30.11.11 Passe-Partout- week 48- vernietigend artikel over ME/CVS

 
 
Onderstaand vernietigend artikel (week 48) publiceerde Passe-Partout in diverse regio's ivm ME/CVS. 
De redacteur van de rubriek gezondheid haalt hier volledig onterecht uit naar de ME/CVS-patiënten die hier aanzien worden als mensen die maar uit hun luie zetel moeten komen om te kunnen gaan wandelen".  Dit bracht bij vele ME/CVS-patiënten een schokwolk van ontzetting mee, al jaren strijden ze voor een correcte benaming en erkenning voor deze zware invaliderende aandoening! Meer dan 4.000 internationale studies getuigen dat ME/CVS een lichamelijke aandoening is... maar al te vaak wordt dit van tafel geveegd. Ook dit artikel getuigt van onbegrip.
 
 
artikel in Passe-Partout dd 30.11.11 (in diverse regio's) 
 
"Vermoeid ? Beweeg ! Krachteloos ? Futloos ? En dat gevoel komt regelmatig terug, of is zelfs permanent aanwezig ? Het is steeds aangeraden om de dokter te raadplegen om de oorzaak ervan te achterhalen.... Misschien lijdt U wel asthenie, ook myalgische encefalomyelitis genoemd. Met andere woorden : het chronisch vermoeidheidssyndroom. De oorzaak ervan blijft steeds onbekend. Maar in tegenstelling tot wat men zou denken, vermindert het uitoefenen van een fysieke activiteit de effecten ervan. Zoals bijvoorbeeld wandelen. U raadt het al : het belangrijkste obstakel is van psychologische aard. Het moeilijkste is dus net : aanvaarden dat u moet opstaan uit die luie zetel om te kunnen gaan wandelen..." (*)
 
Op dit artikel hebben tal van ME/CVS-patiënten, sympathisanten en ook patiëntenorganisaties gereageerd. Passe-Partout biedt verontschuldigingen aan, en een rechtzetting in hun weekblad (week 50).  Dit gebeurde ook, ze lieten Mr. G. De Bock van WUCB aan het woord. Dit nieuwe artikel geeft duidelijk weer waar het bij ME/CVS echt om gaat.
U kan dit hier lezen : link
 
 
(*)Bron: Passe-partout -week 48- regio Leuven
 
 
 
 CheckStat