24.01.12-Irish Times: I never imagined my sister would die

 
 
Monday 24 january 2012
 
 
In 2005 overleed de jonge Sophia Mirza aan de gevolgen van de ernstige aandoening ME/cvs, een aandoening die veel te vaak wordt afgedaan als "psychisch" en "niet ernstig"...  terwijl ME/cvs zelfs mensenlevens kan eisen.  De videoreportage  van 2008 waarin de moeder van Sophia Mirza aan het woord is in verband met de ernst van de aandoening die het leven kostte aan haar dochter,  kan u hier bekijken.
 
Sophia Mirza was de eerste patiënte in the UK waarbij als officiële doodsoorzaak ME op de overlijdensakte genoteerd werd.
 
Op 24 januari 2012 publiceerde "The Irish Times" een artikel waarin de zus van Sophia vertelt over hoe zij de ziekte en de dood van Sophia beleefd heeft. In de beginperiode van haar ziekte, Sophia, Roisin Wilson Sophia niet serieus en schaamde zich zelfs voor haar zus,  ze weigerde er  zelfs voor om met anderen over te praten over Sophia... maar naarmate Sophia zieker en zieker werd, besefte Roisin dat het beeld dat zij had over ME/cvs totaal verkeerd was....
 
Het artikel, samen met een videofilm, kan u bekijken op de website van "The Irish Times"  zelf. (http://www.irishtimes.com/newspaper/health/2012/0124/1224310666209.html)
 
 

 

 CheckStat