posted Feb 28, 2016, 3:14 AM by فروش آپارتمان تهران
[
updated Feb 28, 2016, 3:33 AM
]
Capital Market the part of a financial system concerned with raising capital by dealing in shares, bonds, and other long-term investments.It would also be free to raise finance on the capital markets for its investment programme.
noun | | بورس | exchange, bourse, burse | | کیسه | bag, bladder, sac, sack, pouch, bourse | | صرافی | exchange, agiotage, bourse | | حمل | shipping, shipment, carting, conveyance, consignment, bourse | | قیمت | price, value, worth, bourse, estimate |
noun a stock market in a non-English-speaking country, especially France. The announcement coincided with a plunge in European stock markets as bourses revisited six-year lows.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد هفتههای اخیر بازار سرمایه به سودآوری بنگاهها یا به خاطر به استقبال رفتن سودآوری آتی این بنگاهها نیست بلکه تنها این مساله به جابهجایی پول از یک بازار به بازار دیگر مرتبط است. محمدرضا صادقیمقدم اظهار کرد: برای آنکه از وضعیت سودآوری بنگاهها باخبر شویم باید به بررسی عملکردهای 9 ماهه بنگاهها و وضعیت بودجههای آنها، همچنین ارائه پیشبینی بودجههای سال آیندهشان بپردازیم.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حال حاضر با فرارسیدن ایام اسفندماه و وجود نهایی شدن عملکردها و با توجه به گزارشهای شرکتها بر روی سایت کدال، همچنین پیشبینی 12ماهه سال آتی برای آنها به نظر میرسد تغییر، تحولات و بهبود خیلی شدیدی را در وضعیت سودآوری بنگاهها یا کاهش هزینههای مالی آنها شاهد نیستیم. البته همین مساله هم انتظار میرود که در سال آینده با بهبودهای آنچنانی برای وضعیت سودآوری بنگاهها مواجه نباشیم.
او ادامه داد: اگر در طول سال آینده بعضی عوامل مثل تسهیل در صادرات بنگاهها یا کاهش هزینههای مالی آنها به این دلیل که بنگاهها بتوانند منابع مالیشان را با هزینههای کمتری تامین کنند، نرخ تسهیلات برای آنها کاهش یابد، نیاز به تسهیلات کمتر برای گشایشهای اعتبار اسنادی یا گشایش مسیر اعتبار اسنادی داشته باشند به خصوص برای آن دسته از بنگاههایی که مواد اولیه مورد نیاز خود را از خارج از کشور تامین میکنند و... صورت بگیرد، شرایط متفاوت میشود.
او افزود: به هرحال در حال حاضر به این صورت است که بسیاری از شرکتها در گزارشهای خود در این خصوص احتیاط کردهاند و در پیشبینیهای بودجههای خود چیزی را لحاظ نکردند.
صادقیمقدم گفت: حال با وجود این مسائل نمیتوان رشد هفتههای اخیر بازار سرمایه را به سودآوری بنگاهها یا به خاطر به استقبال رفتن سودآوری آتی این بنگاهها دانست بلکه تنها میتوان این مساله را به جابهجایی پول از یک بازار به بازار دیگر مرتبط دانست.
او ادامه داد: رشد p/e بازار نیز، به خاطر وجود چندین مساله است که اتفاق افتاده؛ اول، خوشبینی نسبت به آینده اقتصاد کشور، دوم؛ کاهش نرخ بهره بانکی.
این کارشناس بازار سهام اضافه کرد: در حال حاضر در یک نقطه عطفی قرار داریم که میتوانیم روند کاهشی نرخ پول و بهره بانکی را داشته باشیم. بنابراین احتمال جابهجایی هدف سرمایهگذاران از بازار پول به سمت بازار سرمایه وجود دارد که خود باعث رشد p/e بازار میشود. همچنین این مساله باعث ورود پولهای تازه به بازار سرمایه میشود مخصوصا از محل صندوقهایی با درآمد ثابت؛ که اگر آمارهای ابطال صندوقها به خصوص صندوقهای بادرآمد ثابت منتشر شوند احتمالا این رقمها نشان میدهد که صندوق پول از صندوقهای با درآمد ثابت خارج شده و صرف خرید سهام میشود.
