Ajankohtaista


Kevätretki Ilves 25.-27.5.2018 Kattilajärvellä

lähettänyt Larissa Olasvuori 11.5.2018 klo 4.41

Kevätretki Ilveksen ilmoittautuminen on auki. Lähdemme koko lippukunta Kattilajärvelle maasto-, eli telttaretkelle. Retken nimi on Ilves ja se järjestään 25.5.-27.5.2018 (sudenpennut 26.5.-27.5.). Lue tarkemmat tiedot liitteestä löytyvästä retkikirjeestä.

Retkelle ilmoittaudutaan partio ID-tunnuksilla. Alle 18-vuotiaat ilmoitetaan huoltajien partio ID:llä. Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy 14.5. ja ilmoittautumisen pääset helposti hoitamaan tästä osoitteesta: kuksaan.fi/20409  


Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan retkelle!

Huhtikuussa kotijoukoille

lähettänyt Hannamari Haikonen 16.4.2018 klo 13.12

Nöykkiö-päivä 5.5.

Mastonvartijat näkyvät Nöykkiö-päivässä 5.5. klo 10-14 välillä. Mavalla on tapahtumassa eko-ongintapiste ja pisteelle toivotaan jäsenistöltämme käytettyjä, ehjiä ja siistejä leluja, joita voi käyttää onginnan palkintoina. Leluja voi toimittaa omien partiolaisten kautta kololle keittiöön tai sudenpentujen tapauksessa Kantokasken koululle, josta joko oma akela tai Laija toimittaa ne eteenpäin.

Kevätjuhla 14.5.

Kevätjuhlahäppeninki alkaa kello 18. Kevätjuhlat pidetään Latokasken asukaspuistossa ulkona, joten varustus sään mukaan!

Mukaan voi ilmoittautua koko perheen voimin su 13.5. mennessä Kuksassa: kuksaan.fi/20718

Kevätmaastis Ilves 25.-27.5.

Mavan yhteinen maastoretki tulee ja lisää tietoa siitä sekä sen ilmoittautumislomake seuraavat omassa meilissään!

Kliffa

Kliffalle on heinähkuussa lähtemässä noin 5500 partiolaista, joista meitä mavalaisia on reilu 130. Paljon on tullut kysymyksiä leiriin liittyen ja kuinka sitä varten olisi hyvä valmistautua. Osaan näistä kysymyksistä tulee vastaus tässä ja osaan kevätjuhlassa. Mahtava homma, että meitä on lähtemässä mukaan niin suuri joukko!

Päpa tiedottaa Kliffasta koko kevään ajan ja me pyrimme välittämään tärkeimmät asiat mahdollisimman tehokkaasti. Ensimmäiset leirikirjeet on nyt lähetetty mukaan lähteville partiolaisille tai heidän vanhemmilleen ja niistä löytyykin paljon tärkeää tietoa esimerkiksi päivämääristä, leirimaksusta sekä kesätyöturvasta. Laskutus on nyt aloitettu ja pidäthän huolta siitä, että maksat laskun ajoissa sen saavuttua.

Kysymyksiä voi esittää Mavan leirilippukunnanjohtajalle Paavo Nissiselle joko laittamalla viestiä s-postilla tai puhelimella.

s-posti paavonissinen@googlemail.com puh. 0505814397

Lisäksi huomioita

Jäsenkortti

Partiolaisten jäsenkortti ei enää tätä nykyä tule omana korttina postissa, vaan sen voi tallentaa pdf-tiedostona itselleen ja tulostaa partiolaisen Kuksa-tililtä.

Laskut

Muistathan maksaa lippukunnalta saadut laskut ajoissa. Laskuista muistuttelu vie vapaaehtoistemme aikaa turhaan. Meille sopii, jos tarvitset lisää maksuaikaa, mutta otathan aina tällaisissa tapauksissa yhteyden rahastonhoitajaan etukäteen. Hänet tavoittaa sähköpostitse arkutinlahti@gmail.com. Jos lasku on hävinnyt tai ihmettelet, onko sitä tullut ollenkaan, asian voi tarkistaa Kuksasta Laskut-välilehdeltä.

Sosiaalinen media

Mava näkyy ja kuuluu somessa. Ota haltuun Facebookissa ryhmä Mastonvartijat, vanhemmat! Lisäksi voit tykätä sivustamme Mastonvartijat ry Facebookissa, seurata meitä Instagramissa @mastonvartijat ja seurata tapahtumia lippukunnan nettisivuilla mastonvartijat.fi


VIESTI MAVALAISTEN KOTIJOUKOILLE

lähettänyt Hannamari Haikonen 20.2.2018 klo 9.10

Raikasta hiihtolomaa ja häivähdys partiota helmikuun kotijoukkoviestin muodossa!

