Ajankohtaista


Huoltajaviesti, elokuu

lähettänyt Larissa Olasvuori 10.8.2018 klo 21.26

Lämpimästi tervetuloa Mastonvartijoiden partioarkeen mukaan! 

Syksyn kokoukset alkavat! 
Suurin osa syksyn kokouksista alkaa viikolla 36. Ryhmien johtajat ovat omiin ryhmiinsä yhteyksissä ja aloitusajankohdissa voi olla poikkeuksia edellä mainittuun. Seikkailijoiksi siirtyvillä muutosta on ilmassa kokouspaikassa, sillä heidän kokouksensa alkavat Mavan virallisella kololla Nöykkiössä, Nöykkiönlaaksontie 11 as 9. 

Jäsenmaksuvapautusta voi hakea taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vapautus tulee anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää; laskutus uusille jäsenille alkaa syyskuun alusta. Enemmän tietoa: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tutustu-partioon/jasenmaksu-ja-jasenedut/ 

Olethan mitä pikimmiten yhteydessä lapsesi/nuoresi ryhmän omaan johtajaan sekä jäsenrekisterinhoitaja (mastonvartijat1982@gmail.com), mikä hän ei enää jatka partiossa. Nopealla ilmoituksella säästytään turhien jäsenmaksulaskujen lähettämiseltä ja saadaan meidän jäsenrekisteri ajantasaiseksi. 

Syksyn vanhempainilta 21.8. 
Pidämme syksyllä vanhempainillan perheille Latokasken asukaspuistossa. Tule kuulemaan tulevan vuoden kohokohtia ja tutustumaan johtajistoomme. Aloitamme asukaspuistossa klo 18. Ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä: kuksaan.fi/21682

Seuraa Mavaa somessa Mastonvartijoiden arkea pääsee seuraamaan Facebookissa Mastonvartijat ry sekä vanhemmille tarkoitetussa ryhmässä Mastonvartijat, vanhemmat. Kuvia julkaistaan Instagramissa @mastonvartijat ja kalenteria voi seurata mastonvartijat.fi. 

Mahtavaa syksyn, koulun ja partion alkua toivottaa, 
Hannamari ”Hansu” Haikonen 
Viestintävastaava, Mastonvartijat

Viime hetken tärppejä Kliffalle

lähettänyt Larissa Olasvuori 18.7.2018 klo 23.53

Ihana helle hellii suomea ja Kliffankin sää näyttää lämpimältä (https://www.foreca.fi/tapahtuma/Kliffa_2018/). Muistathan kuitenkin pakata mukaan myös sadevarusteet ja lämmintä vaatetta.

Tässä pari tärppiä helteeseen, joita toivomme, että käytte vielä kotona läpi lasten kanssa:

1) Harjoitelkaa aurinkorasvan laittoa, vielä on useita hellepäiviä aikaa lapsen harjoitella itse!

2) Muistakaa päähine ja painottakaa sen tärkeyttä lapsille

3) Muistakaa juomapullo ja painottakaa myös juomisen tärkeyttä lapsille

Me toki autamme rasvailussa sekä muistutamme hatuista ja juomisesta, mutta leiriarkea helpottaa, kun lapsi osaa tehdä itsekkin ja muistaa itse näiden tärkeyden!

Muita tärkeitä asioita:

1) Harjoitelkaa kotona myös punkkitarkastuksen tekoa.

2) Toivomme, että JOKAINEN leiriläinen pakkaa tavarat itse. Vanhemmat toki auttavat, että kaikki tarvittavat on rinkan vieressä ja on mukana auttamassa pienempiä lapsia. Se, että lapsi ihan oikeasti laittaa tavarat rinkan sisään ja eri taskuihin, auttaa muistamaan, mitä on mukana ja missä taskussa.

3) Harjoitelkaa kotona etukäteen makuualustan täyttämistä (jos lapsella on ilmatäytteinen alusta). Myös makuualustan ja -pussin pakkaamista on tärkeä harjoitella etukäteen!

