Välkommen till Karlskrona Julmarknad 2019

                                                                                                                                                                     

Nu planerar vi för 2019-års julmarknad  !  Lördag  7/12  och söndag 8/12. 

Sidorna uppdateras efterhand.  

Läs gärna programmet för 2018-års julmarknad.


I Världsarvsstaden Karlskrona görs i år en satsning på en högklassig, traditionell och välbesökt julmarknad.

Julmarknaden bjuder på 2:a adventsmys och julkänsla i hela City.

Stan är upplyst av ljusdekorationer och på flera platser hörs julsånger och musik som du kan stanna upp och koppla av en stund till. Du kan möta tomtar som vandrar omkring på gator och torg. När det mörknar blir det Fackeltåg som ger ett magiskt ljus och leder Lucia med sitt Luciatåg till scenen där de sjunger Luciasånger.

Det finns ett 40–tal utställare och knallar som erbjuder en mängd olika varor. De säljer genuint hantverk, lokalproducerade delikatesser, julpynt, ”bra att ha-grejor” och mycket mera. Du kan också se smeden vid sin ässja, korgmakaren och andra hantverkare som arbetar på "gammalt sätt" med sina traditionella verktyg. 

Förutom allt vad som erbjuds av marknadsknallar, företag och verksamheter i Karlskrona City, är julmarknaden fylld med flera programpunkter och aktiviteter; tomteland, julpyssel, julmusik, körsång, luciatåg, dans kring granen, lotterier, glögg, korv med mera.

Varmt välkommen till Karlskrona Julmarknad 2019.


 

   LIONS CLUB Karlskrona-Jarramas               


 

              


Julmarknaden arrangeras i samarbete med Karlskrona kommun, Visit Karlskrona, Karlskrona City, Cityfastighetsägarna och Blekinge   Museum.