رشد شارپی برای بازار مناسب نیست اما صادقیمقدم در خصوص پایداری این رشد در بازار خاطرنشان کرد: به هرحال به نظر میرسد رشد سریع و شارپی روند مناسبی برای بازار نباشد چراکه یک عده به جابهجایی سریع میان بازارها عادت کردهاند یعنی پولشان را در بازارهایی مثل بازار سرمایه، بازار ارز، بازار مسکن یا بازارهای با درآمد ثابت مثل سودسپرده و اوراق مشارکت سریع جابهجا میکنند.
او گفت: نرخ رشد سریع در کوتاهمدت باعث میشود تا افراد به صورت سریع از این بازار به بازار دیگری جابهجا شوند که اگر به جای اینکه این رشد در بازههای زمانی خیلی کوتاه اتفاق بیفتد و خیلی سریع به شاخصهای بالا برسیم، این اتفاق در بازه زمانی طولانیتری باشد و با نرخ شتاب کمتری صورت بگیرد، این تغییر بازارها و طبیعتا شیفیت کردن بازارها از یک بازار به بازار دیگر هم به این سرعت مقدور نیست.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بنابراین این رشدها در صورتی میتوانند رشدهای پایدارتری باشند که در بازه طولانیتری اتفاق بیفتند.
میتوانیم از آینده صنعتهای مختلف باخبر شویم صادقیمقدم معتقد است: اما در مجموع هرچند شرایط سختی پیش رو داریم اما چشمانداز از آینده مثبت است و شرایط نسبت به گذشته که هیچ چشماندازی را برای بازار متصور نبودهایم بهتر شده است. در چند ماه پیش وضعیت اقتصادی کشور در هاله شدیدی از ابهام قرار داشت ولی در حال حاضر شرایط فرق کرده و چشمانداز مثبتی برای کلیت اقتصاد کشور روبروی ما قرار گرفته است.
این کارشناس بازار سهام گفت: با توجه به این چشماندازی که از آینده داریم و آگاهی از مسائلی همانند جهتگیری دولت در خصوص نرخ ارز، اینکه میدانیم این مساله به سمت تکنرخی شدن پیش میرود یا در خصوص مشخص شدن جهتگیری نرخ سپرده و اینکه دیگر میدانیم این مساله کاهشی است، همچنین مسائلی از قبیل سوئیفتها و وصل شدن به سیستمهای مالی دنیا، برقرای گشایشهای اعتبار اسنادی و... از مسائلی است که با توجه به آنها میتوانیم هر کدام از بنگاهها و صنعتها را تحلیل کنیم و اثرات مثبت و منفی مسائل را بر آنها بدانیم و پیشبینی از آینده آنها داشته باشیم. همچنین مشخص کنیم که در کدام صنعت سرمایه گذاری کنیم. با وجود این شرایط بازار در این قضایا برای بلندمدت یک مقدار تحلیلپذیرتر شده است.
برخی تصمیمات و اتفاقات هیجانیاند صادقیمقدم اظهار کرد: هرچند اتفاقات ناخوشایندی نیز در این میان اتفاق میافتد. مسائلی همچون رفتارهای هیجانی که نسبت به یکسری از تصمیمات گرفته میشود. برای مثال، تصمیمات و عکسالعملهای هیجانی و دور از انتظار نسبت به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییهای بعضی از بنگاهها میبینیم که برای آنها صفهای چندصد میلیونی تشکیل میشود و این در صورتی است که به نظر میرسد اثرات واقعی این تغییرات ساختاری مالی این بنگاهها در سال 1397 اتفاق بیفتد و در آن زمان بتوانیم آن را مشاهده کنیم.
این کارشناس بازار سهام گفت: آن چیزی که متصورند برای این بنگاهها اتفاق میافتد هرگز برای سال 1395 نخواهد بود بلکه این تاثیر مالی آنها برای انتهای سال 1396 و 1397 است.اگر به صورتحسابهای مالی بعضی از بنگاهها نگاه کنید، دارای زیانهای انباشته بسیار بالایی و خطرناکی هستند.