4) Leiriarki on usein kiireistä. Jos lapsesta ei kuulu mitään, leirissä on kaikki hyvin :)! Ei kannata vaatia lasta soittelemaan joka ilta, joskus iltapuhelut laukaisevat ikävän.

Näissäkin asioissa toki autamme lapsia, mutta leiriarki on sujuvampaa, kun partiolainen osaa jo itse! Ja tekemällä oppii, eli laittakaahan lapset kotona hommiin :)!

Leiriläisille voi lähettää leirille postia.  Leirille on aina kiva saada kortteja ja kirjeitä!

Osoite on:
Kliffa 2018
Leiriläisen nimi
Mastonvartijat, Kampelat kylä
Rahtijärventie 121
16970 Evo

Ps. Posti kannattaa lähettää viimeistään 26.7., jotta se ehtii varmasti perille ennen leirin loppumista


Kohta mennään, jee!!

Leiriä kovasti odottaen,
leirilippukunnanjohtajisto

Paavo, paavonissinen@googlemail.com, 050-5814397
Peppiina, Siiri, Monica, Elina, Onni, Milla ja Eve

Vanhempainilta 21.8. Latokasken asukaspuistossa

lähettänyt Larissa Olasvuori 10.7.2018 klo 23.17

Hei mavalaisten vanhemmat!

Tule tutustumaan Mavaan ja kuulemaan syksyn tulevia juttuja ja lippukuntamme toimintatapoja. Näet myös samalla joukon lippukuntamme johtajistoa.

Kaikki vanhemmat ovat tervetulleita, mutta erityisesti uusien vanhempien kannattaa osallistua!

Ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä:
kuksaan.fi/21682

Kliffalle valmistelu jo kovassa vauhdissa

lähettänyt Larissa Olasvuori 10.7.2018 klo 23.13

Kliffaan on enää muutama viikko. Olet saanut toisen leirikirjeen ja leiriläisen oppaan eli Pokkarin postitse. Niiden avulla leiriin valmistautuminen voi nyt tosissaan alkaa. Löydät kaikki leirikirjeet ja Pokkarin myös nettisivuilta: kliffa2018.fi/materiaalit.

Tiedon yhteiskuljetuksista löydät täältä: kliffa2018.fi/yhteiskuljetukset.

Mavalaisten lähtö- ja paluupaikka on Espoon Ikea (Espoontie 21)
Lähtö (kaikki) maanantai 23.7. klo 7.30
Paluu (sudenpennut) torstai 26.7. klo 8.30 (lähtöaika Evolta)
Paluu (seikkailijat ja tarpojat) maanantai 30.7. klo 13.30 (lähtöaika Evolta)
Paluu (samoajat, vaeltajat ja aikuiset) tiistai 31.7. klo 13.30 (lähtöaika Evolla)

Olethan lähtöpäivänä hyvissä ajoin paikalla,vaikka lähtö onkin toooosi aikainen!

Verkkokauppa on myös auki aina leiriin saakka ja voit hankkia sieltä ennakkoon leirituotteet, jotka voi noutaa leirillä leirituotemyymälästä. Kaupan löydät osoitteesta kauppa.kliffa2018.fi.

p.s Pakkaa kyläiltaa varten mukaan sakset sekä seikkailijat ja sitä vanhemmat pakkaavat mukaan myös pesusienen vesisotaa varten!

Kevätretki Ilves 25.-27.5.2018 Kattilajärvellä

lähettänyt Larissa Olasvuori 11.5.2018 klo 4.41

Kevätretki Ilveksen ilmoittautuminen on auki. Lähdemme koko lippukunta Kattilajärvelle maasto-, eli telttaretkelle. Retken nimi on Ilves ja se järjestään 25.5.-27.5.2018 (sudenpennut 26.5.-27.5.). Lue tarkemmat tiedot liitteestä löytyvästä retkikirjeestä.

Retkelle ilmoittaudutaan partio ID-tunnuksilla. Alle 18-vuotiaat ilmoitetaan huoltajien partio ID:llä. Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy 14.5. ja ilmoittautumisen pääset helposti hoitamaan tästä osoitteesta: kuksaan.fi/20409  


Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan retkelle!

