Documentaire: Voices from the Shadows

English version : click here
 
 Update 1 mei 2012 : de trailer van de aangrijpende documentaire "Voices from the Shadows" is nu ook in het nederlands ondertiteld. (Voor meer informatie over de documentaire : scroll down)

Voices from the Shadows trailer (Nederlands)

 
 
Update : 19.12.11 - de film (documentaire van 60 minuten) "Voices from the Shadows"(Engelstalig) is vanaf januari 2012 op DVD beschikbaar zijn. Zie : http://voicesfromtheshadowsfilm.co.uk/shop-dvds/  ,tevens kan u de volledige documentaire zien op "MUBI", klik hier  (dit is tevens de originele Engelstalige versie).
De documentaire  'Voices from the Shadows' is een groots gebeuren. In een meeslepende en intens ontroerende één uur durende documentaire  worden de  verborgen stemmen van ernstig zieke kinderen met ME/CVS eindelijk gehoord.  De documentaire toont moedige getuigenissen, ondersteund door de betrokken professionals  die het verborgen onrecht ivm ME/CVS belichten.  We zien de liefde, integriteit, vastberadenheid en moed van de deelnemers  als ze moedig hun verhalen delen met ons. Het zijn verhalen van leven en dood en hoewel het moeilijk te geloven is in deze tijd, toch is het pure realiteit: ze zijn echt gebeurd. En zo zijn er nog vele, …vele andere verborgen zwaar zieke en onbegrepen kinderen en volwassenen die we nooit zullen ontdekken…

“Voices from the Shadows is the most important and significant film on pediatric ME that has ever been produced” – Prof. Leonard Jason

De film ontstond uit pure wanhoop en werd gemaakt door de moeder (Natalie Boulton) en de broer (Josh Biggs) van een ernstig zieke ME-patiënte.  Het is een onafhankelijk en zelf gefinancierd project.  Medewerkers van deze documentair hebben bijgedragen en deelgenomen door zich te laten interviewen, door toe te staan ​​ dat hun verstrekte informatie gebruikt werkt, en door  feedback en goedkeuring te geven in elk stadium. Het is een aangrijpende en ontroerende uitzetting die getuigt van de tragische gevolgen van de psychiatrische vooroordelen en medische onwetendheid met betrekking tot één van de meest voorkomende ziekten van de 21e eeuw.  Deze film is het vervolg op het boek “Lost Voices from a Hidden Illnes”( Natalie Boulton).

De wereldpremière van 'Voices from the Shadows' vond  plaats op Christopher B Smith Rafael Film Center 1, California Film Institute, op zaterdag 8 oktober 2011.
 
De trailer kan u alvast hier bekijken (English):
    

trailer "Voices from the Shadows"

 (deze video werd door Josh Biggs op YouTube geplaatst )
 
© ME/CVS in België - 2011
 

CheckStat