Kerka Mente Közbiztonságáért
Polgárőr Egyesület Lenti

H-8960 Lenti, Bánnfy Miklós út 27.
Tel: +36 70 / 334 29 28
Fax: +36 92 / 551 290
Adószám: 18967463-1-20
Számlaszám: 80800011-19601166


Köszöntöm Önt a Kerka Mente Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület honlapján!

   Egyesületünk 2004 tavaszán jött létre 15 fő összefogásával, akik Lenti város közbiztonságáért és a bűnmegelőzésért tenni akartak.
Az egyesület tagja a Zala Megyei Polgárőr Szövetségnek, és az Országos Polgárőr Szövetségnek.

   Megalakulásunkat követően a helyi, városi közbiztonsági és bűnmegelőzési feladatok végrehajtásából vettük ki részünket.
Később a környező települések – ahol önálló polgárőr szervezet nem működött – kérték, hogy alkalmanként náluk is legyenek jelen járőreink. A pozitív tapasztalatokat látva a települések egyre gyakrabban igényelték a polgárőr jelenlétet. E kihívásnak feleltünk meg akkor, amikor első alkalommal Nova községben, majd őket követve több településen, a helyi önkormányzatokkal együttműködve létrehoztuk a települési polgárőr csoportjainkat.

   A kialakult szervezeti formának, egyre több tagunknak köszönhetően járőreink egyre nagyobb területen, számban jelennek meg önálló vagy együttműködő szervezetek tagjaival közös szolgálatban.
 
 2009-ben hoztuk létre a Kerka Gyorsreagálású Mobil Csoportot. A csoport az előre nem látható, vagy speciális felkészültséget igénylő feladatok gyors, szakszerű megoldásában veszi ki részét.

   Egyesületünk non- profit szervezet. A fenntartást, technikai és egyéb felszereléseink beszerzését tagdíjakból, önkormányzati, és céljainkat megértő, elfogadó szponzori vagy pályázatokon elnyert támogatásokból fedezzük.

   Feladataink között a közrend, közbiztonság javítása, bűnmegelőzés, vagyonvédelem, jelzőőri tevékenység, rendezvénybiztosítás található. A felsoroltakon kívül több más feladat végrehajtásában is részt vállalunk, vállalhatunk, melyeket a polgárőrségről és a polgárőri tevékenységről szóló törvényben találhat meg az érdeklődő.

   Egyesületünk további célja, egyben feladata is, az elért eredmények megtartása, javítása. Új feladatok, lehetőségek kiaknázásával egy megbízható, jól működő, lakosságbarát polgárőrség működtetése. A tapasztalatok átadása a fiataloknak, a jövő polgárőreinek.