Huhtikuussa kotijoukoille

lähettänyt Hannamari Haikonen 16.4.2018 klo 13.12

Nöykkiö-päivä 5.5.

Mastonvartijat näkyvät Nöykkiö-päivässä 5.5. klo 10-14 välillä. Mavalla on tapahtumassa eko-ongintapiste ja pisteelle toivotaan jäsenistöltämme käytettyjä, ehjiä ja siistejä leluja, joita voi käyttää onginnan palkintoina. Leluja voi toimittaa omien partiolaisten kautta kololle keittiöön tai sudenpentujen tapauksessa Kantokasken koululle, josta joko oma akela tai Laija toimittaa ne eteenpäin.

Kevätjuhla 14.5.

Kevätjuhlahäppeninki alkaa kello 18. Kevätjuhlat pidetään Latokasken asukaspuistossa ulkona, joten varustus sään mukaan!

Mukaan voi ilmoittautua koko perheen voimin su 13.5. mennessä Kuksassa: kuksaan.fi/20718

Kevätmaastis Ilves 25.-27.5.

Mavan yhteinen maastoretki tulee ja lisää tietoa siitä sekä sen ilmoittautumislomake seuraavat omassa meilissään!

Kliffa

Kliffalle on heinähkuussa lähtemässä noin 5500 partiolaista, joista meitä mavalaisia on reilu 130. Paljon on tullut kysymyksiä leiriin liittyen ja kuinka sitä varten olisi hyvä valmistautua. Osaan näistä kysymyksistä tulee vastaus tässä ja osaan kevätjuhlassa. Mahtava homma, että meitä on lähtemässä mukaan niin suuri joukko!

Päpa tiedottaa Kliffasta koko kevään ajan ja me pyrimme välittämään tärkeimmät asiat mahdollisimman tehokkaasti. Ensimmäiset leirikirjeet on nyt lähetetty mukaan lähteville partiolaisille tai heidän vanhemmilleen ja niistä löytyykin paljon tärkeää tietoa esimerkiksi päivämääristä, leirimaksusta sekä kesätyöturvasta. Laskutus on nyt aloitettu ja pidäthän huolta siitä, että maksat laskun ajoissa sen saavuttua.

Kysymyksiä voi esittää Mavan leirilippukunnanjohtajalle Paavo Nissiselle joko laittamalla viestiä s-postilla tai puhelimella.

s-posti paavonissinen@googlemail.com puh. 0505814397

Lisäksi huomioita

Jäsenkortti

Partiolaisten jäsenkortti ei enää tätä nykyä tule omana korttina postissa, vaan sen voi tallentaa pdf-tiedostona itselleen ja tulostaa partiolaisen Kuksa-tililtä.

Laskut

Muistathan maksaa lippukunnalta saadut laskut ajoissa. Laskuista muistuttelu vie vapaaehtoistemme aikaa turhaan. Meille sopii, jos tarvitset lisää maksuaikaa, mutta otathan aina tällaisissa tapauksissa yhteyden rahastonhoitajaan etukäteen. Hänet tavoittaa sähköpostitse arkutinlahti@gmail.com. Jos lasku on hävinnyt tai ihmettelet, onko sitä tullut ollenkaan, asian voi tarkistaa Kuksasta Laskut-välilehdeltä.

Sosiaalinen media

Mava näkyy ja kuuluu somessa. Ota haltuun Facebookissa ryhmä Mastonvartijat, vanhemmat! Lisäksi voit tykätä sivustamme Mastonvartijat ry Facebookissa, seurata meitä Instagramissa @mastonvartijat ja seurata tapahtumia lippukunnan nettisivuilla mastonvartijat.fi


VIESTI MAVALAISTEN KOTIJOUKOILLE

lähettänyt Hannamari Haikonen 20.2.2018 klo 9.10

Raikasta hiihtolomaa ja häivähdys partiota helmikuun kotijoukkoviestin muodossa!

