Köszöntelek, kedves olvasó!

Az itt következő oldalon egy kis megállásra hívlak. Arra, hogy a fáradalmak után, vagy éppen azok közepette, a kattintgatások sorozatát megszakítva belépj abba a bizonyos belső szobába, és egy kicsit elmerülj mindannak a szemlélésében, amit Isten neked adott.

Mert mi is a szemlélődés? "Érezni és látni, hogy jó az Úr", ahogy a zsoltáros mondja a 34. zsoltárban. Nem kívülről szemlélni a tenger kristálytiszta vizét, hanem belevetni magunkat, megmártózni benne, érezni, ahogy körülölel a hűs víz, és hagyni, hogy a tenger alatti világ elénk táruló szépsége magával ragadjon. Nem csak nézelődni a tavaszi szélben, hanem kiállni a rét közepére, hogy a szél simogathassa arcunkat, és érezhessük benne a tavasz csodálatos illatát. Érezni, hogy jó az Úr, megízlelni közelségét, védelmét, és hagyni, hogy ebben az érzésben a világot úgy mutassa meg nekünk, ahogy azt Ő maga is látja.


Személődésre hívlak Kedves Olvasó! Ám minden anyag, amit itt talász, csak eszköz, mint egy bot a vándor kezében. Ne ezektől várd a szemlélődés szépségét! Legyenek ezek inkább bíztatás arra, hogy a bennük megragadható imádságot magadévá tedd, felállva a képernyő elől magaddal vidd, és találj magadnak egy csendes, nyugodt helyet, ahol felfedezheted a Szentlélek szívedben lüktető imádságát. Ő, Isten Szent Lelke az, aki neked a szemlélődés szépségét megadja. Hidd el: olyan megállás ez, amelyben a rászánt időnek többszörösét fogod visszanyerni!

Az oldal folyamatosan bővül: érdemes olykor visszanézni!

Comments