Tips

Het Facebookvirus en hoe je het oplost !

Geplaatst 5 jan. 2015 11:52 door Maxim De Donder   [ 15 aug. 2021 09:18 bijgewerkt ]

Een Facebookvirus ? Hoe kom ik daaraan ?!

Er wordt al een tijdje een virus verspreid op Facebook. Er worden verschillende mensen getagd in een berichtje dat je zelf niet op Facebook gezet hebt. Deze berichten kunnen eruitzien als volgt:hese girls are really attractiveZ everyone speaks watch this video.I jpnfbeasjor 18 Russian video watch exclusive video9 v6crdl323xr:http://tinysurls.coms/o9qr7ds < CLICK

 — met xxx en xx anderen.

of 

you did a video for you to watch my exclusive videos.6 pprct54gqfr The exclusive video taken with the young girl's brotherL Watch the world's most famous video.0 bvf1kh85mi: http://tinysurls.com/o9qr7ds < CLICK

 — met xx en xx anderen.

of

Er wordt een obscene foto getoond met daarbij de tekst "18+ video". 

of

Een link met de titel "Ontdek hier wie je Facebook pagina bekijkt!"

(De links in deze teksten zijn bewerkt om privacyredenen en voor uw eigen veiligheid, u kunt ze veilig aanklikken.)Wanneer er op deze berichten of links geklikt wordt kunnen er twee dingen gebeuren:
 1. Er wordt je gevraagd om het filmpje eerst te delen op Facebook, wanneer je dit doet zal het spambericht op je tijdlijn verschijnen. Er wordt ook een app geïnstalleerd die telkens zo'n bericht online zal zetten. Er worden ook vrienden getagd in zo'n spambericht.
 2. Het spambericht wordt meteen geplaatst en de app installeert zichzelf, zie punt 1.
Je kunt dit virus ook krijgen zonder dat je ergens op klikt, doordat het meekomt met een app die je wel vertrouwt, zoals een spelletje. Het ergste aan deze berichten is dat er meerdere vrienden getagd worden. Zo verschijnt het spambericht ook op hun tijdlijn en het virus verspreid zich verder. Dit kan je ook voorkomen, zie verder in dit artikel. 


Hoe kom ik van dit virus af ?

Je kunt proberen om de app te verwijderen.

Vanaf de smartphone (Android):
 1. Ga naar de Facebook app
 2. Duw op de drie streepjes rechtsboven
 3. Druk op 'Instellingen'
 4. Druk op 'Apps en websites'
 5. Druk op 'Aangemeld via Facebook'

 6. Zoek in de lijst naar apps met een rare naam of die je niet kent.
 7. Duw op het bolletje naast het logo van de app.
 8. Druk op 'Verwijderen'.
 9. Druk nogmaals op 'Verwijderen'.
 10. Druk op 'bevestigen'.
 11. Herhaal stap 6 tot 10 zodat alle verdachte apps weg zijn.
 12. Druk bovenaan op het tabblad 'Verlopen' en herhaal stap 6 tot 10 zodat alle verdachte apps weg zijn.
Vanaf de desktop of laptop (website):
 1. Klik op het pijltje rechtsboven dat naar beneden gericht is.
 2. Klik op 'Instellingen'
 3. Klik nogmaals op 'Instellingen'
 4. Klik op 'Apps en websites'
 5. Zoek in de lijst met apps die je niet kent of met een rare naam.
 6. Ga met je muis naar die app en vink het aan. (rechts staat een checkbox)
 7. Je krijgt dan een melding van Facebook, klik op het vakje voor 'Verwijder ook alle activiteiten, foto's en video's op Facebook', er verschijnt daar een vinkje. 
 8. Klik op 'Verwijderen'
 9. Herhaal stap 4 tot 7 totdat alle verdachte apps verwijderd zijn.
 10. Klik bovenaan op het tabblad 'verlopen' en herhaal stap 4 tot 7. 
Nu moet je verlost zijn van alle rare berichten. Je mag dit regelmatig eens doen op Facebook, je apps 'opschonen'. Het kan zeker geen kwaad. Mocht je nog niet verlost zijn van je virus, dan moet je de apps opschonen die eigenlijk spelletjes zijn. Begin met het spelletje waar je het laatst aan begonnen bent en kijk tot wanneer de rare berichten weg zijn.


