Wie ben ik ?

Maxim T. W. De Donder
Geboren te Lokeren, 1997

Ik ben Maxim De Donder, een student uit Lokeren. Ik heb erg veel verschillende interesses en heb enkele functies die ik al enkele jaren vervul. Op deze pagina kom je meer over mij te weten ! 

 Interesse/hobby
 Merken/toestellen
 FotografieNikon D90, 18-200 VR lens, Metz 44 AF-1
 ModelspoorMärklin, Viessmann, ESU, schaal HO, 1 en G
 MuzikantPercussie & Marstrommel  
 PretparkfanEfteling, Toverland, Phantasialand
 ElektronicaVelleman, Arduino
 Computers & GadgetsAcer Aspire 5738Z, Surface Pro 2, Pebble Steel
 Android-fanLG V30, HTC Sensation XE, LG G3
 AudioBose QC 20i, QC 15; Peavey; Sennheiser; Sony WH-1000XM3,
Bose QC earbuds

 FunctiePeriode
Webmaster van vooruit-lokeren.be 2008 - heden
Leerlingenraad namens klas2009 - 2015
Lid 'Raad Der Wijzen' (Efteling adviesraad)2011 - heden
Voorzitter jeugdwerking "Vooruit" Lokeren2011 - 2016
Chill'op bestuurslid namens VTI Lokeren
2012 - 2015
Lid Schoolraad VLOT VTI Lokeren 2012 - heden
Public Relations Soc. Harmonie Vooruit Lokeren 2012 - heden
Secretaris Soc. Harmonie Vooruit Lokeren 
 2017 - heden
sp.a Lokeren kandidaat gemeenteraadsverkiezingen2018 
Klasvertegenwoordiger en lid overlegcomité elektronicaopleiding KU Leuven Gent2018 - heden
Lid Feestcommissie Lokeren als afgevaardigde van
Soc. Harmonie Vooruit Lokeren
2019 - heden 
Redacteur voor Eftepedia.nl2019 - heden
Afgevaardigde namens harmonie voor Netwerk Jeugdcultuur Lokeren 2019 - heden 

Onderwijs en gelijke kansen

In het middelbaar onderwijs koos ik voor Industriële Wetenschappen. Een richting in het TSO. Dat volgde ik in het VTI Sint-Laurentius te Lokeren.

Ik voel mij altijd nauw betrokken bij het onderwijs. Met Chill'op, een 'leerlingenversie' van het Lokaal Overleg Platform, heb ik meerdere activiteiten en acties opgezet om de gelijke kansen van leerlingen te benadrukken. Ik heb bij deze activiteiten altijd de rol van technicus opgenomen en geholpen bij de PR. 
De laatste jaren vervulde ik ook de taak van voorzitter. 

Enkele acties: 
 • De Ken-je-elkaardag
 • Respectactie 2013
 • Huiswerkenquête (in eigen school en voorstelling versie van VSK)
 • Schoolkostenactie (werd hernomen in 2014)
Op iedere algemene vergadering van het LOP Lokeren was ik ook aanwezig als vertegenwoordiger van Chill'op. Daar was ik de stem van alle leerlingen in Lokeren tegenover de directies.

Verder ben ik al langer lid van de schoolraad van het VTI Lokeren en was ik ieder jaar weer lid van de leerlingenraad die ik mee heb uitgebouwd en opgebouwd in de derde graad. In het kader hiervan heb ik ook al enkele vormingsmomenten van het VSK bijgewoond:
 • Leerlingenpariticipatie
 • Identiteit van leerlingen op het internet
 • Leerlingenraden opstarten en begeleiden
Na het afronden van de opleiding Industriële Wetenschappen ben ik begonnen aan de bacheloropleiding 'Elektronica - ICT met afstudeerrichting elektronica' op de Technologiecampus Gent van Odisee. In deze periode heb ik er bewust voor gekozen om volledig te focussen op de studie. Het sociale werk bleef beperkt tot het helpen van studenten uit diverse richtingen die dikwijls voor verschillende technische en wiskundige vakken een lager opleidingsniveau hadden. Het was een plezier om deze mensen te helpen om zo sneller de leerstof te verwerken. Omgekeerd leerde ik ook veel van de vakken die wij niet hadden gekregen en zij beter konden.

