Tiedonhaku

Lääkehoidon oppikirjoja

Turvallisen lääkehoidon perusteet -kirjan lähtökohtana on lähihoitajien uusi opetussuunnitelma ja STM:n Turvallinen lääkehoito -opas. Kirjassa käydään läpi lääkehoidon kannalta tärkeät teoreettiset perustiedot ja ohjataan turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen. Kirja sisältää tärkeimpien sairauksien lääkehoidon ja potilaan seurannan ja ohjauksen kannalta keskeiset asiat lähihoitajan näkökulmasta.

Lääketietokeskus ylläpitää ajantasaisia lääketietoja kuluttajien, terveydenhuollon ammattilaisten, yritysten ja terveydenhuollon tietojärjestelmien tarpeisiin. Tunnetuimpia palveluita ja tuotteita ovat Pharmaca Fennica®, Kodin Lääkeopas™, Lääkekortti.fi ja lääkealan ajankohtaisseminaarit.

Pharmaca Fennican lääketunnistuspalvelu

Phamaca Fennican® Lääketunnistus on uusi, toivottu lääkitysturvallisuustyökalu. Palvelussa lääkevalmisteet voi tunnistaa luotettavasti niiden ulkonäön avulla. Lääkkeitä voi etsiä kauppanimellä, vaikuttavalla aineella tai tunnistetietojen perusteella. Palvelun ennakkoversio on avoinna rajoitetun ajan ja sisältää aluksi vain osan kuvista.

Suomessa myytävien lääkkeiden pakkausselosteet löytyvät Lääkeinfo-sivustolta. Pakkausselostetekstit ovat virallisia ja viranomaisen hyväksymiä. Oikean lääkevalmisteen pakkausselosteen voi etsiä valmisteen nimen tai yrityksen mukaan.

Oppimistehtävä:

Tiedonhaku lääkehoidossa

    • Esittele Zyprexa-lääke ja tuo esille mitä haittavaikutuksia kyseisellä lääkkeellä on? Mitä asiakkaan tulisi tietää lääkettä käyttäessään?

    • Voiko Zoloft-tabletin murskata?

    • Mikä on Nitro-resoribletin yleisin haittavaikutus?

    • Miten kauan Zopinox-lääkettä tulisi korkeintaan käyttää?

Tekstin kirjoittaja(t):

Sanna Schmandt, Edupoli