Dopingpolicy

Nu när du söker medlemskap i Kalmar atletklubb, kommer du att få information om antidopning. Som du kanske känner till så brottas idrottsrörelsen av ett stort problem, DOPNING!!

Svenska Styrkelyft Förbundet, Svenska tyngdlyftningsförbundet och Kalmar AK med flera, arbetar för en dopningfri idrott. Det är till vår uppgift att informera om vad som är tillåtet och inte tillåtet att använda, när du tränar/tävlar för en idrottsförening som är ansluten till Riksidrottsförbundet (RF).

I regel så kommer det ner en testpatrull ett par gånger per år. De har uppgiften att testa våra medlemmarna på träning. Alla som är medlemmar i Kalmar atletklubb kan bli testade. Testen går ut på att se om våra medlemmar använder sig av förbjudna preparat. När de testar personer under träning söker de enbart efter preparat som föranleder 24 månaders avstängning ifrån all träning/tävling. Exempel på sådana preparat är anabolica och preparat som döljer anabolica. Du blir även avstängd ifrån all träning/tävling om du smiter ifrån en dopning kontroll. Alla preparat som finns med på dopninglistan ger inte 24 månaders avstängning.

Om du av någon anledning använder dig av preparat som finns med på dopninglistan, kan du söka dispens genom Riksidrottsförbundets antidopninggrupp.

Nu när jag söker medlemskap hos Kalmar atletklubb. Har jag fått kännedom och tagit del av Kalmar AK:s policy i antidopningkampanjen. Det skadar inte enbart mig som person om jag avslöjas i en dopning kontroll, utan det drabbar även Kalmar AK, Svenska Tyngdlyftnings Förbundet (STF), Internationella Tyngdlyftningsförbundet (IWF) och Internationella Olympiska Kommittén (IOC).

Om jag avslöjas i en dopningkontroll, blir jag avstängd ifrån all verksamhet i Kalmar AK:s lokaler enligt Kalmar AK:s stadgar (parag 3).

För ett dopnings-fritt Sverige!!