Közhasznúsági jelentés


TARTALMI BESZÁMOLÓ A VÉGZETT MUNKÁRÓL

2011 évben az előző évekhez hasonlóan munkánkat a céloknak megfelelően és pénzügyi lehetőségeink függvényében végeztük. Egyre több a kidobott, gazdi által kényszerü költözés miatt felajánlott kutya. Jó és befogadó gazdi pedig egyre kevesebb. A menhelyek szinte egész évben telt házzal müködnek, gyakran nem tudnak befogadni ujabb állatokat. Egyre nagyobb szükség van tehát munkánkra, segítségünkre.
Az elmúlt évben 115 kóborló, gazdátlan, vagy gazdi által felajánlott kutyának és 20 cicának sikerült végleges otthont találni.
Az örökbeadást minden esetben orvosi ellátás előzte meg. Egyik legfontosabb célunk az ivartalanitás és chipezés. Az elkövetkezendő szaporulat csak igy előzhető meg, a chipezés pedig a számonkérhetőséget és a tulajdonos mielőbbi megtalálását segíti elő.

Az elmúlt évben 33 szuka és 12 kan kutya ivartalaníttatását tudtuk megoldani. Anyagi lehetőségünk ezt tette lehetővé.
Költségeink túlnyomó részét az állatorvosi költségek teszik ki. Gyakori esetben kértünk állatbarát embereket, hogy vállalják ingyenesen talált, sérült kutyák, cicák befogadását, amíg megfelelő orvosi ellátás után gazdát találunk számukra.

Állandó hirdetésekkel keressük az uj gazdit. A jelentkezőket minden esetben előzetesen felkeressük, a kutya-cica választék fényképét megmutatjuk, felmérjük a kis állat jövendő otthonát, hogy megfelelő-e? Csak akkor adjuk örökbe a kutyát-cicát, ha a tartási körülményeit megfelelőnek tartjuk. Megérdemli a már egyszer gazdátlanná vált kis állat, hogy legközelebb megnyugtató, gondos elhelyezést kapjon.
2011 évben széleskörű felvilágosító munkát végeztünk a lakosság körében a felelős állattartásról, az ivartalanítás szükségességéről a felesleges szaporulat elkerülése végett. Ismertettük a chipezéssel járó előnyöket és törvényi kötelezetztségeket.

Két iskolában tartottunk gyermekeknek felvilágosító előadást a felelős állattartásról.