 

Kevätjuhlat

Merkkaa kalenteriin! Mavan kevätjuhlia vietetään Latokasken asukaspuistossa maanantai-iltana 14.5. Tervetulleita ovat kaikki partiolaisten läheiset. Lisätietoa seuraa lähempänä ajankohtaa.

Korukauppa

Mavan oma korukauppa on nyt auki! Osoite on https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19116 ja tilaus tehtävä 4.3. mennessä! Koruja voi tarkastella liitteenä olevasta kuvasta. Nappaa tästä hieno lahja itselle tai partiolaiselle.

Kliffa

Kesän paras tapahtuma lähestyy! Enää kaksi viikkoa aikaa (vika päivä 5.3.) ilmoittautua mukaan koko pääkaupunkiseudun yhteen kokoavalle leirille Evolle. Ilmoittautuminen tapahtuu Kliffan nettisivuilla www.kliffa2018.fi. Mavalaisia on mukana jo iso liuta, ja lisää toivotaan! Ohjelmasta ja leirin fiiliksestä on kurkistuksia jo muun muassa Kliffan Instagramissa @kliffa2018.

Latokaskiseuran talvirieha

Latokaskiseuran perinteinen talvirieha järjestetään Latokasken asukaspuistossa 4.3. ja Mava on jälleen mukana tapahtumassa. Luvassa on pirteä päivä ulkosalla!

Sosiaalinen media

Mavaa voi seurata useassa sosiaalisen median kanavassa ja tämän kevään aikana niin Instagramissa @mastonvartijat kuin Facebookissakin Mastonvartijat ry. -sivulla esitellään lippukuntamme johtajistoa. Käy kurkkaamassa minkälaisia kasvoja minkäkin pestin takaa löytyy!

Lisäksi tapahtumia ja ajankohtaisia asioita päivitetään nettisivuillemme mastonvartijat.fi

Mava-korut

lähettänyt Larissa Olasvuori 11.2.2018 klo 14.43

Mastonvartijoiden tuotevalikoimaan on tullut korut. Tarjolla on niin korviksia kuin kaulakorujakin.

Teemme kimppatilauksen koruista. Kurkkaa ohessa oleva valokuva ja tilaa itsellesi tai lapsellesi hienot Mava-korut.

Tee tilaus 4.3. mennessä täällä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19116 (tuotteet laskutetaan jälkikäteen)

Varma kevään merkki: Mavan kevätkokous!

lähettänyt Havu Härmä 10.2.2018 klo 15.13

Nyt on kevättä ilmassa, sillä Mavan vuosittainen kevätkokous on jälleen täällä!

Hei lippukuntalainen, tervetuloa sunnuntaina 4.3. klo 15:30 kololle tapaamaan muita lippukuntalaisia, nauttimaan kokousherkuista, kuulemaan lippukuntatoiminnan viimeisimmistä juonenkäänteistä ja kaavailemaan tulevaa. Tervetulleita ovat kaikki mavalaiset. Alta löydät kokouskutsun ja esityslistan. Kololla nähdään!


PARTIOLIPPUKUNTA MASTONVARTIJAT RY. – SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS


KOKOUSKUTSU

Mastonvartijat ry kutsuu jäsenensä lippukunnan sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään Mastonvartijoiden kololla sunnuntaina 4.3.2018 klo 15:30. Lippukunnan kolon osoite on Nöykkiönlaaksontie 11 as 9.


ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen
2. Kokousvirkailijoiden valinta
3. Työjärjestyksen hyväksyntä
4. Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
5. Jäsenmaksu
6. Lippukunnan edustajien valinta piirin seuraaviin kokouksiin
7. Muut esille tulevat asiat
8. Kokouksen päättäminen

Kokoukseen osallistumisoikeus on kaikilla lippukunnan jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä. Puheoikeus on kaikilla ja äänioikeus kaikilla 15 vuotta täyttäneillä.


MASTONVARTIJAT RY:n ja sen hallituksen puolesta

Havu Härmä
Lippukunnanjohtajan sijainen
p. 045 111 2810


Ilmoitus jätetty 11.2.2018.