Ik ben getagd in zo'n bericht, hoe zorg ik ervoor dat dergelijk bericht niet op mijn tijdlijn verschijnt ?

Wanneer iemand je tagt in een bericht, verschijnt automatisch op jouw tijdlijn een bericht. In het geval van dit virus verspreid het virus zich verder op deze manier. Je kunt ervoor zorgen dat jij bepaalt wat op je tijdlijn verschijnt en wat niet. Je moet dan ieder bericht waarin je bent getagd 'goedkeuren'. Dit heet 'tijdlijncontrole'. Dit instellen gaat het best vanaf de website. (Laptop of desktop)
 1. Klik op het pijltje rechtsboven dat naar beneden gericht is.
 2. Klik op 'Instellingen en privacy'
 3. Klik op 'Activiteitenlogboek'
 4. Klik links in het menu op 'tijdlijncontrole'
 5. Klik op het tandwiel rechtsboven
 6. Klik op het vakje 'uitgeschakeld' en kies 'ingeschakeld'
 7. Klik op sluiten
Wanneer je nu getagd wordt, verschijnt dit bericht niet meteen op jouw tijdlijn, maar moet je het eerst goedkeuren. Dit doe je door stap 1 tot 3 te herhalen. Dan kan je kiezen of je een bericht op je tijdlijn plaatst. Een bericht dat eruitziet als een spambericht kan je dan weigeren.

Laatste update: 14/04/2020

LG G3 - Enkele weetjes

Geplaatst 25 jul. 2014 17:50 door Maxim De Donder   [ 25 jul. 2014 18:08 bijgewerkt ]

Inleiding

Ondertussen is m'n HTC Sensation XE, m'n vorige smartphone, echt te traag geworden. Het was tijd voor een nieuwe. Maarja, welke kies je dan ? Ik heb nogal veel eisen, NFC, 12+ MP camera, draadloos opladen. Uiteindelijk kwam ik uit bij de G3 van LG. Ik heb nogsteeds geen feit van deze keuze !
Na ongeveer 2 weken gebruik heb ik enkele leuke mogelijkheden van deze smartphone ontdekt. En dan heb ik het niet over het Quad HD scherm of andere features die je in iedere reclame terugvindt.

Perfecte audiospeler, 1 Watt speaker en .flac ondersteuning ! 

Ik ga het later in m'n review uitgebreid hebben over de speaker op de achterkant, maar de 1 watt amp is zeker te horen ! De speaker presteert beter dan ik had verwacht, luid en niet meteen schel. Maar dat wisten we natuurlijk al. Wat me opviel was dat de demo sounds van LG het label 'HiFi' kregen. Door dat even te onderzoeken bleek dat deze smartphone perfect overweg kan met het .flac formaat. Muziek klinkt ongecompresseerd als nooit te voren ! 

Miracast ondersteuning

Het staat misschien niet overal even duidelijk beschreven, maar je kunt smartphone direct laten streamen naar je SmartTV ! Het gaat zelfs verder, als de smartphone ziet dat bijvoorbeeld een Youtube app op de tv beschikbaar is, zal hij deze openen i.p.v. een toch wat tragere streaming te doen naar de tv.

Google Now van LG, dat is Kaarten

Kaarten is een widget die standaard wordt meegeleverd met het toestel. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het niet om een navigeersysteem. Kaarten geeft je in eerste instantie het weer. Maar het zegt je ook wanneer iemand jarig is met een directe link naar de berichten app (die ik overigens fijner vind dan 'Hangouts' van Google). Je bent aan het joggen en je hebt je aanbevolen hoeveelheid calorieën verbrandt ? Kaarten zal het je zeggen. Of wanneer je batterij 30% geladen is zal je de tip krijgen om de spaarstand aan te zetten.