 

Kevätjuhlat

Merkkaa kalenteriin! Mavan kevätjuhlia vietetään Latokasken asukaspuistossa maanantai-iltana 14.5. Tervetulleita ovat kaikki partiolaisten läheiset. Lisätietoa seuraa lähempänä ajankohtaa.

Korukauppa

Mavan oma korukauppa on nyt auki! Osoite on https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19116 ja tilaus tehtävä 4.3. mennessä! Koruja voi tarkastella liitteenä olevasta kuvasta. Nappaa tästä hieno lahja itselle tai partiolaiselle.

Kliffa

Kesän paras tapahtuma lähestyy! Enää kaksi viikkoa aikaa (vika päivä 5.3.) ilmoittautua mukaan koko pääkaupunkiseudun yhteen kokoavalle leirille Evolle. Ilmoittautuminen tapahtuu Kliffan nettisivuilla www.kliffa2018.fi. Mavalaisia on mukana jo iso liuta, ja lisää toivotaan! Ohjelmasta ja leirin fiiliksestä on kurkistuksia jo muun muassa Kliffan Instagramissa @kliffa2018.

Latokaskiseuran talvirieha

Latokaskiseuran perinteinen talvirieha järjestetään Latokasken asukaspuistossa 4.3. ja Mava on jälleen mukana tapahtumassa. Luvassa on pirteä päivä ulkosalla!

Sosiaalinen media

Mavaa voi seurata useassa sosiaalisen median kanavassa ja tämän kevään aikana niin Instagramissa @mastonvartijat kuin Facebookissakin Mastonvartijat ry. -sivulla esitellään lippukuntamme johtajistoa. Käy kurkkaamassa minkälaisia kasvoja minkäkin pestin takaa löytyy!

Lisäksi tapahtumia ja ajankohtaisia asioita päivitetään nettisivuillemme mastonvartijat.fi

Mava-korut

lähettänyt Larissa Olasvuori 11.2.2018 klo 14.43

Mastonvartijoiden tuotevalikoimaan on tullut korut. Tarjolla on niin korviksia kuin kaulakorujakin.

Teemme kimppatilauksen koruista. Kurkkaa ohessa oleva valokuva ja tilaa itsellesi tai lapsellesi hienot Mava-korut.

Tee tilaus 4.3. mennessä täällä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19116 (tuotteet laskutetaan jälkikäteen)

Varma kevään merkki: Mavan kevätkokous!

lähettänyt Havu Härmä 10.2.2018 klo 15.13

Nyt on kevättä ilmassa, sillä Mavan vuosittainen kevätkokous on jälleen täällä!

Hei lippukuntalainen, tervetuloa sunnuntaina 4.3. klo 15:30 kololle tapaamaan muita lippukuntalaisia, nauttimaan kokousherkuista, kuulemaan lippukuntatoiminnan viimeisimmistä juonenkäänteistä ja kaavailemaan tulevaa. Tervetulleita ovat kaikki mavalaiset. Alta löydät kokouskutsun ja esityslistan. Kololla nähdään!


PARTIOLIPPUKUNTA MASTONVARTIJAT RY. – SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS


KOKOUSKUTSU

Mastonvartijat ry kutsuu jäsenensä lippukunnan sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään Mastonvartijoiden kololla sunnuntaina 4.3.2018 klo 15:30. Lippukunnan kolon osoite on Nöykkiönlaaksontie 11 as 9.


ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen
2. Kokousvirkailijoiden valinta
3. Työjärjestyksen hyväksyntä
4. Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
5. Jäsenmaksu
6. Lippukunnan edustajien valinta piirin seuraaviin kokouksiin
7. Muut esille tulevat asiat
8. Kokouksen päättäminen

Kokoukseen osallistumisoikeus on kaikilla lippukunnan jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä. Puheoikeus on kaikilla ja äänioikeus kaikilla 15 vuotta täyttäneillä.


MASTONVARTIJAT RY:n ja sen hallituksen puolesta

Havu Härmä
Lippukunnanjohtajan sijainen
p. 045 111 2810


Ilmoitus jätetty 11.2.2018.