Kliffa-piirileiri lähestyy, ilmoittaudu mukaan kesän hauskimpaan viikkoon!

lähettänyt Larissa Olasvuori 3.2.2018 klo 11.52   [ 3.2.2018 klo 11.56 päivitetty ]

Mastonvartijat osallistuvat kesällä muiden Pääkaupunkiseudun partiolaisten kanssa suurleiri Kliffalle ja toiveena on, että lippukunnastamme saataisiin taas mahdollisimman monta ihmistä lähtemään mukaan. Leiri järjestetään Evolla (Saraste 2012, Roihu 2016) Hämeenlinnassa 23. – 30. 7. Leirille odotetaan osallistuvan yhteensä noin 5000 ihmistä. Leiri on suunnattu kaikille ikäkausille ja myös perheet sekä partioon tutustujat ovat tervetulleita.

”Yhdessä enemmän uutta.” Se tiivistää Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestyksessään seitsemännen piirileirin yhteen lauseeseen. Vain Kliffalla meillä kaikilla on mahdollisuus kokea partio yhdessä, omien lippukuntakavereiden ja uusien tuttavuuksien kanssa. Kun monta pientä ihmistä ja porukkaa kohtaavat, syntyy suuri kokemus, jossa olemme kaikki osallisia

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen Kliffalle alkoi kaksi viikko sitten ja jatkuu aina 5.3. asti. Suosittelemme tekemään tämän kuitenkin jo hyvissä ajoin. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa ja alaikäisen leiriläisen ilmoittaa huoltaja omalla partio ID:llä. Ota tarvittaessa yhteyttä lippukuntamme jäsenrekisterinhoitajaan Larissa Laija Olasvuoreen. 0505473090 / larissa.olasvuori@gmail.com

Ilmoittautumaan pääseet täällä: http://www.kliffa2018.fi ja samassa osoitteessa löydät paljon lisätietoja Kliffasta.

Lyhyt Kliffa 23.-26.7.2018, 130 € (sudenpennut ja muut jotka haluavat olla leirillä lyhyemmän ajan)

Pitkä Kliffa 23.-30.7.2018, 210 € (10-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Päiväleiriläiseksi ilmoittautuminen on auki 1.4.2018 asti. Yhden leiripäivän hinta on 35 €

Perheleiri on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perheleirielämästä voit kysyä Laijalta. 0-3-vuotiaille leiri ei maksa mitään. 4-6-vuotiaat maksavat 100 € riippumatta leirillä vietetyn ajan pituudesta. Alle kouluikäisille leirillä on perheleirin ohjelma, mutta ohjelma ei ole kokoaikainen kuten vaikka seikkailijoille järjestetty ohjelma.

Kesätyötakuu on voimassa 31.5. asti. Tähän asti osallistumisen peruminen siinä tapauksessa, että työtilanne estää leirille osallistumisen, on mahdollista.  

Stipendit

Leiriosallistumisen tueksi voi ilmoittautumisen yhteydessä hakea stipendiä. Sisaralennuksia Kliffalla ei ole, joten avustukset ovat hyvä vaihtoehto myös perheille, joista useampi partiolainen osallistuu Kliffalle. Avustusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä Kuksassa.

Stipendivaihtoehdot ovat 50 €, 100 € ja täysi leirimaksu. Myönnettävä stipendi saattaa olla eri suuruinen kuin haettu stipendi, ei kuitenkaan haettua tai osallistujan leirimaksua suurempi. Stipendit käsittelee leiriorganisaatiosta ja Pääkaupunkiseudun partiolaisista erillään toimiva stipendiryhmä. Kielteisen tai alennetun stipendipäätöksen saanut voi peruuttaa ilmoittautumisen maksutta 31.5.2018 asti. Ennen perumista kannattaa stipendiä hakea vielä Mastonvartijoiden hallitukselta.

Kysyttävää?

Jos mitä tahansa kysymyksiä ilmenee leiriin liittyen, laita viestiä Mastonvartijoiden leirilippukunnanjohtajalle Paavolle

s-posti paavonissinen@googlemail.com

puh. 0505814397


p.s Ota Kliffa seurantaa myös sosiaalisessa mediassa

Uusi vuosi, uudet kuviot!

lähettänyt Havu Härmä 21.1.2018 klo 4.49   [ 21.1.2018 klo 10.30 päivitetty ]

Partiovuosi 2018 on pyörähtänyt käyntiin - ja se näyttää upealta!


Vuodenvaihteen myötä lippukunnassamme on aloittanut uusi hallitus. Hallitus koostuu lippukunnanjohtajasta, lippukunnanjohtajan apulaisesta, neljästä muusta varsinaisesta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä. Lisäksi hallituksen kanssa tiiviissä yhteistyössä työskentelevät lippukunnan sihteeri, ohjelmajohtaja, pestijohtaja, taloudenhoitaja ja jäsenrekisterin hoitaja sekä ikäkausivastaavat.

