31.07.12 Dag Allemaal: Eindelijk hoop voor duizenden CVS- lijders


31.07.12 - Dag Allemaal

EINDELIJK HOOP VOOR DUIZENDEN CVS-LIJDERS
'Minister Onkelinx beloofde mij in haar brief een oplossing'

CVS-patiënte Maaike Van Gool (58) trok haar stoute schoenen aan en schreef een brief naar de koning. Die sprak minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx aan, en zie: "Er komt eindelijk een oplossing voor CVS-lijders, liet de minister mij weten', zegt Maaike.

Samenvatting van het artikel:

Het tijdschrift "Dag Allemaal" interviewt Maaike Van Gool, sinds 8 jaar CVS-patiënte, zij wordt behandeld door Dr. Coucke. Zij is de niet-erkenning en verdeeldheid in verband met CVS beu  en schreef daarom een brief naar de Koning, waarop ze antwoord kreeg dat er geen audiëntie kon plaatsvinden, maar dat Zijne Majesteit haar verhaal zou doorsturen naar Minister Onkelinx. Wat later ontving Maaike een brief van minister Onkelinx die beloofde om dit mee op te nemen in haar dossier. Wat later las Maike in de krant dat minister Onkelinx nog dit jaar werk wil maken van een terugbetalingssysteem voor CVS-patiënten. Hierop belde ze naar het kabinet van mevr. Onkelinx waar men haar zei dat haar brief meegespeeld had... De minister zelf is momenteel met vakantie, maar de secretaresse beloofde aan Maaike al het mogelijke te doen om een gesprek met minister Onkelinx te regelen, zodat ze de kans krijgt de noden van haar haar en haar lotgenoten persoonlijk uit te leggen aan de minister.
Maaike vond uiteindelijk haar redding bij de omstreden Dr. Coucke, auteur van het boek "De CVS-mythe". Hij was de eerste en enige die inzag wat er mis was bij Maaike. Zijn aanpak werkt en toch is het net op die arts dat de overheid het gemunt heeft, zegt Maaike, want zijn behandeling is niet wetenschappelijk bewezen, dus kan niet terugbetaald worden. Dat hoopt Maaike binnenkort persoonlijk bij Mevr. Onkelinx te kunnen aankaarten, want het is toch niet normaal dat je financieel ten onder gaat aan je ziekte?
Zij leeft van een leefloon van 800 €. Zij is blij met de hoopvolle boodschap van minister Onkelinx, wat eindelijk een doorbraak zou betekenen voor de duizenden CVS-patiënten die nu in de kou blijven staan.© ME/CVS in België - 2012

 

Voor het volledig artikel, klik hier


Bron : Tijdschrift "Dag Allemaal" - weekblad nr. 31- 31 juli 2012 CheckStat