Publicaties

Persoonlijke ontwikkeling


Waarom stoppen mensen te vaak, te veel, inspanning in de verkeerde opleiding?

Slechts een enkeling weet al vroeg wat hij/zij wil worden. Nog minder mensen weten wat ze willen als ze eenmaal aan het arbeidsproces deelnemen. Natuurlijk hebben ze hun ambitie, natuurlijk willen ze zich ontwikkelen, naturlijk zijn er de verplichte cursussen, maar … welke opleiding volg je nu verder?

Ik sprak eens een ex beroeps militair die door de HR afdeling naar een cursus werd gestuurd om ‘mensgerichter’ te worden. Maar … zijn ambitie was: interim & problem management. M.a.w. woorden: kijken, snijden, voorstellen neerleggen en … verdwijnen. Het werk wordt immers overgedragen aan een implementatie manager.

Vooral geen tijd nemen om de mens achter de medewerker te leren kennen want dan kan je niet meer ‘objectief’ je werk doen.

Het klopt dat, als je eenmaal gaat snijden, je dat doet vanuit ‘last in furst out’ of  het gelijkheids principe (van iedere leeftijd, opleiding, achtergrond e.d. evenredig verminderen). Maar daarvoor zullen vaak pijnlijke beslissingen genomen moeten worden. En pijnlijke beslissingen worden meestal genomen vanuit een zeer taak gerichte instelling.


Opleidingsadviseurs richten zich nog veel te vaak op de ontwikkeling van medewerkers binnen het bedrijf en niet naar de persoonlijke ambitie van de medewerker. Op die wijze krijg je meestal heel veel medewerkers die gelijksoortig en gelijkgestemd zijn. Eigenlijk wil je echter een goede doorstroming, brede kennis en brede interesses van en bij het personeel. Naast dit belang voor het bedrijf is er ook het belang van de medewerker. Inspanning. Als je al vroeg ontdekt waar je (ultime) ambitie ligt is de weg naar succes (realisatie van je ambitie) veel korter en vooral veel leuker. Je verspilt nl geen energie aan zinloze opleidingen die niets bijdragen aan het verwezenlijken van je ambitie. Alles wat je doet doe je voor het bereiken van jouw doel!


Wil je meer weten of ontdekken waar je ambitie ligt? Neem kontakt op met QISM Consulting of QBE-Advies en maak een afspraak met één van onze adviseurs.


Hans Quak

QISM Consulting

Comments