Vuonna 2018 Mavan hallitukseen kuuluvat:
Katja Nummela, lippukunnanjohtaja
Havu Härmä, lippukunnanjohtajan apulainen, sijaistaa lippukunnanjohtajaa helmi-heinäkuun ajan
Anna Syrjänen
Paavo Nissinen
Milla Suutari
Pinja Palosaari
Peppiina Purtilo (varajäsen)
Hannamari Haikonen (varajäsen)

Lippukunnan sihteerinä toimii Mira Saarentaus.
Pestijohtajana toimii Peppiina Purtilo.
Ohjelmajohtajana toimii toistaiseksi Larissa Olasvuori.
Taloudenhoitajana toimii Anna-Riikka Kutinlahti.
Jäsenrekisterin hoitajana toimii Larissa Olasvuori.

Ikäkausivastaavina toimivat:
Larissa Olasvuori ja Lotta Patrikka, sudenpennut
Hanne Havansi, seikkailijat
Hannamari Haikonen, tarpojat
Havu Härmä ja Peppiina Purtilo, samoajat
Katja Kuusela, vaeltajat


Tämän vuoden suurimpana tapahtumana komeilee heinäkuun viimeisellä viikolla koittava Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kesäleiri Kliffa 2018, joka järjestetään Evon leirintäalueella. Ilmoittautumisaika leirille on 15.1.-5.3. Leirilippukuntaamme johtaa Paavo Nissinen. Lue lisää leiristä ja ilmoita itsesi mukaan täältä!

Vuoden 2018 aikana Mava järjestää kaksi omaa koko lippukunnan yhteistä retkeä. Toukokuun lopussa koko lippukunta lähtee telttailemaan yhteisen maastoretken merkeissä. Kevätretken johtajana toimii Pinja Palosaari. Syyskauden lopussa vietämme jälleen perinteistä jouluretkeä.

Muita tulevia tapahtumia, retkiä, kisoja ja koulutuksia löydät nettisivujemme tapahtumakalenterista, joka täydentyy vuoden mittaan.


Tehdään yhdessä tästäkin vuodesta partiontäyteinen!

Vuoden partiomenoja innolla odottaen,
Mavan hallitusHyvät huoltajat

lähettänyt Hannamari Haikonen 9.1.2018 klo 10.36

Kiitos kuuluu teille!

Olette koko syksyn tukeneet lastanne tai nuortanne partiossa. Olette pesseet kurahousuja, heränneet keittämään puuroa kisa-aamuna, kyydinneet jäistä mutkatietä partiokämpälle, ostaneet uuden puukon, myyneet adventtikalenterin työkaverille.

Muutamia juttuja vielä olisi hoidettavaksi tälle vuodelle tai ensi vuoden alkuun:

Laskut

Maksattehan adventtikalenterilaskun sekä laskun jouluretkestä ja -juhlasta mitä pikimmiten! Jos laskua ei ole kuulunut, meilaa mastonvartijat1982@gmail.com niin selvitetään asia yhdessä.

Löytötavarat

Kololla on kaapillinen löytötavaroita. Laita huollettavasi asialle itse tai käväise kololla katsomassa, jos kadonneet pöksyt tai puukko löytyisivät.

 

Vuosi 2017 ja sen partiokiemurat alkavat kuitenkin olla taputellut ja katse on suuntautunut jo vuoden 2018 tapahtumiin.

Partion parissa 2018 (ja 2019) tapahtuu

Hiihtolomaleiri Vinkuli 20.-24.2. Kattiksella

Espoon Partiotuki ry järjestää talvileirin kaikille 2006 tai sitä ennen syntyneille partiolaisille ja ei-vielä-partiolaisille. Päivät vietetään talvi- ja partioaktiviteettien parissa ja yöt nukutaan kamiinalämmitteisissä puolijoukkueteltoissa.

Ilmoittautuminen on jo auki ja loppuu 31.1.2018. Lisää tietoa tapahtumasta http://ept.fi/tapahtumat/vinkuli/


Lippukunnan maastoretki 13.-15.5. Kattiksella

Koko lippukunnan maastoretki järjestetään Kattilajärven leirikeskuksen kauniissa maisemissa toukokuussa. Retken johtajana toimii Pinja Palosaari.


