Samoajat

Samoajat ovat 15-17-vuotiaita partiolaisia, jotka toimivat 4-12 hengen vartioissa. Samoajavartiolla ei enää ole varsinaista ryhmänjohtajaa, vaan samoajat toimivat vuorotellen toisilleen vertaisjohtajina ja suunnittelevat sekä toteuttavat toimintaansa pitkälti omin voimin. Vartion tukena toimii vartion oma samoajaluotsi sekä lippukunnan vastaavat samoajaluotsit. Lippukunnassamme toimii keväällä 2018 yksi ensimmäisen vuoden samoajavartio Positive, jonka muodostavat entiset Apinannyrkit ja Stiiknat, sekä yksi toisen vuoden samoajavartio Foonit.

Samoajat tapaavat joka tai joka toinen viikko kololla 1-1,5 tunnin mittaisissa kokouksissa. Kokouksissa harjoitellaan muun muassa retkeilytaitoja, ongelmanratkaisua, oman elämän hallintaa sekä vaikuttamista. Kokousten lisäksi samoajaohjelmaan kuuluvat olennaisesti ryhmänohjaajakurssi (ROK) sekä johtamisharjoittelu. Samoajat osallistuvat myös erilaisille retkille ja leireille sekä tapahtumiin ja kilpailuihin. Samoajaohjelma kestää kolme vuotta ja siinä painottuvat vaikuttaminen,  vastuunkanto, kansainvälisyys ja uusien ihmisten kohtaaminen.


Samoajan ihanteet
  1. Kunnioittaa toista ihmistä
  2. Rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä
  3. Olla luotettava
  4. Rakentaa ystävyyttä yli rajojen
  5. Tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen


Kun haluat tietää enemmän

Ryhmien toimintaa koskevissa asioissa voit ottaa ensisijaisesti yhteyttä oman ryhmän luotsiin. Jos he eivät ole tavoitettavissa tai asia koskee yleisesti samoajatoimintaa, ota yhteyttä lippukunnan vastaaviin samoajaluotseihin. Myös lippukunnanjohtaja osaa tarvittaessa auttaa.


Samoajavartiot, kevät 2018:

Positive (ent. Apinannyrkit + Stiiknat, s. 2001-2002)
Kokoukset maanantaisin klo 19:30-21 kololla
Luotsit: Pinja Palosaari, Pyry Ahonen ja Eetu Vilminko

Foonit (s. 2001-2002)
Kokoukset tiistaisin klo 20-21 kololla
Luotsi: Milla Suutari


Vastaavat samoajaluotsit:

Peppiina Purtilo
0440 737 740
peppiina.purtilo@gmail.com

Havu Härmä
045 111 2810
havu.harma@gmail.com