صادقیمقدم خاطر نشان کرد: حتی اگر قرار است اتفاقی صورت بگیرد که این زیانانباشتهها برداشته شوند و بعد وضعیت عملیاتی بنگاهها به سود آوری برسد و فرآیند سودآوری تداوم پیدا کند، این خود نیازمند اعمال تغییرات بسیاری است که به این سرعت و با این شیبی که در حال حاضر دارند، نیست و به نظر میرسد یک مقدار غلو میشود در بیان واقعیتهایی که گفته میشود.
دیروز بورس روند مثبتی را شاهد بود، بهطوریکه شاخص قیمت با 135 واحد افزایش، به 29هزارو 744 واحد و شاخص کل با 352 واحد افزایش، به 77هزار و 587 واحد رسید. ارزش معاملات بورس ٤٦١ میلیارد تومان و فرابورس ٤٠٨ میلیارد تومان بود. این روزها با رونق بازار، مسئولان فرصت را غنیمت شمردند و با عرضه اولیه سهام تازهوارد، سعی دارند به حجم بازار عمق ببخشند، اما نقایص زیادی در این امر دیده میشود؛ ازجمله قیمتگذاری کاذب و رانت قوی در دریافت سهام ارزان عرضه اولیه، از مهمترین نقایص روند پذیرش سهام جدید است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از شرق ، اکثر سهامی که در بورس پذیرش میشوند از روز اولی که در بورس تعیین قیمت میشوند، تا چند روز، روزانه پنج درصد افزایش قیمت میخورد. این افزایش قیمت حتمی است؛ بهطوریکه خرید سهام در روز عرضه، هیچ ریسکی ندارد، ولی مشکل اینجاست که هر کسی نمیتواند صاحب سهام روز عرضه بشود. نکته مهمتر، این است که اگر سهامی قرار است در چهار روز، ٢٠ درصد افزایش قیمت داشته باشد در نتیجه قیمت واقعی سهام ٢٠ درصد بالاتر از قیمت روز عرضه خواهد بود؛ بنابراین کشف قیمت بهطور صحیح انجام نشده است؛ برای مثال عرضه پتروشیمی فجر در روز چهارشنبه با قیمت هزارو ١٥٠ تومان انجام شد، ولی با صف ٤٠٠ تا ٥٠٠میلیونی روبهرو است. پیداست که قیمت روز اول عرضه، زیر قیمت واقعی بوده که چنین صف طویلی برای خرید سهام ایجاد میشود. اوج این روند نامناسب را میتوان در عرضه پالایش نفت تهران در مهر ٩١ دانست که بسیاری از فعالان بازار از خرید این سهام محروم شدند. در مقابل تعدادی از افراد صاحب نفوذ در بعضی کارگزاریها توانستند از این سهام منتفع شوند و در یکسال سود هزارو ٥٠٠ درصدی کسب کردند. همچنین نبود دستورالعملی برای اختصاص سهام، بعضی از کارگزاریها را وسوسه میکند سهام را بهصورت ناعادلانه به مشتریان اختصاص دهند. از طرفی، وجود یک دستورالعمل سختگیرانه از طرف بورس میتواند در سوءاستفاده در تخصیصها مؤثر باشد. همچنین مشاهده میشود به علت اختصاص بسیار کم سهام حدود ١٥ درصد سهام برای فعالان آنلاین، تعداد زیادی از فعالان بازار در یک رقابت شدید چندثانیهای از خرید سهم محروم میشوند. افزایش سهمیه فعالان آنلاین به مقداری که بتواند مهلت چنددقیقهای برای آنها ایجاد کند، در کاهش رانت مؤثر است. وجود کدهای مخفی یا وکالتی معضل بزرگی است که بعضی از افراد مسئول و دارای محدودیت استفاده از کد اصلی، از این کدها برای دادوستد سهام استفاده میکنند و سهام زیادی به این کدها اختصاص مییابد. محدودیت در اختیارات کارگزاری میتواند در سوءاستفاده از این کدها مؤثر باشد.
