Technologieblog‎ > ‎

Audio Bluetooth zender Tx2 van B-Speech

Geplaatst 6 sep. 2012 15:04 door Maxim De Donder   [ 24 apr. 2014 11:06 bijgewerkt ]
Onlangs kocht ik de Beats Wireless. Deze hoofdtelefoon streamt het geluid over bluetooth.

Ik probeerde deze functie uit met m'n iPod. Geluidskwaliteit was prima. Toen ik de headset aan m'n HTC Sensation XE koppelde, was de kwaliteit veel minder.
De hoge tonen knarsten in m'n boxen en de bassen waren er bijna niet. De middentonen klonken ronduit plat. Daarbij kwam dat de bluetoothfunctie nogal wat energie verbruikt.

De oplossing hiervoor zou een Bluetooth audio zender zijn. Even kopen, zou u denken. Deze zenders zijn niet te koop op Conrad en bij elektronicawinkels in Belgie en Nederland. Ik moest dus zoeken op Ebay, de laatste hoop.

Hierbij stuitte ik op de TX2 van B-Speech:

b-speech_tx2
Gebruik:

Ten eerste verbeterd het de geluidskwaliteit. Als de bluetooth functie van uw gsm een slechte streaming audio kwaliteit geeft is dit de oplossing.
Het spaart natuurlijk ook batterij. Deze zit in het apparaat. Verder is het natuurlijk handig dat je er elk audioapparaat aan kunt koppelen. Als dat apparaat maar een 3.5 mini-jack uitgang heeft. 

Bluetooth Profiel:

De overbrenging wordt verzorgd met een A2DP profiel. Dit wordt bijna ondersteund door elke Bluetooth headset. De Bluetoothversie is V2.0. Ondertussen zijn we al aan V4.0, maar dat deze versie verouderd is merk je niet. 

Reikwijdte: 
 
De website belooft 10m. Nou, zonder muren tussen zender en ontvanger gaat hij zelfs verder. Met muren houden we het op 5 m met 1 muur tussen. 

Batterij:

De batterij gaat z'n 5 uur mee. Het opladen duurt 3 uur doormiddel van een mini usb kabel.  Hierop scoort hij toch zeer slecht. M'n headset doet het met 10 uur gebruiken, 1 uur laden veel beter. Gelukkig kun je de batterij omzeilen doordat opladen en streamen tegelijk gewoon kan.

Gebruik en koppeling:

Het koppelen van een headset gaat heel simpel, je drukt 10 sec op de algemene knop. Dan gaat de zender zoeken naar alle bluetooth apparaten.
Hij verbindt zich met de codes: 0000, 1234, 8888. Deze codes MOETEN overeenstemmen met de ontvanger. Al bij al verloopt de koppeling in ongeveer 5 seconden. Een recordtijd.


Indicatieled:

De indicatieLED toont de toestand van het apparaat.

Tijdens het gebruik: 

 3 seconden duwen Blauwe led knippert Zender staat aan
 5 seconden duwen Blauwe en rode LED knipperen Zender zoekt
 - Koppeling voltooid Blauwe Led knippert
 5 seconden duwen Rode LED licht kort op Zender gaat uit

Tijdens het opladen:

 Opladen start Rode LED licht op
 Opladen voltooid Rode LED gaat uit

Foto's en website:  Website B-Speech TX2
Comments