Jeges Anikó 
   Jeges Anikó 
     A sors különös fintora folytán kerültem ebbe a szakmába mivel eredetileg ötvösnek tanultam, de fémérzékenységem korán kiderült így váltanom kellett. 1990-ben végeztem, mint intarziakészítő kiváló eredménnyel. Már tanuló éveimben magával ragadott a fa varázslatos, végtelen szín és rajzolatvilága. A természet csodákat teremt, az ember pedig képes arra, hogy e csodákat felismerje és egyedi, gyönyörű alkotásokat hozzon létre általa.
     Immár húsz éve készítek intarziákat kisebb megszakításokkal. Közel hét évig antik bútorok felújításával is foglalkoztam, mely rengeteg lehetőséget adott ara, hogy a szakma mesterfogásait elsajátíthassam. Az ember soha nem tanulhat eleget és sohasem érezheti azt, hogy már mindent tud valamiről. Folyamatosan újabb és újabb dolgokra jövök rá, így állandó kihívást jelent minden kép elkészítése.
     A képeimmel nem csak esztétikai tárgyakat kívánok létrehozni, hanem üzenni és gondolkodtatni is szeretnék általuk.
     Szomorú tény, hogy hazánkban ezt a gyönyörű szakmát a kihalás veszélye fenyegeti, az oktatása is megszűnt. Célom, hogy felemelkedjen, és kellő elismerést kapjon az intarziakészítés ősi mestersége, ahogy azt méltán meg is érdemli.
     A fának természetes szépsége, ebben a rohanó műanyag és elektronikus világban egy pillanatnyi megnyugvást és lelki harmóniát hozhat mindenki életében. Nem engedi elfelejtetni velünk Földünk és életünk szépségét, visszahozhatatlan, megismételhetetlen egyediségét.

                                                                                                      e-mail: jeges.aniko@gmail.com


   
   Széttört világ (KM-Par-ker kft tulajdona)    Magányos Cédrus (KM-Par-ker kft tulajdona)    Hegedűvariáció (KM-Par-ker kft tulajdona)
              Szétört világ                                    Magányos Cédrus                               Hegedűvariáció
   (KM-Par-ker kft tulajdona)               (KM-Par-ker kft tulajdona)                (KM-Par-ker kft tulajdona)
  
 
  Démon   Gondolkodó   Mózes
                         Démon                                        Gondolkodó                                          Mózes