spreekt op Persconferentie over ME/cvs op Noorse Ambassade

 
Tijdens de maand mei 2012 wordt er door Offroadbiking.eu een Persconferentie over ME/cvs georganiseerd op de Noorse Ambassade in Brussel. Hierop wordt Marc van Impe (journalist en ondervoorzitter van de CVS/ME Liga Vlaanderen) uitgenodigd om een uiteenzetting te houden over ME/CVS.  Van Impe was op hun vorige persconferentie reeds spreker.
Offroadbiking.eu organiseert een prachtig initiatief voor ME/cvs-patiënten, waarvan de opbrengst zal gaan naar de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek!
Meer hierover kan u lezen op de website van de CVS/ME Liga, klik op onderstaand logo :
 
 
 Op 13 april 2012 verscheen in "Het Nieuwsblad" online een artikel over deze triatlon en sprak met één van de Belgische triatleten, Kurt Berckmans, die het in dat artikel niet enkel heeft over de sport op, maar ook over het "goede doel" waaraan de Belgische triatleten meewerken : 
"Berckmans, die niet enkel informatie geeft over de sport op zich, maar ook over het doel van dit jaar, nl.
Met deze triatlon wil hij het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) in de kijker plaatsen, een slepende ziekte die zijn vrouw treft. 'Geld willen we dit jaar niet ronselen. Wel wil ik verschillende actoren rond CVS aan tafel brengen. Naar deze ziekte wordt te vaak met oogkleppen op gekeken', vindt Berckmans. Daarnaast willen de sportievelingen sportmateriaal inzamelen voor kansarme jongeren."
 

De triatlon heeft plaats vier augustus 2012 , lees er meer details over op deze link : http://www.nieuwsblad.be 

 
Bronnen : website CVS/ME-Liga
               Het Nieuwsblad

 

 CheckStat