Transmissie olie

Transmissie olie:
Voor ons komt alleen de API-classificatie GL-4 'gear lubricant' in aanmerking met een SAE 90 viscositeit. Andere typen olie zijn minder geschikt omdat die toevoegingen hebben die schade kan veroorzaken aan onze transmissie (aantasting brons).

Wat we nodig hebben:
              Niveau controleren, Olie GL4 SAE 90
              Verversen, 2 liter GL4 SAE 90 (de hoeveelheid blijkt in de praktijk iets minder te zijn).

              Vuldop tevens niveaudop.
              Dop of ringsleutel 21mm.
              Oliespuit
              Olieopvangbak

Het vullen:
Het controleren of vullen kan het beste gebeuren met een oliespuit die uiterlijk lijkt op een vetspuit. De slang hiervan wordt in de opening van de vuldop gestoken, die tevens het niveau bepaalt, waarna de spuit langzaam geleegd wordt. Dat langzaam leegspuiten van de oliespuit is belangrijk omdat je moeilijk het niveau van de olie kunt controleren en dus het overstromen ongemerkt plaatsvindt.
Zorg dan ook dat de olieopvangbak onder deze vulopening staat!

Aftapplug:
Wanneer nog niet toegepast monteer dan ook meteen een magnetische aftapplug. Dit voorkomt veel schade, omdat de kleine metaaldeeltjes die in de olie zweven tussen de lagers kunnen komen en daardoor het lageroppervlak kunnen beschadigen.

Tip:

Door toevoeging van TSL, welke een dope bevat die actief wordt bij hoge temperaturen, kan het  “lassen”  van de tanden van tandwielen voorkomen.
Meer weten over "TSL wondermiddel ?", lees hier verder...
TSL als "toevoeging" 
uit de reeks "Smering aangepast aan deze tijd" lees hier verder...

 
Vetspuit (met handgreep) en oliespuit met slang.


Comments