Retkikertomuksia ja kronikoita

Joensuun Eläkeläiset ry. 60 vuotta

Arvoisa juhlayleisö, pieni katsaus menneisiin vuosiin ja niiden toimintaan.

Eläkeläiset ry. perustettiin 3.12.1959. syynä oli kansaneläkelain määräaikaisuus, ei ollut varmuutta lain jatkamisesta ja hallitus suunnitteli Kansaneläkelaitokselle kertyneet varat yli 5 miljardia markkaa siirrettäväksi valtion kassaan. Eläkeläisten voimakas liikehtiminen pakotti hallituksen muuttamaan kansaneläkelain pysyväksi ja turvaamaan sen rahoituksen verotuksen kautta.                              Samoin perusteluin perustettiin Joensuun Eläkeläiset ry. 14.12.1959. 38 eläkeläistä kokoontui kokoukseen, jossa perustettiin Joensuun osasto. Osaston puheenjohtajaksi valittiin Johannes Kärkkäinen ja varapuheenjohtajaksi Väinö Kaasinen, sekä sihteeriksi ja taloudenhoitajaksi Väinö Partanen. Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet Johannes Kärkkäisen jälkeen mm. Toivo Niiranen, Uuno Mustonen, Pauli Pelkonen, Asser Mutanen, Mirja Tyrväinen, Pauli Puhakka, Ossi Haatainen, Timo Hiltunen, Ossi Haatainen, Eeva Surakka ja nyt on puheenjohtajana Kimmo Vartiainen.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on koota ihmisiä sukupolvirajat ylittävään yhteistoimintaan, tavoitteena turvata jokaiselle eläkeläiselle ja ikäihmiselle hyvinvoinnin aineelliset, henkiset ja sosiaaliset edellytykset, sekä mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään.                                                                   60 vuotta on kulunut ja edelleen yhdistys järjestää jäsenille ja ystäville monipuolista kulttuuri ja harrastustoimintaa, sekä lähettää aloitteita ja kannanottoja ajankohtaisten, eläkeläisten toimeentulon parantamiseen tähtäävissä asioissa.                                                                         Vanhusneuvostossa on myös meidän edustaja, ollut alusta asti. Samoin Pohjois-Karjalan makuntaliiton eläkeläisneuvottelukunnassa.                                                                                                   Nykyisin eläkeläisten edunvalvontaa hoitaa myös vuonna 2006 perustettu Eetu, Eläkeläisliittojen etujärjestö, jonka perusti kuusi valtakunnallista Eläkeläisjärjestöä, Eläkeläiset ry. kuuluu Eetuun. Mekin kuulumme Joensuussa toimivaan, täällä sanotaan ”Pikku-Eetuun”. Järjestämme talkootansseja, aikaisemmin niillä rahoilla annettiin pieniä avustuksia eri hoitopaikkoihin, harrastuksien järjestämiseen. Nyt rahoilla olemme kunnostaneet kerhotaloa. Samoin on järjestetty yhteisiä, niinsanottuja Iloisia Iltapäiviä, kukin vuorollaan on järjestämisvastuussa ja kaikki yhdistykset tuovat ohjelmia juhlaan. Maahanmuuttaneiden eläkeläisten kanssa on ollut pienimuotoista yhteistyötä, ovat olleet retkillä mukana ja ohjelmia esittäneet juhlissamme.

Viikkokerhoissa on ollut omaa ohjelmaa, kaikki jotka haluavat, voivat esittää ohjelmia, myös halutessaan olla vain kuuntelijana ja katsojana. Luennoitsijoita on käynyt ajankohtaisista asioista kertomassa. Harrastustoiminta on alusta asti kuulunut toimintaan. Sekakuorot ja Mollit- mieskuoro, yksinlaulut, senioritanssi, sketsit ja runot ovat kuuluneet juhliin ja kerhoihin.

Muutaman vuoden ajan Tiernapojat olivat aktiivisia. Ohjelmaryhmät ovat vuosien aikana käyneet eri hoitopaikoissa ja myös toisten yhdistysten tilaisuuksissa esittämässä ohjelmia.                            Uutena on tullut Digiosaamisen opettelua ja kursseja. Ohjelmakerho aloitti tämän vuoden alussa. Liikuntaa on ollut aina ja kuntosalikäynnit ovat viime vuosina tulleet mukaan toimintaan.