گزارش اقتصاد آنلاین از روزهای متفاوت بازار سرمایهبا نزدیک شدن به روزهای پایانی سال بازار سرمایه نیز مانند سایر بخشهای اقتصادی روزهای متفاوتی را سپری خواهد کرد و ممکن است در مقطعی با ریزش بیشتر شاخص روبه رو باشیم، به علاوه انتخابات مجلس نیز در پیش است که خود بر روند بازار سرمایه تاثیر گذار خواهد بود اما این تاثیر چگونه خود را نشان خواهد داد؟ به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، علاوه بر اتفاقات پیش رو، پس از اجرایی شدن برجام از اواخر دی ماه، بازار سرمایه با اقبال روبه رو شده و شاهد ورود نقدینگی جدید به بازار هستیم به طوری که شاخص بازار سرمایه رکورد 78 هزار واحد را در سال 94 ثبت کرد اما شاهد بروز نوساناتی در این بازار هستیم که گاه موجب نگرانی فعالان این بازار می شود.
در این زمینه مرتضی عبادلله وند در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین اظهار کرد: تغییر روندی که از دو ماه پیش در بازار مشاهده شد همچنان ادامه دارد و حتی می توان گفت رشد بازار فراتر از انتظارها بوده است، دراین بین باید گفت نوسانات مقطعی هم جزیی از ذات بازار هست و خللی در روند صعودی ایجاد نمی کند، البته اقبال زیاد بازار به گروه خودرویی باعث شده است که سایر گروه ها تقریبا ازاین گروه عقب بمانند در حالی که سایر گروه ها هم پتانسیل های خوبی دارند که لاجرم مورد توجه قرارخواهند گرفت.
وی در ادامه افزود: نکته ای که نباید از نظر دور داشت دستکاری های متعدد در روند شاخص طی روند نزولی بود، بارها شاهد بودیم که با بلوکها و معاملات عمده روی برخی سهم ها جلوی ریزش شاخص گرفته شد در حالی که واقعیت بازار چیز دیگری بود که این امر نیز باید در تحلیل شاخص و مقایسه آن مد نظر باشد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه همچنان و به طور مداوم طی دو ماه گذشته شاهد ورود نقدینگی به بازار و جذب پول هستیم، خاطرنشان کرد: با توجه به گارد نزولی که نرخ سود گرفته و رکود در بازارهای ارز و سکه این روند ادامه دار خواهد بود. به گفته او در یک ماه گذشته در اکثر روزها حجم معاملات بورس و فرابورس بیش از 500 میلیارد تومان بوده و انتظار میرود که این حجم ادامه دار باشد.
*تاثیر انتخابات بر بازار سرمایه
این تحلیلگر بازار سرمایه درباره تاثیر انتخابات مجلس شورای اسلامی بر بازار سرمایه، خاطرنشان کرد: برخی معتقد بودند که پولی که وارد بازار شده است هدفش انتخابات مجلس است، اما بنده بارها این فرضیه را رد کردم و معتقدم که اگر هم نیت انتخاباتی پشت این پول باشد، هدف انتخابات مجلس نیست بلکه انتخابات سال 96 ریاست جمهوری است.
وی افزود: طبیعتا مجلسی معتدل و کم تنش و همسو با دولت که نگاهش به اقتصاد ، نگاهی توسعه مدارانه باشد تاثیر مثبتی بر بورس و فعالان اقتصادی خواهد داشت ، و ان شا اله با مشخص شدن نتایج انتخابات و انتخاب مجلسی همسو با دولت شاهد بهتر شدن اوضاع اقتصاد خواهیم بود.
*چشم انداز بازار سرمایه در سال 95
عبادلله وند همچنین خاطرنشان کرد: نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که هنوز با اقبال عمومی و جلب سرمایه های مردم عادی به بورس فاصله داریم و این اتفاق شاید بعد از عید و در سال 95 اتفاق بیفتد و فعلا درمرحله ای هستیم که پول های خاص و سرمایه فعالان قدیمی وارد بازار شده است.
