Preliminärt program Karlskrona julmarknad

 7-8/12 2019  

Om inte avvikande tider anges vid respektive punkt gäller programmet både lördag kl. 10-16 och söndag kl. 11-16.

Vi jobbar vidare med att detaljplanera julmarknaden och presenterar ett mer utförligt program med tider och platser den 22/11.


Julmarknadens utställare och knallar

Julmarknadens utställare och knallar finns inomhus och utomhus på flera platser i City: Blekinge Museum, Rådmansplan, Klaipedaplatsen, Stortorget och på gågator och i gallerier. Där kan du finna genuint hantverk, lokalproducerade delikatesser, julpynt och annat som hör till en traditionell Julmarknad.   

Butiker i City

Butikerna i city är öppna lördag 10-16 söndag 12–16 med fina julmarknadserbjudanden.

Tomtar

I city, kan du möta tomten och hans nissar, En del av dem säljer julklappar till barnen (20 kr per styck som går till Lions hjälpverksamhet).

Bergqvistska gården - tomteland

Inne på den julpyntade gamla gården finns traditionella hantverkare, bl.a. smeden vid sin ässja. Du kan träffa alpackor och sitta ned en stund, ta en fikapaus, äta en skinkmacka m.m.

I tomtelandet sitter jultomten och hälsar på barnen. Barnen kan lämna sin önskelista till tomten och där finns även fiskdamm med julklappar (20 kr/styck som går till Lions hjälpverksamhet). 

Musik och sång

Vi bjuder på musik och sång i olika former vid många tillfällen och flera platser. Tider för dessa kommer att finnas i det slutliga programmet.

Fackeltåg och Luciatåg

Lördag och söndag kl.15.30 går ett fackeltåg med Lucia, med start från Spanska trappan, via Borgmästaregatan, Ronnebygatan, N. Smedjegatan till statyn på Stortorget. Cirka 15.45 vid statyn sjunger Lucia med tärnor och stjärngossar julsånger (elever från Nättrabyskolan och Musikugglan).

På söndagen firar Karlskrona Lucia 80 år och åker hästvagn i luciatåget på sin väg till kröningen i Fredrikskyrkan.

Dans kring granen

Mitt på dagen dansar alla som vill, stora och små, in julen på Bergqvistska gården.

Ljusstöpning

I Wachtmeisters galleria kan du prova på att stöpa ljus och köpa handstöpta juleljus

Glögg, fika och mat

Glögg  och fika erbjuds på flera ställen i City. I ett grilltält på Klaipedaplatsen kan du köpa korv, hamburgare m.m. Flera cafeér, restauranger och matvagnar är också öppna. 

Träffa djuren  

På Stortorget finns ponnyridning.

Tipspromenad

Med start vid Stortorget och mål vid ljusstöpningen í Wachtmeister finns det en tipspromenad med frågor för barnen. 

Blekinge museum

Muséet och museibutiken håller öppet med fri entré. Du kan se en utställning om jultraditioner i Blekinge ”Nu så kommer julen”. På eftermiddagarna kan barnen göra julpynt och annat i ”Barnens julstök- verkstad”. Både inomhus och utomhus finns även marknadsutställare och knallar med fokus på hantverk.

Biblioteket, Barnavdelningen

Biblioteket har öppet på lördagen med musik och sagor för barnen.

Militärhemmet

Röda korsets Karlskronakrets håller julmarknad med lotteri lördag kl. 10-14.  Då har även Millans café öppet.

Turistbyrån

Turistbyrån vid Stortorget är öppen.

Fredrikskyrkan

Kyrkan är öppen att besöka lördag kl. 10-18 och söndag kl.10-15.Söndag kl. 11 är det högmässa och kl. 18 är det kröning av Karlskronas Lucia.








 Klockstapeln, snö