Budolop suomeksi

Budolop kerhot 

Kuva: Budolop ryhmä/kerho


Tässä sivussa löydät lisää tietoja meidän iltapäivä kerhon (itsepuolustus)toimminasta koululaisille ja voitte lataa jäsenhakemuslomake.

- kysykää teidän luokanopettajasta tai Ota yhteyttä (sähköpostitse)

- Täyttä jäsenhakukaavake (liite sivun lopussa) ja tuo se mukaan kerhoon ensimäisellä käyntillä

  • - Käy liikuntasalissa katsomaan ja tutustuaHarjoitelun sisälttää itsepuolustus, perus parkouria ja break-tanssia liikeet, kuntoa, kroppahallinnan ja liikuvuuden vuoksi, vaikka useitä liikeeta ovat periaatteessa saman kuin itsepuolustuksen teknikkoissa. Lisätietoja ja videoita sivustamme 'Side Arts'.

Lyhyesti sanoen, iltapäiväkerhon perusteet ei ole vain taistelun teknikoita ja taitoa, mutta sisältää käytönnöllinen psykologia ja muuta oppimista -konfliktihallinnan, oppimis, sosiaali ja yhteystyö -taitoaan hyödyksi. Toisin kuin muut urheilulajit ja taistelulajit erityisesti, nämä taidot ja mielentila eivät ole satunnaisia toiminBudoloptaan tai muutoin jätetty sattumalta. Heitä tarkoituksellisesti opetetaan ja harjoitetaan kiinteänä osana itsepuolustusta ja henkilökohtaista turvallisuus- ja riskienhallintajärjestelmää. Yleisesti, sanotaan seka opimme elämästä että harjoitelemme 'Life Skills for Life'.

Lyhyt videon esitykset

Budolop (Self-defence + Parkour & more)

Kaivokselakoulun Budolop kerho

 • Dynaamiset Liikunnanopetukset

  • Kalajärven koulu  [7 mins] - pikakatsaus niille, joilla on huomiota kestohäiriöitä 
   • Promo video [15 mins] - yleiskatsaus 
   • Demo video [35 mins]  - yksityis oppitunnin videon, pääsylupa sähköpostitse vain

YouTube Video

  • Suomi100 Liikkuva koulu näytös: YouTube [30 mins]

Iltispuolustus Aktiviteet
Itsepuolustus pohjastettu Japanilais Ju Jutsuhun. Eli, Japanilais Ju Jutsua, Kung Futa yhdistelmä nimelta Shorinjitsu, sekä Kyusho (hermopiste harjoittelua) että antaa ennemmän sujuvasti liikuva, luonnollinen ja käytönnöllinen itsepuolustus koulutus (3 dan musta vyö / 30+v kokemusta).  Lisätietoja kuinka Parkour ja Break-tanssia sopii siihen löydy 'Side Arms' sivussa (englanniksi).

Liikan on kaksi sanaa Lii ja Kan jotka tulevat kahden symbolin nimistä Kiinan muutospäiväkirjasta nimeltä "I Ching". Ne tarkoitavat 'Tuli' ja 'Vetta'. Suomeksi ehkä kannatta muodosta nimen näin: 'Lii-Kan' ;-).

Lii-Kan Jitsu 21v - suomessa 1996 asti


Sen tuessa:

 • Koulutus sisälttää tilanteen hallinta (JV/vartija 2001 asti), kiusaaminen torjunta, sekä yleis turvallisuus ja riskin hallinta. Aiheen opettajana (HAMK/IPTE) turvallisuus ja risk hallinta alalla (M.Sc. / maisteri tutkinto), voisimme myös tehdä yhteistyötä koulun turvallisuushallintaryhmän kanssa ja KIVA Koulu ohjelmalla. 

