Beeldhouwen in hout

Ieder jaar organiseren wij samen met Maarten Schepers cursusweken Beeldhouwen in hout. Het betreft geheel verzorgde cursusweken op basis van volpension, cursusgeld en materialen (7 overnachtingen, 7 x ontbijt, 6 x lunch, 7 x diner).

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus; jong, oud, beginneling en gevorderde. Maarten begeleidt de deelnemers individueel vanuit de gedachte dat men leert door te doen.

Week 1 zaterdag 25 mei tot zaterdag 1 juni 2019

Week 2 zondag 2 juni tot zondag 9 juni 2019

Week 3 zondag 25 augustus tot zondag 1 september 2019

Prijs per deelnemer:

- € 575,- p.p. Camping (in eigen tent of caravan)

- € 650,- p.p. Gite of Logeerzolder

- € 675,- p.p. Chambre d'Hôte (tweepersoonskamer met eigen sanitair, prijs heeft betrekking op een bezetting van 2 personen)

Le Douvet beschikt over 2 tweepersoonskamers, de ene met eigen sanitair (Chambre d'hôte) en de andere in de Gîte met gedeeld sanitair. Bij bezetting van deze tweepersoonskamers door 1 persoon vragen wij een eenpersoons-toeslag van € 100,-.

Deelnemers: Minimaal aantal deelnemers 5 en maximaal 10 personen.

Niet deelnemende partners zijn ook welkom en krijgen korting op bovenstaande prijzen.

Bij inschrijving van minder dan 5 cursisten een maand voor aanvang van de cursus behouden we ons het recht voor de cursusweek te annuleren.

Aanmelden Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Joop en Cathelijne ledouvet@live.fr

Wil je meer informatie bel of mail ons 0033(0)5 45 71 89 39 (liefst na 18:00) Of neem contact op met Maarten Schepers. Maarten is docent, kunstenaar en oprichter/eigenaar van Workshop Express. Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met beeldhouwen in hout.

Het programma: Aankomst is op zaterdag of zondagmiddag (afhankelijk van de gekozen week) vanaf 15:00 waarna 's avonds de cursusweek van start gaat met een welkomstdiner.

De dag na aankomst starten we rustig op en natuurlijk is er dan ook ruimte om lekker uit te rusten en de omgeving te verkennen. De eerste ochtend wordt aandacht besteed aan het gebruik van het gereedschap, het materiaal en het vormgeven in hout. De cursist leert hoe verschillende gutsen geslepen en afgewet worden. Tijdens de week komt het slijpen en afwetten vanzelf terug door het werken met het gereedschap. Mensen kunnen zich laten inspireren door de natuur, door het hout zelf of men maakt een eigen ontwerp voor het houten beeld. Dit ontwerp kan gemaakt worden uit klei of men werkt vanaf een tekening. Het is verstandig om voor aanvang van de cursus hier alvast over na te denken. Nodig is het natuurlijk niet, mensen kunnen ook onbevangen aan een stuk hout beginnen. De ervaring is dat de meeste mensen na een week een eigen beeld af hebben, sommigen zijn zelfs in staat er twee te maken!

Het staat een ieder vrij om een dagdeel anders in te vullen en even iets anders te doen dan beeldhouwen. Maarten is in ieder geval 6 dagen aanwezig om de deelnemers te begeleiden bij het creëren van hun eigen beeld.

Op de laatste dag, vrijdag (of zaterdag), wordt het beeld in de olie gezet en tezamen met alle andere beelden klaar gezet voor de vernissage, de mini expositie ter afsluiting van de cursusweek, waarbij geïnteresseerden van buiten Le Douvet worden uitgenodigd te komen kijken naar de resultaten van alle deelnemers. Uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje, volgens goed Frans gebruik!

Zaterdag of zondag, na het ontbijt is de cursus ten einde.