boek Mirande de Rijke ik werde ziek maar de wereld...

 
 
"Ik werd ziek, maar de wereld bleek mesjokke" door Mirande de Rijke
 
Boek ▪ Paperback ▪ Rijke, M. de ▪ ISBN-13: 9789461290342

Mirande de Rijke, zelf ME-patient schreef een boek over haar ervaringen genaamd Ik werd ziek, maar de wereld bleek mesjokke. Mirande beschrijft haar ziekte als ‘’iedere dag zware soorten griep hebben en toch aan topsport doen’’.

Persoonlijke ervaringen
”Dit boek bevat hoofdzakelijk persoonlijke ervaringen. Het is duidelijk dat ik geen arts ben, maar aan de andere kant van het verhaal sta. Daar waar ik een mening uit lijk te spreken, doe ik dit slechts gebaseerd op persoonlijke visie en ervaring.”

Columnachtige vorm

Het boek Ik werd ziek, maar de wereld bleek mesjokke is een een soort bundel van columns of korte verhalen. Mirande beschrijft in korte hoofdstukken haar ervaringen met haar baan, haar vrienden en de medici waarmee ze te maken kreeg.

”Alle behandelingen (hoe weinig en beperkt ook) die ik uitvoerde, kostten ongelofelijk veel inspanning en kracht.”

Informatie opzoeken
Het boek zal vooral voor ME-patienten een prettig boek om te lezen zijn omdat er veel herkenning in het boek zit voor hen. Geïnteresseerden die nog niets afweten van ME/CVS zullen het boek waarschijnlijk meer kunnen waarderen als zij eerst wat informatie opzoeken over deze ziekte.

Goed leesbaar
Het boek is speciaal geprint op dik glanzend papier en met grote letters, zodat het ook leesbaar is voor patiënten met ME/CVS. Het boek voelt daardoor ook zwaarder aan dan andere boeken.

© Mirande de Rijke

 

 

CheckStat