apartment rent لیست اجاره برخی واحدها در پایتختبا وجود کاهش قیمتها در بازار مسکن، اجاره بها سیر صعودی هرساله خود را طی کرده و با افزایش قیمت نسبت به سالهای گذشته تعیین میشود. هرچند که قیمت مسکن در دو سال اخیر افزایشی نداشته و حتی با کاهش مواجه بوده اما اجاره بها همچنان سیرصعودی داشته و مالکان حاضر به کاهش قیمتها در این بخش نشدهاند. در واقع باوجود تثبیت تورم و قیمت مسکن اما همچنان اجاره بها روند خود را طی کرده و هرساله افزایش قیمت داشته است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، براین اساس، در گذشته که قیمت مسکن سرسام آور بالا میرفت، مالکان به بهانه ارزش بالای ملک خود اجاره بها را افزایش می دادند اما روند افزایشی اجاره بها در دوسال گذشته را ناشی از قیمت مسکن نمیدانند بلکه معتقدند نرخ سود بالای سپردههای بانکی موجب شده که مالکان به دنبال اجاره بهای بیشتر باشد، زیرا اجاره بها را با نرخ سودی که از بانک میدهد، مقایسه می کنند.
در واقع یک مالک محاسبه می کند که اگر ملک خود را فروخته و در بانک بگذارد چه مقدار سود دریافت می کند، بنابراین به دنبال این است که همین مقدار و یا نزدیک به آن را از مستاجران دریافت کند؛ هرچند که سود سپرده های بانکی به تازگی کاهش یافته اما تا فصل اجاره بها در خرداد ماه نمی توان نسبت به تاثیر آن در بازار اجاره، نظری داشت.
به گفته حسام عقبائی رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک، رشد قیمت اجاره به دلیل شاخص قیمت مسکن نبوده است، زیرا از سال ۹۲ تاکنون افزایش قیمتی نداشتیم؛ بنابراین رشد اجارهبها به دلیل قیاس مردم با منافع سپردههای بانکی بوده است. وی با بیان اینکه مالکان به دنبال سود بیشتر در اجاره بها هستند، کاهش نرخ سود بانکی را بر بازار اجاره بها موثر دانست.
براساس این گزارش، یکی از مشاوران املاک در شهر تهران در این باره، گفت: رکود اقتصادی موجب شده، آنهایی که امکان اجاره واحدهای خود را دارند، اجاره بهای بیشتری را برای ملک خود تعیین کنند. البته در برخی محلهها که مردم توان اقتصادی بالایی ندارند، مالکان نمیتوانند خیلی افزایش قیمت داشته باشند اما در برخی از محلهها می بینیم که قیمتها بالا است.
به گفته وی، دریافت اجاره بها برای برخی به عنوان تنها منبع درآمدی به شمار می رود، بنابراین به دنبال این هستند که نرخ بیشتری را تعیین کنند. البته در حال حاضر فصل اجاره بها نیست و ممکن است که مالکان بیشتر با مستاجران کنار بیایند و قیمتها را کاهش دهند.
اجاره بها در برخی محلههای تهران
براساس گزارش میدانی، واحدی ۵۶ متری فول امکانات با عمر ۶ ساله در جنت آباد با عمر ۶ ساله، ۵۶ میلیون تومان رهن داده میشود و در کارون-بالاتر از طوس برای واحدی ۶۰ متری با عمر ۵ ساله طبقه دوم با پارکینگ و انباری ۵۵ میلیون توممان رهن تعیین شده است.
در خیابان هاشمی -۲۱متری جی برای واحدی ۶۰ متری طبقه ۴ با پارکینگ و انباری، نوساز ۳۰ میلیون تومان رهن و ۲۵۰ هزار تومان اجاره دریافت میشود و در نارمک - سه راه گلستان برای واحدی ۶۰ متری و یکخوابه طبقه۲، ۱۰ میلیون تومان رهن و یک میلیون تومان اجاره تعیین شده است.
واحدی ۵۶ متری نوساز و لوکس در سعادت آباد با نرخ ۱۲۰ میلیون تومان رهن داده میشود و در مرتضوی-خوش برای آپارتمان ۶۰ متری طبقه اول، تکواحدی ۲ خوابه با انباری و پارکینگ، ۲۰ میلیون تومان رهن و ۶۰۰ هزار تومان اجاره تعیین شده است.