Kliffa-piirileiri lähestyy, ilmoittaudu mukaan kesän hauskimpaan viikkoon!

lähettänyt Larissa Olasvuori 3.2.2018 klo 11.52   [ 3.2.2018 klo 11.56 päivitetty ]

Mastonvartijat osallistuvat kesällä muiden Pääkaupunkiseudun partiolaisten kanssa suurleiri Kliffalle ja toiveena on, että lippukunnastamme saataisiin taas mahdollisimman monta ihmistä lähtemään mukaan. Leiri järjestetään Evolla (Saraste 2012, Roihu 2016) Hämeenlinnassa 23. – 30. 7. Leirille odotetaan osallistuvan yhteensä noin 5000 ihmistä. Leiri on suunnattu kaikille ikäkausille ja myös perheet sekä partioon tutustujat ovat tervetulleita.

”Yhdessä enemmän uutta.” Se tiivistää Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestyksessään seitsemännen piirileirin yhteen lauseeseen. Vain Kliffalla meillä kaikilla on mahdollisuus kokea partio yhdessä, omien lippukuntakavereiden ja uusien tuttavuuksien kanssa. Kun monta pientä ihmistä ja porukkaa kohtaavat, syntyy suuri kokemus, jossa olemme kaikki osallisia

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen Kliffalle alkoi kaksi viikko sitten ja jatkuu aina 5.3. asti. Suosittelemme tekemään tämän kuitenkin jo hyvissä ajoin. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa ja alaikäisen leiriläisen ilmoittaa huoltaja omalla partio ID:llä. Ota tarvittaessa yhteyttä lippukuntamme jäsenrekisterinhoitajaan Larissa Laija Olasvuoreen. 0505473090 / larissa.olasvuori@gmail.com

Ilmoittautumaan pääseet täällä: http://www.kliffa2018.fi ja samassa osoitteessa löydät paljon lisätietoja Kliffasta.

Lyhyt Kliffa 23.-26.7.2018, 130 € (sudenpennut ja muut jotka haluavat olla leirillä lyhyemmän ajan)

Pitkä Kliffa 23.-30.7.2018, 210 € (10-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Päiväleiriläiseksi ilmoittautuminen on auki 1.4.2018 asti. Yhden leiripäivän hinta on 35 €

Perheleiri on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perheleirielämästä voit kysyä Laijalta. 0-3-vuotiaille leiri ei maksa mitään. 4-6-vuotiaat maksavat 100 € riippumatta leirillä vietetyn ajan pituudesta. Alle kouluikäisille leirillä on perheleirin ohjelma, mutta ohjelma ei ole kokoaikainen kuten vaikka seikkailijoille järjestetty ohjelma.

Kesätyötakuu on voimassa 31.5. asti. Tähän asti osallistumisen peruminen siinä tapauksessa, että työtilanne estää leirille osallistumisen, on mahdollista.  

Stipendit

Leiriosallistumisen tueksi voi ilmoittautumisen yhteydessä hakea stipendiä. Sisaralennuksia Kliffalla ei ole, joten avustukset ovat hyvä vaihtoehto myös perheille, joista useampi partiolainen osallistuu Kliffalle. Avustusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä Kuksassa.

Stipendivaihtoehdot ovat 50 €, 100 € ja täysi leirimaksu. Myönnettävä stipendi saattaa olla eri suuruinen kuin haettu stipendi, ei kuitenkaan haettua tai osallistujan leirimaksua suurempi. Stipendit käsittelee leiriorganisaatiosta ja Pääkaupunkiseudun partiolaisista erillään toimiva stipendiryhmä. Kielteisen tai alennetun stipendipäätöksen saanut voi peruuttaa ilmoittautumisen maksutta 31.5.2018 asti. Ennen perumista kannattaa stipendiä hakea vielä Mastonvartijoiden hallitukselta.

Kysyttävää?

Jos mitä tahansa kysymyksiä ilmenee leiriin liittyen, laita viestiä Mastonvartijoiden leirilippukunnanjohtajalle Paavolle

s-posti paavonissinen@googlemail.com

puh. 0505814397


p.s Ota Kliffa seurantaa myös sosiaalisessa mediassa

1-10 of 133