Het buiten (gewone) leven

Op onze eco boerderij, is altijd wel iets te doen. Helpen bij het verzorgen van de dieren, onkruid wieden of lekkere vruchten plukken in de moestuin en jam maken.
We houden paarden, pony's, geiten, ganzen, kippen, poezen en een hond. Onze twee Shetland pony's zijn bejaard waardoor berijden niet meer gaat, maar poetsen, knuffelen en met ze wandelen is nog heel goed mogelijk!
 
Op de boerderij zijn doorlopend kleine klusjes te doen, zoals onderhoud van hekken, afrasteringen of het bouwen van muurtjes van natuursteen. Er is ook voldoende ruimte om zelf iets creatiefs te maken, hiervoor staan teken & schildersspullen tot je beschikking.

Op onze daken hebben we twee warmwatersystemen geïnstalleerd die volledig op de zon werken. Deze systemen zorgen voor voldoende warm water voor het sanitair. Ons elektriciteitsgebruik komt voor 60 procent uit onze zonnepanelen en levert max. 20 kW stroom per dag. De stroom die we niet gebruiken leveren we terug aan het elektriciteitsnet.

Al het vuilwater, douchewater en alle wc's, wordt op ons land gezuiverd. Dit doen we met een zogeheten helofyten-filter ook wel rietfilters genoemd. Het gezuiverde water gebruiken we voor onze jonge aanplant en de tuinen.
Op Le Douvet kun je, naast vakantie vieren, ook ervaren wat het is om buiten te leven. We laten je graag kennis maken met onze eco-systemen, onze dieren, de omgeving en de cultuur van dit landelijke gebied.