واحدی ۶۰ متری و فول امکانات در جنت آباد شاهین شمالی با ۲۰ میلیون تومان رهن و یک میلیون تومان ماهیانه، اجاره داده میشود و در خیابان پیروزی، ابتدای شکوفه برای آپارتمان ۵۶ متری طبقه دوم دوخوابه، ۱۵ میلیون تومان رهن و ۷۰۰ هزار تومانم اجاره تعیین شده است.
در یوسف آباد - کاج شمالی برای واحدی ۶۰ متری و یکخوابه با ۲۵ میلیون تومان رهن و یک میلیون تومان اجاره، دریافت میشود همچنین در دیباجی جنوبی برای آپارتمان ۶۰ متری و دوخوابه، ۵ پله به زیر ۱۰ میلیون تومان رهن و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اجاره تعیین شده است.
در خیابان مرزداران ایثار واحدی ۶۰ متری و یکخوابه با عمر ۱۰ ساله با امکانات، ۲۵ میلیون تومان رهن و یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان اجاره تعیین شده و در کاشانی پیامبر برای آپارتمانی ۶۰ متری و یکخوابه طبقه سوم با امکانات ۵۰ میلیون تومان رهن دریافت میشود.
وجود69740000000000 تومان سرمایه راکد!محاسبه ارزش یک میلیون و 400 هزار خانه خالی کشور ما را به رقم حدود 69 هزار میلیارد تومان میرساند که لزوم ورود این خانهها به بازار اجاره را بیش از پیش ضروری میسازد. دولت قصد دارد در سال آینده از طریق اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم، خانههای خالی را وارد بازار اجاره کند که در صورت تحقق این امر 20 میلیارد دلار سرمایه راکد کشور میتواند از انجماد خارج شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، احتکار خانههای خالی نه تنها به هدررفت سرمایههای ملی میانجامد بلکه تعادل عرضه و تقاضا را به هم میزند که عبده تبریزی مشاور وزیر راه و شهرسازی خطرناکترین اقدام را پسانداز دلار و مسکن میداند.
با اینکه اخذ مالیات از خانههای نوساز در سال آینده موجبات ناراحتی انبوهسازان را فراهم کرد، اما کارشناسان معتقدند در صورتی که دولت نتواند خانههای خالی را وارد بازار اجاره کند بخش مسکن همچنان در سیکل معیوب حباب، رکود و رونق به سر خواهد برد.
محمد عدالت خواه کارشناس مسکن در اینباره میگوید: از یک سو در کشور با خیل افراد بدون خانه مواجهیم و از سوی دیگر کسانی هستند که خانههای خالی خود را احتکار کردهاند و مالیات چندانی هم نمیدهند.
وی بیان میکند: در کشورهای غربی کسی حق ندارد خانهای را خالی بگذارد. چون این مساله نوعی احتکار است. برابر تعریف احتکار که در دین مبین اسلام هم پسندیده نیست، بیان میشود درست است که شما مالک هستید ولی نمیتوانید نیازهای جامعه را در یک گوشه بدون کاربرد بگذارید. طبق قوانین ما نیز احتکار مسکن جرم است و برخورد با این جرم باید عملیاتی شود.
احمدرضا سرحدی هم معتقد است: با اینکه خرید و فروش مسکن دچار رکود است اما در بخش اجاره وضعیت فرق میکند. همهی مردم نیاز به سرپناه دارند و وقتی این نیاز از طریق خرید تامین نشود طبیعی است که افراد به سمت بازار اجاره میروند.
وی میگوید: علیرغم اینکه خانههای خالی زیادی داریم ولی مالکان تمایلی به اجاره دادن آنها ندارند؛ چرا که نمیخواهند ملکشان مستهلک شود. دولتها هم طی دهههای گذشته هیچ برنامهای برای خانههای استیجاری نداشتند و این نوع صنعت در کشور ما وجود ندارد و معمولا ساختمانهای بخش خصوصی وارد اجاره میشود که به محدودیت در بخش اجاره منجر شده است.
سرحدی، اخذ مالیات از خانههای خالی که قرار است بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم وضع شود را اقدام مثبتی میداند و معتقد است: در حال حاضر 1.4 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور داریم که سرمایههای ملی راکد مانده است. لذا طبیعی است که دولت تشویقهایی برای عرضه کنندگان و تنبیهاتی برای احتکارگران وضع کند.
|
|