30.11.11 Oproep: reageer op artikel in "Passe-Partout"

 
 
14.12.11 Onze dank aan iedereen die reageerde op onderstaand artikel in Passe-Partout!  De vele reacties zorgden ervoor dat Passe-Partout in hun blad (week 50) een rechtzetting deed van onderstaand artikel! Ze lieten iemand van de patiëntenorganisatie WUCB aan het woord, die duidelijk uitlegt waar het bij ME/CVS om draait!  De rechtzetting vindt u hier. Dank voor uw medewerking!
 
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
OPROEP : reageer op onderstaand artikel in Passe-Partout dd 30.11.11 (in diverse regio's)!!
 
 
"Vermoeid ? Beweeg ! Krachteloos ? Futloos ? En dat gevoel komt regelmatig terug, of is zelfs permanent aanwezig ? Het is steeds aangeraden om de dokter te raadplegen om de oorzaak ervan te achterhalen.... Misschien lijdt U wel asthenie, ook myalgische encefalomyelitis genoemd. Met andere woorden : het chronisch vermoeidheidssyndroom. De oorzaak ervan blijft steeds onbekend. Maar in tegenstelling tot wat men zou denken, vermindert het uitoefenen van een fysieke activiteit de effecten ervan. Zoals bijvoorbeeld wandelen. U raadt het al : het belangrijkste obstakel is van psychologische aard. Het moeilijkste is dus net : aanvaarden dat u moet opstaan uit die luie zetel om te kunnen gaan wandelen..." (*)
 
 
We vermoeden dat ME/CVS-patiënten die dit artikeltje lazen er absoluut niet akkoord mee gaan... in tegendeel! Het is niet enkel grof te noemen maar ook heel onbegrijpend tegenover zwaar zieke mensen! Wat dat zijn ME/CVS-patiënten nl... ze lijden aan een zware invaliderende lichamelijke aandoening.
 
Graag roepen wij u, ME/CVS-patiënt maar ook niet-patiënt, op om te reageren op bovenstaand artikel!
Dit kan u via dit emailadres : redactie.vilvoorde@passe-partout.be (voor de regio Vilvoorde-Grimbergen bv),
het emailadres van de redacteur van Passe Partout van uw regio kan u hier vinden.  
 
De algemene directie van Passe-Partout kan u bereiken via onderstaande gegevens :
Algemene Directie Vaartdijk /
Campus Remy, 3, bus 401
3018 Wijgmaal
Belgie
016/44.28.00
redactie (hoofdredacteur: Bart Persoons) tel. 016 44 28 29, redactie.leuven@passe-partout.be 
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!
 
Bron : Passe-Partout nr 48 - Editie Tienen, 30.11.11, p. 7, zie :
 
 
 
 CheckStat