Toiminnan tuloksen kannalta kahviotoiminta on ollut erittäin tärkeä, samoin kaksi kertaa vuodessa järjestetyt iltapäivätanssit. Kättentaitoa on myös harrastettu ja uutta opittu. Myyjäisillä saatu toimintaan tukea, samoin arpajaisilla.                                                                                                         Tuetut lomat ovat vuosien aikana olleet tarpeellisia lomanviettoa tukien. Lomapaikkoja on ollut mm. Kuntoranta, Rauhalahti ja Summassaari.                                                                            Alkuvuosina yhdistys on maksanut tukilomia sellaisille jäsenille, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet toimintaan, vähintään viiden vuoden ajan. Nyt on tuettuja ryhmälomia saatu Solaris-lomilta, ei aivan joka vuosi. Matkailu ja retkeily on myös ollut ja on edelleen merkittävä osa toimintaa. Teatterit kesällä ja talvella. Matkailua kotimaassa ja ulkomailla on käyty, melkein vuosittain. Aikaisemmin on ollut enemmän retkiä lähiseudun yhdistyksiin ja vierailuja myös meille. Eläkeläiset ry:n järjestämät retkeily-ja kesäpäivät eri puolella suomea ovat saaneet suuren joukon mukaan, samoin kolmen aluejärjestön kesäpäivät. P-K:n Aluejärjestö on järjestänyt kesällä rannaltaonginta- ja talvella pilkkikilpailut. Niihin on osallistuttu aktiivisesti.                                                                                                       Kuntoranta on tullut osaksi meidän toimintaa, alkuun rakennusvaiheessa on oltu talkoissa, myyty arpoja kerhoissa ja tutuille, jotta paikka saadaan kuntoon. Sitten olemme vierailleet vuosittain ja myöskin lomailleet siellä. Eläkeläiset ry:n järjestämillä, toimintaa tukevilla ja harrastuskursseilla on moni meistä saanut tietoa ja taitoa.

Tukea toimintaan olemme saaneet Eläkeläiset ry:ltä toimintatonneista ja Joensuun kaupungin sosiaaliajärjestöavustuksista, tuet eivät ole olleet vuosittaisia, näin olemme pystyneet pienimmillä omavastuilla lähtemään joillekin retkille, sekä harrastuksia ja tilaisuuksia järjestämään.

Jospa meidän jäsenet jatkavat hyviksi havaittuja toimintoja, parantavat ja keksivät uusia toimintatapoja joilla toiminta Eläkeläisten hyvinvoinnin hyväksi ja yksinäisyyden poistamiseksi voi jatkua ja kehittyä.

Joensuun Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhla 10.12.2019

Eeva Surakka


Pohjois-Karjalan aluejärjestön matka Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhliin
3-4.12.2019

Vihdoin koitti lähtöpäivä, juhlat oli mielessä, suunniteltu oli hyvin, matka alkakoon.
Lieksa oli lähtöpaikka, sitten Uimaharju, Joensuu. Matkavastaava Viljo Pulkkinen tarkasti, kaikki oli
mukana. Severissä Varkaudessa kahvit juotiin, ehkä vähän muutakin.
Matka jatkui tietöiden takia mutkitellen kohti Helsinkiä. Saatiin vähän tiedotteita Viljolta juhlista ja Matti
Ruokolaiselta Kulttuuritalosta, historiasta ja nykypäivästä. Vilho Korhonen lauloi ja kertoi juttuja.
Lounastauko Matkakeitaassa, Vierumäellä. Kimmo Vartiainen jakoi joensuulaisille rannekkeet juhliin
sisäänpääsyä varten. Yöpaikkana oli hotelli Skandic, aika lähellä juhlapaikkaa. Yömyssyjen jälkeen
nukkumaan.