Smart Cleaning

Voorheen had ik enkel een externe app (Advanced Mobile Care)  die m'n toestel opschoonde, maar nu doet de G3 het zelf ! De functie zit ingebakken in het 'Instellingen' menu. Je kunt er makkelijk je te grote en ongewenste bestanden verwijderen.

Smartscreen

Of het afgekeken is van Samsung weet ik niet maar in ieder geval, dit vind ik één van de beste features. Wanneer er geen gezicht voor de frontcamera wordt gedetecteerd, verschijnt er een icoontje in de notificatiebalk. Als je gezicht nogsteeds niet te zien is, zal na 3 seconden het toestel in stand-by gaan. Het komt bij mij nogal vaak voor dat ik m'n gsm ergens leg zonder hem 'uit' te zetten. Dat doet hij dus voortaan zelf.

Enkelhandige bediening

Dit is een interessante functie aangezien het scherm toch wel groot zal zijn voor de meeste mensen. Het meet maarliefst 5,5 inch. Hierdoor wordt bijvoorbeeld typen zeer lastig. Met enkelhandige bediening wordt het toetsenbord verkleint en verschoven naar de zijkant zodaning dat je makkelijk kunt typen met één hand.

Volumeknoppen zijn sneltoetsen

Wanneer je G3 niet actief is, kan je makkelijk meteen de camera app openen zonder te unlocken. Dit doe je door even te blijven duwen op de 'Volume - knop', of open 'Quickmemo+' door te blijven duwen op de 'Volume + knop'. Opgelet, deze functie moet eerst ingeschakeld worden in het 'Instellingenmenu'.

Afstandbediening voor ieder apparaat

De mini IR-led aan de voorkant van je G3 tovert hem in mum van tijd om in een universele afstandbediening. TV's en Setup-boxen zijn al voorgeprogrammeerd (ook van Telenet, de Digicorder en Digibox bijvoorbeeld). Verder kan je de G3 alles leren van een 'oude' afstandsbediening. Als je bijvoorbeeld je casseterecorder wilt bedienen, toets je even alle knoppen in met je oude afstandbediening gericht naar de IR-led van je G3. Zo leert hij ieder signaal zelf te reproduceren. Het werkt feilloos ! 

Dat was het voorlopig z'n beetje, als ik een nieuwe functie ontdek, zal ik ze zeker hier delen ! 

Opendrive - Een harde schijf overal !

Geplaatst 8 jun. 2012 16:21 door Maxim De Donder

Na lang niet meer te posten, hier maar weer eens een tip uit computerwereld.

Deze keer heb ik het over:


Dit is een Online Storage bedrijf zoals wij dit kennen van Dropbox en Icloud.

Je krijgt bij dit bedrijf volgende specificaties voor een Gratis, Basic account:
 • 5 GB vrije ruimte, speed van 200KB/sec.
 • Bandbreedte: 1GB/dag
 • Maximale uploadgrootte: 500 MB
 • (!) Direct linking optie

Wanneer je een kleine bijdrage doet kan de vrije ruimte tot meerdere TB's vergroten.

Wat ook interessant is, is dat je een via een klein programma op je pc, je deze service ook kunt gebruiken als gewone harde schijf map.
Dit houd in dat naar de site gaan om iets te uploaden, verplaatsen of verwijderen overbodig is.

Ook is het bedrijf bezig om continue up-to-date te blijven, zo is er ook een Opendrive app voor je smartphone.

Kortom, Opendrive is de oplossing als je je stick bent vergeten op school ! Ook uitwisseling van bestanden via eigen pc, andere pc en smartphone wordt een peulenschil !

1-3 of 3