Een terugblik op het voorbije seizoen

Post date: Oct 5, 2011 3:38:08 PM

Het seizoen zit er ondertussen voor de meeste op. Het wordt dus tijd om even de hoogtepunten van vorig seizoen op een rijtje te zetten. Als 1ste opvallend feit was dat er een aantal nieuwe leden bij de club zijn aangesloten. Met 6 waren ze in totaal die op het begin van het jaar waren aangesloten bij de club. Ondertussen zijn er tijdens het jaar nog een héél pak bijgekomen. Ik noem er een aantal Daan Pex, Ben Brems, Marleen Avermaete, Liv Huygens, Marthe Huygens, Kasper, Klaas en Korneel Michiels, Pia Coremans, Nick Bonheure, Wout Van Uffelen, Cis Aerts, Gin Aerts, Naomi Paessens, Rob Vernelen, ...(sorry voor diegene ik nog vergeten te vermelden ben) Het zijn vooral nieuwe jeugdatleten die erbij zijn gekomen, dat maakt het alleen maar fijner op de wedstrijden dat ze met een hele groep kunnen deelnemen. Het 1ste hoogtepunt was de kampioenenviering van onze kleine GLH-atlete Kika Vandromme die het jaar ervoor het zwemloopcircuit op haar naam had geschreven.

In Tongeren werd de 1ste zwemloop gehouden, we keerden terug met 1 keer goud van Jarne verhaegen, 2 keer zilver van Wies Van Genechten en Sarah Vranken en een bronzen medaille voor Lynn Rosschaert.

Op de duatlon in Wevelgem werd Marnicq Clarebots 3de.

De tweede zwemloop in Grimbergen kwam Sarah Vranken terug met een bronzen plak terug naar Scherpenheuvel.

3de zwemloop te Temse behaalden onze atleten 2 maal zilver voor Lynn Rosschaert en Jaline Vandromme en 1 maal brons voor Sarah Vranken

In Herentals stond de 1ste triatlon van de jeugd op het programma, het zwemmen werd wel in het zwembad gedaan en het fietsen en lopen in tijdritformule. Jarne Verhaegen behaalde zijn 2de overwinning met Joni Ceusters achter hem(zilver).

Duatlon Ruddervoorde werd gewonnen door Marnicq Clarebots.

Op de zwemloop in het verre Oostkamp behaalde Kasper Michiels brons.

Op onze Zwemloop in Scherpenheuvel werd er een record aantal deelnemers bevestigt met 137 atleten. We behaalden een 2de plaats met Wout van Uffelen, 2de plaats Lynn Rosschaert, 1ste plaats Marnicq Clarebots, 2de plaats Jarne Verhaegen, 3de plaats Joni Ceusters, 2de plaats Deborah van Gossum en een 1ste plaats Daan Pex.

Triatlon Maasmechelen werd er voor alle leeftijden een triatlon georganiseerd! Dit bleek voor sommige beter te gaan dan de zwemlopen, met een mooie 2de plaats voor Brikke Sels, Stef Coremans behaalde eveneens een zilveren medaille in zijn categorie, Jaline Vandromme maakte het trio 2de plaatsen compleet. Maar ook Stef Vernelen deed het uitstekend en maakte er een kwartet van met zijn 2de plaats.

Op de zwemloop in Bilzen behaalden Wout Van Uffelen een 1ste plaats, Sarah Vranken een 2de plaats, Lynn Rosschaert een 3de plaats.

In Averbode werd er een koers met ex-frandriens en andere plaatselijke fietsmonumenten gehouden, ook Dirk Van Gossum onze ex-proftriatleet en voorzitter van onze club stond hier aan de start. Hij behaalde in een sterk deelnemersveld een 2de plaats achter spurter Geert Omloop.

In Vilvoorde behaald Daan Pex in zijn 1ste jaar triatlon een 3de plaats op de 18ste.

Marnicq Clarebots werd 2de op de duatlon in Geel.

Op het Bk Izegem het hoogtepunt voor onze +12 jeugdatlen behaalde Jarne Verhaegen een Bronzen medaille!! Marnicq Clarebots werd 4de en Joni Ceusters werd 8ste.

Nieuweling van de club Daan Pex behaalde een overwinning in Lommel op de 1/8ste!!

Op de zwemloop in Zwevegem behaalde Jaline Vandromme een 3de plaats.

Op de triatlon in Viersel behaalde Marnicq Clarebots een 2de plaats.

Deborah Van Gossum werd 2de op de triatlon in Balen.

Op de zwemloop in Nijlen werd Wout van Uffelen 3de, Lynn Rosschaert 2de,

Voor de -12 jarige jeugd atleten was het hoogtepunt het Vlaams Kampioenschap te Wilrijk, de GLH atleten kwamen met 3 medailles terug naar Scherpenheuvel. Lynn Rosschaert zilver, Wout Van Uffelen zilver, Jaline Vandromme brons.

Uiteindelijk behaalden we regelmatig medailles bij de jeugd op de zwemlopen, triatlon en duatlons. Dit betekent dat we nog steeds goed bezig zijn met de trainingen van de jeugdatleten. Vele van deze alteten zijn immers 1stejaarsatleten.

Bij de volwassenen hebben we Deborah Van Gossum die soms op het podium geraakt bij de vrouwen en ook Daan Pex kan concurreren met de beste atleten. Maar het is niet belangrijk dat de atleten medailles halen, het belangrijkste is dat ze meedoen en hun best doen.

Sommige atleten behaalde ook goede resultaten in de rankings van de VTDL:

Marnicq Clarebots behaalde een 3de plaats in de triatlon ranking en een 1ste plaats in de duatlon ranking.

Wout Van Uffelen behaalde een 2de plaat sin de zwemloop ranking.

Sarah Vranken behaalde een 3de plaats in de zwemloop ranking.