Aamupalan jälkeen laukut autoon ja juhlapaikalle. Ohjelmia oli mistä valita mieleisensä, kaikkiin ei
kuitenkaan kerinnyt päällekäisyyksien vuoksi. Musiikkia esittivät Rieväkylän pojat useamman kerran. Oli
tanssikavalkadi, myös diskon huumaa ja opetusta oli Tommi Peltosen opastaessa, työväenlaulua
yhdessä ja muotinäytös Stadilaisttain. Miniluentoja mm. Elämäni eläkevuodet, Sateenkaariseniorit, Digi-
Digi ja juhlaluento: Eläke arjen turvana, valtuuston pj. Kalevi Kivistö.
Näyttelyitä oli Ristipistot, Valokuvaus, KSL-opintokeskus Eläkeläinen v. 2059 Tilataideteos.
Joensuustakin oli kaksi kuvaa, virtuaalilasit ja potkulauta. Myös Kansan arkisto oli mukana.
Pääjuhla: juhlapuhe Pj. Martti Korhonen, kansantanssia, kuorolaulua, runosikermä ym. Oli
voimisteluryhmien yhteisesitys, Ihmisiä matkalla ja Meille kaikille.
Yhteislaulu Toivotaan, toivotaan. Lopuksi tanssia. Kotimatkalle lähdettiin, kun muutama tanssi oli tanssittu. Aika hidasta oli alkumatka, Heinolan kautta tultiin, vietiin kaksi ystävää lähemmäs kotia. Meillä olikin autossa paljon esiintyjiä, mikki kävi kuumana.
Oli laulua Vilhon esittämänä, välillä ”neula” jumitti. Vitsit olivat laidasta laitaan ja Matti R. oli etsinyt mistä eri sanonnat olivat alkunsa saaneet mm. umpimähkä, pyörii kuin puolukka p.....ssa, siitä vain, sanoi Tsaikovski, ym, Tuli vielä mieleen sellainen kuin, ei tule pulukkistakkaan, mutta meille tuli, alusta asti oli ”Pulukkinen” mukana, se ei sitten pitänyt paikkaansa se sanonta. Kiitos Viljo Pulkkiselle hyvästä
huolenpidosta matkan aikana. Matka sujui rattoisasti ja hvyvin ajoi meidän kuskimme Pohjolan Matkojen Kimmo Turunen. Siitä kiitos hänelle.
 


Joensuun Eläkeläiset ry:n ”Bompan”-matka 30.3.2019

Virkistysmatka "Bompalle" alkoi keväisessä säässä, huomenna alkaakin kesäaika. Matkalaisia oli 30, joista 20 suunnisti kylpylän poreisiin ja saunoihin. Meillä oli uusi kuski, Seppo, hyvin matka sujuikin. Pieni volttaus "Bompan" pihaan, sitten mentiin kylpylään. Sirpa kertoi kylpylästä, varoitteli liukkaudesta, joka tarpeen olikin. Saatiin sitten ”älyranne” jolla pääsee kylpylään, portti meille nikotteli, päästiin ohi kuitenkin. Saunat: Kylyssä oli pirtanauha joka meitä kiinnosti, vesi tuli kiukahalle, eikä meidän haaveet käyneet toteen mitä autossa haaveiltiin (arveltiin tulevan naisille mies ja miehille nainen, selänpesuun tietenkin). Sampo-saunassa oli takaseinän kuparipinta, joka hehkui auringonlaskun väreissä. Taivaankansi-saunassa oli tähtitaivas, mutta ruukun ikiaikaista tarinaa ei kuulunut. Elämyssuihkuissa oltiin Karjalan kunnailla ja kuunneltiin villin luonnon ääniä. Poreiltiin myös ulkosalla, lämmin vesi sielläkin. Joku löysi kylmäammeen, sinne meni rohkeimmat.

Uitiin myös ja ”pötkylöillä”rentouduttiin. Sitten vatsa ruokaa kaipaili.

Osa meidän porukasta lenkkeili ulkona ja kahvion puolella aikaa kuluttivat seurustellen ja kahvitellen.

Ruokailuun menimme Hyvärilään, joka on nyt matkailu-ja nuorisokeskus. Hyvärilällä on pitkä historia. Alueella sijaitsi 1880-luvulla vanha vaivaistalo ”Kurjala”.

Hyvärilän kunnalliskodin päärakennus valmistui vuonna 1920. Rakennus toimi Nurmeksen maalaiskunnan vanhainkotina, joka vastasi vanhuksista huolehtimisen ohella maatilasta ja mielisairaalasta, jossa myös hoidettiin kehitysvammaisia. Sinne vastaanotettiin lisäksi heidät, joilla ei ollut muuta paikkaa, kuten huutolaiset ja irtolaiset.

B-mielisairaalan toiminta loppui 1980 ja vanhainkoti 1986, sen jälkeen talot remontoitiin ja v 1992 valmistui arkkitehti Erkki Helasvuon suunnittelema päärakennuksen saneeraus, josta tuli Kartanohotelli.