وی درباره وضعیت بازار در یک ماه باقی مانده تا پایان سال خاطرنشان کرد:اگر بخواهیم با توجه به سنوات گذشته قضاوت کنیم باید گفت که دراسفند ماه و تا بیستم آن باید با فروش های شرکت های سرمایه گذاری ، برخی سازمان و افراد حقیقی مواجه باشیم ، که این امر امسال حتی به خاطر مشکلات نقدینگی بعضی شرکت ها شدیدتر هم خواهد بود که می تواند جلوی رشد قیمت ها را در مقطعی بگیرد، کما اینکه درحال حاضر هم با فروش برخی حقوقی ها به خصوص درنماد های بانکی مواجه هستیم که دلیلش همین امر است اما می توان گفت که قاعدتا در روزهای آخر سال و اوایل فروردین بازار بهتر خواهد شد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه در سال 95 باید تاثیرات عملیاتی و واقعی رفع تحریم ها و گشایش های اقتصادی را در اقتصاد مشاهده کنیم، اظهار کرد: در کنار آن کاهش نرخ سود بانکی ، کاهش هزینه های مالی شرکت ها به علت عادی شدن روابط بانکی ، پرداخت مطالبات پیمانکاران و بانک ها و حتی احیای برخی بازارهای منطقه ای می تواند چشم انداز بورس را مثبت کند مضاف بر اینکه دولت نیز رقم جاه طلبانه ای برای رشد اقتصادی برای سال 95 در نظر گرفته است.
کاهش نرخ سود بانکی، چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد گذاشت؟ آیا نقدینگی از بانکها به سمت بورس روانه میشود؟فعالان بازار سرمایه در این مورد چه میگویند؟ . این پرسشی است که در گزارش پیشرو در گفت وگو با کارشناسان بازارسرمایه مطرح شده است. کاهش نرخ سود بانکی، چه تاثیری بر فضای بازار سرمایه خواهد گذاشت؟ آیا نقدینگی از بانکها به سمت بورس روانه میشود؟فعالان بازار سرمایه در این مورد چه میگویند؟ در این راستا، ایمان مقدسیان تحلیلگر بازارسرمایه میگوید: اثر مستقیمی که کاهش نرخ سود بانکی در بازار سهام دارد، کاهش نرخ بازده مورد انتظار سرمایهگذاران است. اگر سرمایهگذاران به سود بدون ریسک بالاتری دسترسی پیدا کنند به تبع آن نرخ بازده مورد توقع از بازار بالاتر میرود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، او در ادامه میگوید: زمانی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند نرخ بازده مورد توقع از بازار هم کاهش پیدا میکند و به دنبال آن P/E بازار هم متناسب با این مسئله افزایش پیدا میکند. P/Eدر بورسهای منطقهای مانند عربستان 10 است به دلیل آنکه نرخ سود بانکی در این کشور پایین است بالاترین P/E که بازار سهام ما در سیر تاریخی خود تجربه کردهاست رقم 8 بوده اما اگر تورم و نرخ سود ما تک رقمی شود قطعا P/E 10 به بالا هم در بازارسهام تجربه خواهیم کرد.
مقدسیان تصریح میکند: ضمن آنکه شرکتها نیز برای تامین مالی خود نیاز به نقدینگی و وام دارند در صورتی که بتوانند وامها را با نرخهای پایینتر بگیرند گردش مالی در آنها اثر مثبت خواهد داشت و میتوانند ساختار مالی خود را بهینهسازی کنند و با دسترسی به پول ارزانتر هزینههای مالی خود را کاهش دهند بنابراین از این جهت هم برای شرکتهای تولیدی و شرکتهایی که نیاز به وام دارند تامین مالی ارزانتری صورت میگیرد و اثر مثبتی در بازار سهام دارد.
در همین راستا احسان حاجی دیگر تحلیگر بازارسرمایه میگوید: قطعا کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سهام اثر مثبت دارد. البته بانکها معتقدند کاهش نرخ بانکی به ضررشان است در صورتی که این کاهش برای صنعت بانکداری حاشیه سود بالایی دارد زمانی که نرخ سپردهگذارها کاهش پیدا کند به سرعت نرخ تسهیلات بانکی پایین نمیآید و طی مدت چند ماه حاشیه سود بانکها افزایش پیدا میکند.
