Festmény vétel, festményrendelés

Ezen a honlapon bemutatott festmények mindegyike megvásárolható.

Egyes képek már értékesítve lettek, ebben az esetben szívesen készítek színben és tartalomban, megjelenésben nagyon hasonlót a meglévő alapján. Így az új kép bár hasonló lesz, de mégis eltérő ezzel együtt egyedi is marad. Így egyébként lehetőség van az eredeti méret megváltoztatására is.

A legfrissebb képek az új festmények rovatban találhatók.

Előfordulhat, hogy nincs időben frissítve a honlap, így nincs minden új, megvásárolható kép fönt. Ezért érdemes megnézni a blogomat is ahol igyekszem mind a festményekkel, mind az egyéb hírekkel kapcsolatosan naprakész lenni.

Vállalok egyedi képek festését fotók, rajzok, másik festmény esetleg puszta leírás „elmondás” alapján is, ill. klasszikus, antik festmények reprodukciójának elkészítését is. Ezek minden esetben egyedi, megegyezés szerinti áron készülnek, ezekről kérjen információt.

A kiválasztott festmények átvétele történhet személyesen, vagy postai utánvéttel, ill. futárszolgálattal, utánvéttel is.

Díjszabások:

                     Postai utánvét kb.:             2800,- Ft ( a pontos ár függ az összegtől)

                     Futárszolgálattal utánvét:  2000,- Ft

 

A festményeken alapból nincs keret ezeket a vevő feladata bekereteztetni.  Ez egyrészt azért van, mert nehéz a nagyszámú választékot árakkal együtt bemutatni, másrészt a keret kiválasztásánál nem csak az a szempont, hogy a képhez illő legyen, hanem a lakás berendezéséhez is harmonikusan passzolnia kell. Ezért ezt inkább a vevőre bízzuk. Ettől függetlenül, ha igény van rá szívesen elvégezzük a kép keretezését a képhez szerintünk leginkább illő árban megfelelő kerettel, erről előzetesen szükséges egyeztetni.

Hamarosan lesz egy kereteket bemutató oldal is, ahol a leggyakrabban kért legnépszerűbb kereteinket bemutatjuk. De ez mindenképpen szűkebb választék lesz mint ami egy keretező cégnél található.

Amennyiben rendelésre készítek festményt, úgy fontos tudni, hogy ennek menete a következő: miután egyeztettünk a jövőbeni képről és elkezdem a festést félkész és „majdnem kész” állapotban is küldök róla fotót, így lehetőség van a befejezés előtt szükséges módosításokat elvégezni, hogy biztosan az igényeknek leginkább megfelelő alkotás szülessen meg.

A festés ideje sok mindentől függhet (téma típusa, nehézsége, méret, saját alkotói kedv stb.) 2-3 naptól akár 2 hétig is eltarthat. De mindenképpen előre megbeszéljük a határidőt, amit mindenképpen betartok.

Lényeges még a száradási idő, ami függ a festmény anyagától. Pl. Művész akril festék 24 óra alatt teljesen megszárad. Az olajfestménynek farostra festve 5-10 napra van szüksége vászonra festve még 3-4 nappal ennél is többre, ahhoz hogy szállíthatóan száraz legyen. Természetesen személyes átvételnél ez nem gond akkor a még nedves festmény is elvihető, ha megfelelően van szállítva (pl. kalaptartón, hátsó ülésen stb.)

A festmények árai, mérettől, anyagtól-témától függően változhatnak 10-45000,- Ft-ig néhány esetben ennél is többe kerül egy-egy kimagasló minőségű, méretű műalkotás. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ez a galériákban megszokott áraknál jóval olcsóbb, hogy lehet? Tudni kell, hogy a galériák néha több száz százalékot is rátesznek, egy festményre ezért könnyen lehet, hogy egy galériában 120000,- Ft-ért árult képért a Művész végül csak 30000,- Ft-ot kap. Így már nem is íreálisan alacsonyak ezek az árak.

Amennyiben egy festmény érdekli, keressen meg emailben és kérdezzen rá mennyibe kerül, bizonyosan meg tudunk egyezni. Itt kérem jelezni az esetleges számlaigényt is, természetesen tudok számlát adni a képekről.

Eredet igazolás:

Minden festmény hátuljára van ragasztva egy ún. „Eredet igazolás” Melyen a festmény adatai (cím, méret, anyag, készítés éve, törzsszám, alkotó neve, alkotó szignója) szerepel. Ezzel együtt egy nyilatkozat mely kijelenti, hogy a kép eredeti és az én munkám.

Egyes komolyabb műveim Nemzetközi szinten is zsűrizve és jegyezve vannak. Ezek egy speciális digitális certifikációval vannak ellátva és egy egyedi nemzetközi törzskönyvi számmal is rendelkeznek. Ez egy fényképes törzskönyv, mely a fentihez hasonló adatokkal, + a festményről készített fotóval együtt igazolja a kép eredetiségét, ezenkívül van egy érvényesítő szám is az igazoláson melynek megadásával a vevő beregisztrálhat a jegyzést végző nemzetközi szervezet honlapján (ingyenes regisztráció max 2 perces procedúra) és a szervezet átírja a vevő nevére a festményt így nyomon lehet követni egy festmény életútját, esetleges lopás, vagyoni kár esetén igazolható a tulajdonos kiléte stb. Ráadásul a kép folyamatos zsűrizés alatt lesz előfordulhat, hogy évek múlva kap egy díjat. A vevő később értékesíti a festményt az új vevővel ugyanígy elvégezhető az átírási procedúra.

Comments