Ruokailuun menimme vähän etuajasa, joten jouduttiin vähän odottelemaan ruokien valmistumista, kaikki saivat annoksensa kera jälkiruokien. Tyytyväisinä lähdimme kotimatkalle. Juuan kautta tulimme, mutta Lieksan kautta mennään pois. Tuli meille Pielisen ympäriajo, kuten motoristeillekin.

Olo oli aika raukea kylpylän ja ruokailun jälkeen, meinasi ihan nukuttamaan, mutta seurustelu vieruskaverin kanssa auttoi siihen vaivaan.

Matkalla mukana olleen kirjoitus


Joensuun Eläkeläiset ry:n Rauhalahden loma 30.9.–5.10. 2018

Johan tätä onkin ooteltu, tätä lomaa, nyt se sitten alkaa, Rauhalahti matkan pää.                           Matka alkoi Onnin etsinnällä, sillä ilman Onnia ei voi lähteä, Onni löytyi, matka jatkuu.                           Ilman taukoja mentiin. Tulokahvit nautittiin känttypalan kera. Päivi veti tuloinfon, katsoi meitä ja tuumasi, ootta haaskan näköisiä, mitä lie sillä tarkoittanut. Kertoi kuitenkin talosta ja ohjelmista,           lopuksi toivotti ”haaskkoo lommoo”. Loppuilta oli ommoo lommoo.

Aamuohjelmat olivat toistensa kaltaisia. Ensin syömään, sitten vesijumppaan, siinä jumpatessa katselimme ruskaa ikkunasta. Sitten meillä oli joka päivä tilaisuuksia Yökerhossa, siis päivällä, eihän me yöllä jaksetakaan. Ensin oli lomalaisten tutustumistilaisuus, myöhän tunsimme oman porukan, mutta mukana oli myös Kuhmon eläkeläisiä. Siellä kartoitettiin vertaistukea, tultiin siihen tulokseen, että se oli kunnossa.                                                                                                                                Olihan meillä tietoiskuja terveysliikunnasta ja ravinnosta, kun kuusi ketaa päivässä syö, pysyy terveenä. Toimiva-testi, missä kunnossa ollaan, testipalautus ja kotiliikuntavinkit. Oli myös kuminauha- tuoli- ja keppijumppa sekä rentoutus. Saatiin kuulla savolaisia juttuja ja kysymyksiä. Yksi oli, että mitä siitä tulee jos karjalainen ja savolainen yhtyisivät: vastaus oli Vilkas Valehtelija.                                         Lounaan jälkeen ohjelmat muuttuivat, oli Kurlausta, Musavisaa, Savolaista tietovisaa, jossa oli kierot kysymykset, sekä Savolainen bingo. Saatiin opastusta kuntosalille, Boccia-pallopeliä myös pelattiin, sekä Ison kiven kävelyllä kuultiin Rauhalahden historiaa. Katiskaniemen 2.5 km.luontopolku kierrettiin. Huvitteluunkin riitti aikaa mm. Huttuset sitä sun tätä kaikilla mausteilla kutkutti nauruhermoja maanantaina. Tiistaina Tukkilaisperinneilta Jätkänkämpällä, ruokailu ja joku kävi savusaunassakin. Keskiviikkona Naistentanssit. Karaokea oli joka ilta, jossa meidän laulajat olivat aktiivisia laulajia.

Olihan meillä perinteen mukaan oma ilta ohjelmineen. Tehtiin mm. ”runoja” ja esitettiin ne. Yksi oikea runokin oli. Lauluja laulettiin yksin, kaksin ja yhdessä.                                                                        

Lopuksi Sirkka esitti kansalaisaloitteen vanhusasiainvaltuutetun viran perustamisesta.

Keskiviikkona oli vuorossa retki Matkukseen ja Ikeaan, kaikki eivät olleet mukana.                          Kaikki eivät osallistuneet ohjelmiin, tekivät lomasta oman näköisensä, kunnon, kiinnostuksen ja voimiensa mukaan.Mikä oli loman tarkoituskin.

Lähtöpäivän aamuna oli palautteiden anto, lounas ja kotimatka alkoi lumisateessa.                          Iloisia ilmeitä oli tulomatkalla. Ensi viikolla alkaa ”normielämä” kerhoineen ja harjoituksineen.

Kiitos mukana olleille, ruvetaan uutta suunnittelemaan.

Eeva Surakka


Eläkeläiset ry:n Pohjois-Karjalan Aluejärjestö ry:n Rannaltaonginta 15.8.2018 Uimaharjussa.