Piirileiri Kliffa

Pääkaupunkiseudun partiolaisten piirileiri Kliffa järjestetään kesällä 2018 Evolla. Piirin paukut on vuonna 2018 kohdistettu täysin leiriin, minkä vuoksi Partioviikolla yleensä järjestetty Kohtaaminen on peruttu.

Ilmoittautumisaika leirille on 15.1.-5.3.2018. Olisi mahtavaa nähdä iso joukko mavalaisia samoilemassa Evon metsissä!

  • Sudenpennut leirillä 23.-26.7.
  • Seikkailijat ja tarpojat leirillä 23.-30.7.
  • Samoajat, vaeltajat ja aikuiset leirillä 23.-31.7.

Leirin hinnat löytyvät http://www.kliffa2018.fi/ilmoittautuminen/ , missä on kirjattu tarkemmin muun muassa ohjeet tuen hakemiseen osallistumismaksuun.

Mava majoittautuu samassa leirilippukunnassa Mesikämmenten (Mekä) kanssa ja kuuluu yhdessä muiden Ellin lippukuntien kanssa samaan kylään. Leirilippukunnanjohtajamme on Paavo Nissinen, joka vastaa mielellään kysymyksiin juuri meidän leirilippukuntamme asioista. Hänet tavoittaa osoitteesta paavonissinen@googlemail.com

Leirillä on myös perheleiri perheen pienimmille ja heidän huoltajilleen.

Jamboree 2019 USA:ssa

Ilmoittaudu mukaan Jamboreelle! Suomen joukkueen ilmoittautuminen on käynnissä 14.2.2018 asti!

Leiriläisiksi voivat ilmoittautua 22.7.2001-21.7.2005 syntyneet sekä leirilippukunnanjohtajiksi ja palvelutehtäviin ennen 22.7.2001 syntyneet. Katso ohjeet Jamboreen nettisivuilta https://jamboree.fi/

 

Iloista ja onnellista vuotta 2018 toivottaa Mastonvartijoiden hallitus 2017!

 

Jouluretki ja joulujuhla lähestyvät

lähettänyt Partiolippukunta Mastonvartijat 12.11.2017 klo 12.27

Mastonvartijoiden perinteinen jouluretki järjestetään 8.-10.12. tuttuun tapaan Kiljavan leirikeskuksessa (Vihtilammentie 45). Tervetulleita ovat kaikki lippukunnan jäsenet eli ikäkaudet sudenpennuista aikuisiin sekä sisupartiolaiset, myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan retkelle! Jouluretkellä pääset pitämään hauskaa huikeassa seurassa kiinnostavan ohjelman parissa ja nauttimaan herkullisesta ruuasta sekä jouluisesta tunnelmasta. Jouluretken perään pidetään sunnuntaina 10.12. joulujuhlat Kiljavalla. Sekä jouluretkestä, että joulujuhlasta löytyy lisätietoa alla olevista tiedotteista.


Jouluretkelle ja -juhlaan voi ilmoittautua tästä linkistä 27.11 mennessä: kuksaan.fi/17831 

Vain sunnuntaina juhlaan osallistujat voivat ilmoittautua tästä linkistä 27.11 mennessä: kuksaan.fi/17832


Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Terkuin,

Anna ja Laura, jouluretken johtajat

Laija ja Havu, joulujuhlan johtajat

sekä koko lippukunnan johtajisto

Adventtikalenterit ovat taas täällä

lähettänyt Larissa Olasvuori 22.10.2017 klo 12.39

Jokavuotinen adventtikalenterikampanja on käynnissä! Tänä vuonna meillä on Mastonvartijoissa tavoitteena myydä huima määrä kalentereita, ja tarvitsemme tavoitteen saavuttamiseen jokaisen apua. Oheisessa liitteessä on tärkeää tietoa ja ohjeita kampanjaan liittyen. Luettehan liitteen tarkasti läpi!

Muutama käytännön seikka vielä muistettavaksi: ovelta ovelle myyminen olisi hyvä lopettaa viimeistään klo 19:30. Partiolaista on hyvä muistuttaa siitä, että mahdolliset pihaportit on suljettava ovella käymisen jälkeen. Koirien kohtaamisessa kannattaa noudattaa varovaisuutta ja muistaa hyvät käytöstavat. Partiohuivi on partiolaisen tunnus, ja se on myyntitilanteissa oltava kaulassa. Pimeällä on tärkeää muistaa myös heijastimet! 

Tehdään vuoden 2017 adventtikalenterikampanjasta yhdessä huikea!

Yhteistyötä innolla odottaen
Joulukampanjapäällikkö Elisa Jaakkola

1-10 of 129