Welkom op Camping en Gites "Le Douvet"


Hou je van rust en ruimte, waar kinderen ongestoord kunnen spelen en ontdekken en waar je jezelf kan zijn, dan is dit jullie plek voor een ontspannen vakantie.

Op nog geen 10 km afstand vind je twee grote stuwmeren met stranden waar je kunt zwemmen, zeilen, surfen of gewoon lekker in de zon kunt baden. In de maanden juli en augustus is het recreatiemeertje in het naburige dorp Roumazières (5 km) ook een heerlijke plek om met kinderen van het water te genieten. De stadjes Confolens, La Rochefoucauld en Angoulême liggen in de buurt en zijn een bezoek waard.
Met de trein ben je in minder dan 9 uur in Angouleme waar wij je met de auto komen afhalen (€ 15 p.p.)

Onze accommodatie bestaat uit twee gîtes (vakantiewoningen), een 6 en een 4 persoons vakantiehuis. Een tweepersoons gastenkamer (Chambre d'Hôte), een open logeerzolder voor maximaal 4 personen (alleen in de zomer) en de minicamping met daarop 5 zeer ruime vrije plaatsen en een compleet ingerichte bungalowtent type vouwwagen voor maximaal 4 personen.
 
Ons cursus- en activiteitenaanbod bestaat uit beeldhouwen in hout, schilderen, creatieve vorming en op maat gemaakte wandelvakanties. De cursusweken zijn op basis van volpension en zijn tevens een culinaire belevenis. Ook niet deelnemende partners zijn van harte welkom. Voor al onze cursusweken werken wij samen met Nederlands sprekende docenten.

Le Douvet is een plek voor iedereen die kennis wil maken met het Franse leven, te midden van de natuur en cultuur maar bovenal de rust en ruimte van de streek Charente Limousine. We houden kippen, ganzen, paarden, pony's en geiten. Verder scharrelt huishond Belle rond op het erf samen met onze twee katten. Als je wilt kun je helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. In de moestuin kunnen we ook altijd wel hulp gebruiken en mag je zelf je groenten plukken. Iedere dag kun je aanschuiven voor een ontbijt € 5,- p.p. en/of diner € 20.- p.p. aan onze table d'hôte.

We heten je van harte welkom, bienvenue!

Joop en Cathelijne