Kokoonnuimme perinteeksi muodostuneeseen rannaltaonginnan kilpailuun Uimaharjun satamaan. Onginnasta kiinnostuneita, oli 25, naisia 10 ja miehiä 15, + emännät Maija Saharinen ja Liisa Lehtonen, sekä grillimestari Veli Saharinen.                                                                                                   Kello 10.00 Puheejohtaja Tauno Nevalainen antoi luvan ongintaan ja Uimaharjun puheenjohtaja Pauli Tahvanainen kertoi onkipaikan rajat.                                                                                               Sää oli mitä mainioin, mutta kalat taisivat paistatella auringossa, syötit eivät kiinnostaneet, joten pieneksi jäivät saaliit. Voitiin kuitenkin voittajat julistaa.                                                                Voiton naisten sarjassa vei Ilma Nieminen Uimaharjusta ja miesten Seppo Raassina, oli jostain taikonut lahnan, jolla vei voiton. Me muut saimme pieniä sinttejä, jotka irtosivat jo ennenkuin saimme rannalle. Konttasipa joku laiturillakin kalan perässä, mutta lautojen raosta kala putosi jokeen.                       Joensuun joukkue voitti, Uimaharju oli toinen, Lieksa kolmas ja Nurmes neljäs.                               Kaikki eivat jaksaneet onkia koko aikaa, istuttiin kahvia juoden ja seurustellen. Saatiin kuulla Uimaharjun historiaa, kun Maija Saharinen on syntynyt melkein siinä vieressä ja kertoili meille lapsuusmuistoja ja vähän myöhempiäkin juttuja.                                                                                                                                      Meillä oli oikein mukavaa, sai tavata tuttuja ja kuulla mitä on kesällä tapahtunut. Vähän jo syksyäkin mietittiin.

Eeva Surakka


Matkakirje

Kirjoitan Sinulle, joka et ollut mukana ja Sinulle, joka olit Kaakkois-Suomen, Savon- ja Pohjois-Karjalan aluejärjestöjen kesäjuhlilla 14.6. 2018 Kotkassa. Juhlat olivat Karhuvuoren Steveco-areenalla, samalla siellä oli Kotkan Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhlat. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Muistathan, kun keväällä suunniteltiin matkaa ja laulajat harjoittelivat lauluja, joita siellä esittävät, Elämänvirta, Satakielen laulu ja Koitereen Helmi, nämähän ne olivat. Yöpaikkaakin Sirkka etsi ja löysi Hotelli Leikarin, Haminan ja Kotkan väliltä. Sehän sitten valittiin, kun hinta oli edullinen. Johtokunta lupasi matkan hinnan avustusta, jotta hinta ei olisi esteenä lähtemiselle.

Niinpä sitten lähtöpäivä koitti ja Jussi keräsi porukan kyytiin, auto tuli täyteen. Kohti etelää matkattiin ja kahvitauko oli Simpeleellä, hyvin meille kahvi maistuikin. Sirkka piti lukua, kaikki olivat mukana. Seuraavana sitten Leikari, jossa saimme lounasta jo ennen majoittumista.                                                                                                                       Eipä siellä ettoneelle joutanut, kun kiertoajelulle jo lähdettiin. Kotkan puheenjohtaja Pertti Hellgren ja aluejärjestön sihteeri Markus Niemi tutustuttivat kaupunkiin. Puistoista aloitettiin. Katariinan Meripuisto, entinen öljysatama oli muuttanut muotoaan. Oli tehty kosteikkoja kukkineen, Suomenlahden majakoiden pienoismalleja, suuri labyrintti ja eri kivilajeista oli 50 henkilölle tehty upea pöytä. Ankkuriluodon tuhkauspaikka oli rannalla, noin sadan ihmisen tuhkat vuodessa mereen sirottavat. Katsottiin merelle 40 kilometrin päähän, siellä näkyi naapurimaan saari, sinne ei pääse vierailulle.

Mansikkalahden uimaranta ja kivipuisto kurkattiin auton ikkunasta.                                                                           Kotkan kansalliseen, Sapokan vesipuistoon tutustuttiin paremmin. Nähtiin upeat alppiruusut ja atsaleat, sekä kukat monenlaiset. Noin 20 metrin korkuiseen vesiputoukseen pumppavat merivettä ja samalla vesi kiertää ja lammen vesikin puhdistuu.                                                                                                                                                              Merimuseo Vellamo katsotiin ulkopuolelta, ensi kerralla tutustutaan sisältä.                                                Oolanninsodasta säilynyt kirkko, Miina Äkkijyrkän kyytöt, sekä useat patsaat, matkan varrella näkyivät.

