08.03.16-Mijn Geheim- Francis heeft ME en hoopt op erkenning


In het tijdschrift "Mijn Geheim" van maart 2016 doet Francis Verreck haar verhaal.
Francis heeft ME (*).  en strijdt voor de erkenning van deze aandoening die maar al te vaak beschouwd wordt als "psychisch" waardoor noodzakelijke onderzoeken niet gebeuren en men zo belangrijke zaken over het hoofd kan zien.
Francis haar goede vriendin, Denise de Hoop, had ME en werd niet serieus genomen door vele artsen. Haar pijnen werden weggelachen en als psychisch beschouwd. Tot Denise bij een dokter terecht kon die haar wel wou onderzoeken... bleek dat zij borstkanker had...  in een gevorderd stadium. Denise redde het niet...  indien de eerste arts die ze veel vroeger had geraadpleegd haar wel had geloofd en de nodige onderzoeken had verricht.... had Denise misschien wel kans gemaakt om te overleven? Dat weten we niet en zullen we nooit weten.
Denise is door haar ziekte een voorvechter geworden voor alle ME-patiënten, zij vocht hard voor erkenning en begrip van ME... zelfs toen zij al heel ziek was gaf ze nog interviews om bij de artsen de ogen te openen wat het kan betekenen als ME als psychisch beschouwd wordt... Zij wou er op deze manier voor zorgen dat niemand ooit moet meemaken wat zij meemaakte... Denise overleed op 28 december 2012.
Haar beste vriendin Francis zet de strijd van Denise verder. Wij kunnen een klein steentje hiertoe bijdragen door het verhaal van Denise, het boek van Francis,etc... zo veel mogelijk verder te delen zodat het vele mensen bereikt en vooral artsen...  zodat de boodschap en het gevecht van Denise niet tevergeefs is geweest.

Denise hield een online dagboek bij en Francis beloofde haar dit te verwerken tot een boek om zo de strijd van Denise verder te zetten.
Zij schreef het boek (link bol.com)"Ik had nog niet dood gehoeven"- auteur Francis Verreck.  Uitgegeven in paperback en epub.

Ook in interviews zet Francis de strijd van haar vriendin Denise verder.... om te voorkomen dat andere patiënten zouden moeten meemaken wat Denise heeft meegemaakt.


Vandaag lezen we een aangrijpend interview met Francis Verreck in "Mijn Geheim"(*) myalgische encefalomyelitis. Dat wordt heel vaak, vooral in België) CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) genoemd, hoewel dit een verkeerde benaming is. 

 

 CheckStat