 • Toivomme että, koulun avulla (eli, koulu maksaa ;), voisimme ottaa kerhon jäsenet esm. superparkille tai parkour keskukseen harjoittelemaan, kerran kuukaudessa tai opintokaudessa. Toiseksi, vaihtoehdot on että vanhemmat maksavat jos liikesponsori ei löydyä. Näitä kutsutaan nimelta 'Skills Enhancement Training Sessions' (SeTs). Katso SeTs video

YouTube Video

Itsepuolustus ei ole samaa kuin potku-nyrkeilua ja muuta 'combat sports', aivan pain vastoin. Potku-nyrkeilua on yksilöllinen ja egocentrinen urheilu mutta, itsepuolustukseen kuuluu Aasialais kulturiaa ja nykyään myös meidän oma länsi-mailman arvoa ja sosiaaliset vaatimukset ja olosuhteet. Pääasiaa on konfliktien estaminen ja hallinta että sisältää monia taitoa, esm. käytöstä (etiketti), keskitystä, suvaitsevaisuus, kunnioittaminen/huomioon ottaminen, muista huolehtiminen (esm. turvallisuus harjoitelemassa), yhteistoiminnallinen oppiminen/yhteistyötä seka käytönnölinen psykologia, rikolisuustiede, turvallisuus ja riskien hallinta yleisesti. Toisin kuin muut urheilut, nämät taidot ja mielen tilat ovat välittömän merkityksellisiä itsepuolustukeen ja eivät tapahdu sattumalta, vaan tahallisin suorien opetusten ja kokemusten kautta. koulutushenkisyys ja ponnistelut ovat meille tärkeintä.

Lyhyesti sanoen, pyrimme opettaa

"Elämän taidot elämään!"

("Life Skills for Life!")

 

Yleinen seuran harjoittelua

Yläasteen oppilaat ja aikuiset voivat jatkaa heidän harjoittelua liittymällä pääklubiin, joka harjoittelee kahdesti viikossa viikon/arki -iltoina ja viikonloppuisin. 

YouTube Video


Lisää Lii-Kan Jitsu seuran Ry Juniorit toimintavideot:

Lisätietoja suomeksi löydy tästä: Liity meihin


Erikoistaneet kursseja (luokassa)

Lisäksi, SeTs Freelancerin kautta, kouluille voimme tehdä erikoistaneet liikuntatunteja koululaisille tai järjestää erikois konflikteja ja riskin hallinnan oppitunteja kursseja nimelta 'Assault Awareness and Risk Management' (AARM) seka koulaisille ja opettajille. AARM kursseja järjestetään luokassa (joskus liikunta salissa) ja vois kestaa esm. 2, 3 tai 5 päiviä, jossa kattamme, esm.  itsepuolustuksen perusteet, stressin ja konfliktien hallinta, yleis henkilökohtaista turvallisuus ja riskin hallinta. Jonain päivänä meillä on etä-kursseja nettissa ;-)

Lisätietoja on saatavilla osoitteesta: AARM kurssit


image: Budolop Bundle
Iltapäivä kerhon vaateet ja varusteet

Lisäätietoja kun käytte salissa mutta, yleistesti sanotaan että koruja ja vetoketjuja ovat kielettu hajoitteluturvallisuuksen takia. Hygienia on myös tärkeä, kuten puhtaat jalat ja sormen kynnet (lyhyet, jos mahdollista). Judo puvut ei tarvita vaikka, Polo (kaula) t-päitä suosittelemme ja saa ostaa/tilata logot seurasta jos haluaisitte (kiva olisi ;) 

Iltapäivä kerhon Maksut

Maksut ovat koulun sopimuksen mukaisesti. Jotkut koulut maksaa ohjajan niin että harjoittelua on ilmainen heidän koululaisille. Kysykaa teidän luokanopettajasta. Vaihdoehdot ovat joka vanhemmat maksaa pieni maksu tai liikesponsori löydy.

Ota Yhteyttä!

Ċ
SeTs ry TEAM,
16 Dec 2018, 11:46
Comments