Toen ik de bacheloropleiding met mooie score had afgewerkt, werd de stap naar een masteropleiding aan de KU Leuven (Technologiecampus Gent) gezet. Daar kon ik me niet bedwingen en ben ik toch weer klasgroepvertegenwoordiger geworden en lid van het overlegcomité van de opleiding. Het aankaarten van verbeterpunten en het constant evalueren van leermethoden is volgens mij de enige manier om de lessen telkens weer bij te schaven, zodat de kwaliteit steeds kan verbeteren. Na 2 jaar klasvertegenwoordiger (schakel- en mastergroep) ben ik momenteel enkel nog lid van het overlegcomité voor de opleiding.  

Muzikant

Ik kom uit een heel muzikale familie, mijn moeder en vader spelen al sinds jonge leeftijd. Ik moest dan natuurlijk volgen. Op mijn achtste liep ik al mee als 'mascotte' van de Soc. Harmonie Vooruit Lokeren. Later bespeelde ik de marstrommel en leerde ik blazen op de klaroen. 
Dat was ook de periode dat ik op de middelbare school muziekles kreeg, gedurende 2 jaar. Na deze periode begon ik met klein slagwerk en grosse caisse. Ik heb dan verder notenleer gevolgd bij de Soc. Kon. Harmonie 'De Toekomst' Sint-Niklaas. In de klas van Kevin Verlaeckt, gedurende 2 jaar. Ondertussen speel ik nogsteeds marstrommel, klein slagwerk en grosse caisse. Soms komt daar eens Timpani bij.

Ondertussen speel ik bij 3 orkesten als vaste slagwerker:
 1. Soc. Harmonie Vooruit Lokeren
 2. Kon. Soc. Harmonie 'De Toekomst' Sint-Niklaas
 3. 'Kovekensorkest Heirbrug' Lokeren
Als muzikant zijnde heb ik mijn medewerking verleend aan meerdere media-projecten. Samen met de harmonie zorgen we steeds voor een extra beleving die het publiek zeer sterk kan waarderen.
 1. '100 jaar Vooruit' - C.A.P.E. - 2013
 2. 'Brabançonne' - Film van Vincent Bal - 2014
 3. 'Spektakelmusical '14-'18' - Studio 100 - 2014

100 jaar Vooruit - C.A.P.E. 

Met de Soc. Kon. Harmonie 'De Toekomst' deden we mee met dit unieke project. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de 'Vooruit' in Gent in 2013 werd een speciale film ontwikkeld. Mensen zouden tussen de harmonie kunnen wandelen, terwijl deze een optocht doen. Je kreeg een laptop, bewegingssensor, videobril, headset en lichtmasker. Daarna kon je door je hoofd te bewegen rondkijken in het beeld. Bovendien moest je meelopen met de harmonie. Hoe dat er uitzag ? Dat zie je hier.

Brabançonne - Vincent Bal

In deze film van Vincent Bal speelden we een kleine figurantenrol met de Soc. Harmonie Vooruit Lokeren. We lopen een zaal van het Heizel Paleis te Brussel binnen op weg naar een 'internationaal muziektornooi'. 

Spektakelmusical '14-'18 - Studio 100

Hieraan namen we deel met de Kon. Soc. Harmonie 'De Toekomst'. We hebben met Dirk Brossé de nummers 'Drinklied US' en 'Fanfare als één man' opgenomen in de Galaxy Studio's in Mol. Na de première begeleidden wij de volledige cast naar de receptie. 

Première '14-'18
Foto: Studio 100
Public relations 

Reeds van voor 2012 hou ik me ook bezig met Public Relations. Specifiek voor de Soc. Harmonie Vooruit Lokeren. Dit gaat over het ontwerpen en publiceren van een gehele affiche met bijgaande artwork tot het onderhouden van het contact met de lokale pers over diverse activiteiten. Ook het samenstellen van diavoorstellingen en reclame verzorgen voor een concert behoort tot mijn takenpakket. Folders en programmaboekjes publiceren, het hoort er allemaal bij. En dan is er nog de sociale media. Deze zorgen voor een zeer moderne communicatie met de doelgroep die bovendien ook 24u /24u te raadplegen is. Facebookpagina's en websites moeten verzorgd zijn en aantrekkelijk blijven.

Karakter

Ik sta open voor nieuwe ontwikkelingen en kan tegen een stevige kritiek. Voor ieder project zet ik me ten volle in. Wat soms resulteert in enkele nachtelijke uurtjes waarin ik moet doorwerken. Gedrevenheid en doorzettingsvermogen kan ik makkelijk opbrengen voor een project.

Bronnen

Comments