Tips‎ > ‎

LG G3 - Enkele weetjes

Geplaatst 25 jul. 2014 17:50 door Maxim De Donder   [ 25 jul. 2014 18:08 bijgewerkt ]
Inleiding

Ondertussen is m'n HTC Sensation XE, m'n vorige smartphone, echt te traag geworden. Het was tijd voor een nieuwe. Maarja, welke kies je dan ? Ik heb nogal veel eisen, NFC, 12+ MP camera, draadloos opladen. Uiteindelijk kwam ik uit bij de G3 van LG. Ik heb nogsteeds geen feit van deze keuze !
Na ongeveer 2 weken gebruik heb ik enkele leuke mogelijkheden van deze smartphone ontdekt. En dan heb ik het niet over het Quad HD scherm of andere features die je in iedere reclame terugvindt.

Perfecte audiospeler, 1 Watt speaker en .flac ondersteuning ! 

Ik ga het later in m'n review uitgebreid hebben over de speaker op de achterkant, maar de 1 watt amp is zeker te horen ! De speaker presteert beter dan ik had verwacht, luid en niet meteen schel. Maar dat wisten we natuurlijk al. Wat me opviel was dat de demo sounds van LG het label 'HiFi' kregen. Door dat even te onderzoeken bleek dat deze smartphone perfect overweg kan met het .flac formaat. Muziek klinkt ongecompresseerd als nooit te voren ! 

Miracast ondersteuning

Het staat misschien niet overal even duidelijk beschreven, maar je kunt smartphone direct laten streamen naar je SmartTV ! Het gaat zelfs verder, als de smartphone ziet dat bijvoorbeeld een Youtube app op de tv beschikbaar is, zal hij deze openen i.p.v. een toch wat tragere streaming te doen naar de tv.

Google Now van LG, dat is Kaarten

Kaarten is een widget die standaard wordt meegeleverd met het toestel. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het niet om een navigeersysteem. Kaarten geeft je in eerste instantie het weer. Maar het zegt je ook wanneer iemand jarig is met een directe link naar de berichten app (die ik overigens fijner vind dan 'Hangouts' van Google). Je bent aan het joggen en je hebt je aanbevolen hoeveelheid calorieën verbrandt ? Kaarten zal het je zeggen. Of wanneer je batterij 30% geladen is zal je de tip krijgen om de spaarstand aan te zetten.

Smart Cleaning

Voorheen had ik enkel een externe app (Advanced Mobile Care)  die m'n toestel opschoonde, maar nu doet de G3 het zelf ! De functie zit ingebakken in het 'Instellingen' menu. Je kunt er makkelijk je te grote en ongewenste bestanden verwijderen.

Smartscreen

Of het afgekeken is van Samsung weet ik niet maar in ieder geval, dit vind ik één van de beste features. Wanneer er geen gezicht voor de frontcamera wordt gedetecteerd, verschijnt er een icoontje in de notificatiebalk. Als je gezicht nogsteeds niet te zien is, zal na 3 seconden het toestel in stand-by gaan. Het komt bij mij nogal vaak voor dat ik m'n gsm ergens leg zonder hem 'uit' te zetten. Dat doet hij dus voortaan zelf.

Enkelhandige bediening

Dit is een interessante functie aangezien het scherm toch wel groot zal zijn voor de meeste mensen. Het meet maarliefst 5,5 inch. Hierdoor wordt bijvoorbeeld typen zeer lastig. Met enkelhandige bediening wordt het toetsenbord verkleint en verschoven naar de zijkant zodaning dat je makkelijk kunt typen met één hand.

Volumeknoppen zijn sneltoetsen

Wanneer je G3 niet actief is, kan je makkelijk meteen de camera app openen zonder te unlocken. Dit doe je door even te blijven duwen op de 'Volume - knop', of open 'Quickmemo+' door te blijven duwen op de 'Volume + knop'. Opgelet, deze functie moet eerst ingeschakeld worden in het 'Instellingenmenu'.

Afstandbediening voor ieder apparaat

De mini IR-led aan de voorkant van je G3 tovert hem in mum van tijd om in een universele afstandbediening. TV's en Setup-boxen zijn al voorgeprogrammeerd (ook van Telenet, de Digicorder en Digibox bijvoorbeeld). Verder kan je de G3 alles leren van een 'oude' afstandsbediening. Als je bijvoorbeeld je casseterecorder wilt bedienen, toets je even alle knoppen in met je oude afstandbediening gericht naar de IR-led van je G3. Zo leert hij ieder signaal zelf te reproduceren. Het werkt feilloos ! 

Dat was het voorlopig z'n beetje, als ik een nieuwe functie ontdek, zal ik ze zeker hier delen ! 
Comments