Lähdettiin Kotkalaisten kesäpaikkaan, Mäenpäähän, siellä olivatkin jo emäntämme Eija Lehtonen ja Marja Tainio pullakahvit laittaneet. Vähän aikaa jutusteltiin, kiitoslaulut laulettiin ja huomenna taas tavataan. Matka jatkui Leikariin. Ilta jatkui ravintolassa, siellä oli kuorolla lauluharjoitukset ja mukana me laulettiin.

Aurinkoinen aamu meidät herätti, aamupala, laukut autoon, juhlapaikka kutsui jo. Volttauslähtöö ajeltiin pari kiekkoo, vihdoin kaikki olivat mukana. Karhuvuoren Steveco-areenalle mentiin. Tuttuja siellä tavattiin, vuosien aikana on tavattu, olihan juhlat perinteiset. Soppatykistä saimme keiton kippoihin ja jälkkäriksi letut hillon kera. Arpajaiset, voitot kotiin, tuurilla se onnistui.

Kotkan juhla oli ensin. Onnittelut juhlivalle järjestölle esitetiin halausten kera.                                                       Hummerit soittivat juhlamarssin ja liikuntaryhmä Komeetta esiintyi.                                                                Tervehdyssanat pj. Pertti Hellgren. Kaupungin tervehdys Liisa Rosqvist.                                                                   Kotkan lauluryhmä Illakot esitti Kotkan pojan, Juha Vainion lauluja, mm. Albatrossin.                                           Eläkeläiset ry:n tervehdyksen toi toiminnanjohtaja Jan Koskimies.                                                                                   Iki-ihana liikuntaesitys Yksinäinen saarnipuu päätti Kotkan osuuden.

Kakkukahvien jälkeen oli aluejärjestöjen vuoro.                                                                                                       Kaakkois-Suomen aluejärjestön puheenjohtaja Aimo Röpetti avasi lyhyesti ja ytimekkäästi juhlaosuuden.   Varkautelaisten Kulman Kundit tanssiryhmä oli vauhdissa.                                                                                     Joensuun lauluryhmä esitti kolme laulua, hyvin esittivätkin, johtaja Heimo Tahvanainen vähän vitsailikin. Hyvä ”Hannu”, ”Hemppa”, vai mikä lienetkin?                                                                                                                               Varkauden Kit-Kat- ryhmän esitykset vanhat laulut mieleen toi, liekö ollut tarkoituskin.                                                       Anjalankosken lauluduolla oli Tangon taikaa, Sekä liian vähän aikaa, paikkansa se pitikin.                              Lieksalaisten tanhuryhmä, takuuvarma esitys, Suhmuran Santraan lopetus.                                                       Eläkeläiset ry:n valtuuston varapuheenjohtaja Mervi Höylä lausui päätössanat. Kutsui Eläkeläiset ry:n 60-vuotis juhliin,  alueellisiin ja pääjuhlaan Kulttuuritalolle 4.12.2019.                                                                                    Syyshyrräyksestä kertoi Sirkka Jeulonen ja toivotti Kuntorantaan syksyllä.                                                        Suvivalssiin päätettiin ohjelmat, lopuksi tanssit Hummerien tahdeissa.

Meidän poppoon kotimatka alkoi, emme jääneet tanssimaan.                                                                                    Käytiin Lappeenrannansatamassa hiekkaveistoksia katsomassa, eivät vielä olleet valmiita, siellä olivat tekemässä. Jäätelöt maistuivat meille, nuoret niitä kauppasivat. Oli ihan kesän tuntu, niinkuin oltais lomalla.                                Sieltä sitten mutkitellen Jussi meitä kuskasi, kahvipaikkaan Simpeleelle, hyvin silti osasi.

Taas oli hauska retki, ilma suosiollinen. Monet naurut, sekä laulut täällä kuultihin.                                                       Nämä minulle mieleen jäi ja kirjoitin ne sinulle, jotta voisit mielessäsi olla meidän mukana.

Mukana ollut Eeva S.

PS. Lähde Sinäkin seuraavalla kerralla mukaan.


                                                                        

Comments