این فعال بازار سرمایه عنوان میکند: کاهش نرخ سود بانکی قطعا در میان مدت اثر خوبی در بازار سهام میگذارد و حتی باعث میشود شاخص کل از 80 هزار واحد هم عبور کند. او در ادامه بیان میکند: درست در حال حاضر بازار منفی است اما کاهش سود بانکی در میان مدت برای بازار سهام فوق العاده است به نوعی باعث میشود اصلاح به زودی تمام شود و وارد محدوده 80 هزار واحدی شود.
همچنین احسان رضاپور، عنوان میکند: کاهش نرخ سود بانکی از سه جهت و به طور مستقیم در P/E بازار سهام اثر میگذارد، سود20 تا 25 درصدی بانکها معادل P/E 4 تا 5 در بازار بورس بود قطعا با کاهش نرخ سود بانکی انتظار میرود P/E بازار سهام که قیمت بر سود سهم هر شرکت است با یک روند افزایشی مواجه شود.
او ادامه میدهد: از جهت دیگر منابع زیادی در بانکها طی دو سال اخیر رسوب کرده بود و سود جذابی را به واسطه شرایط رکودی که در سایر بازارها وجود داشت ایجاد میکرد در حال حاضر به واسطه تحرکی که در بازار سرمایه اتفاق افتاده توجه گروههای مختلفی از سرمایهگذاران به سمت بازار سهام جلب شدهاست اما جذابیت سود سپرده بانکی سرمایه گذاران را در تردید قرار می داد.
رضاپور خاطر نشان میکند: قطعا با کاهش نرخ سود بانکی شانس خروج منابع و رسوب آنها از بانک و حرکت آنها به سمت بازارهای مولدتر افزایش پیدا میکند و یکی از بازارهایی که میتواند از ورود نقدینگی تاثیر مثبت بگیرد بازار سرمایه است هر چه قدر بازار با رونق بیشتری مواجه شود قطعا سرمایههای خارج شده از بانک شانس بیشتری برای جذب این بازار دارد.
این تحلیلگر بازار سهام اظهار میکند: از طرفی دیگر کاهش نرخ سود سپردههای بانکی رابطه مستقیمی با نرخ بهره تسهیلاتی که شرکتها از بانکها دریافت میکنند، دارد در سالهای اخیر نرخ تامین مالی شرکتها به ارقام 28 تا 30 درصد رسیده بود وهزینه های مالی و فشار نقدینگی زیادی را به شرکتها تحمیل میکرد وباعث کاهش سود شرکتها شده بود.
او در ادامه میگوید: در واقع با جدی شدن بحث کاهش نرخ سود بانکی نرخ سود بهره تسهیلاتی که در اختیار شرکتها قرار میگیرند کاهش پیدا میکند و این کاهش میتواند وضعیت هزینههای مالی شرکتها را بهبود دهد و از این جهت در سود عملیاتی سهام شرکتها نیز اثر مثبت بگذارد. این سه موضوع تاثیر مستقیمی در روند سهام شرکتها در بورس دارد.
در این میان پیمان حدادی، اظهار میکند: البته لازم به ذکر است که چند ماه پیش صحبتهایی مبنی بر توافق بر سر کاهش نرخ سود بانکی مطرح شد اما در بازار سرمایه چندان موثر نبود، در حال حاضر تفاوت اساسی که این توافق با توافق چند ماه پیش دارد کاهش نرخ سود بین بانکی با نرخ 17.5 درصد در سه ماه اخیر است در نتیجه تصمیم بانکها درست بوده و این توافق نسبت به توافقات گذشته عملیاتی خواهد شد.
او در خصوص تاثیرات کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه یان میکند: حدود دو سالی بود که بازار سرمایه روند ریزشی بسیار شدیدی پیدا کرد که در تاریخ کل بورس بیسابقه بود از طرف دیگر به علت رکود اقتصادی تمامی کسب و کارها تا حدودی تعطیل یا نیمه تعطیل شدند و آحاد ملت پولهای خود را در بانکها سپرده کرده بودند. اما در حال حاضر با وجود رفع تحریمها و امید به بهبود فضای اقتصاد و از طرفی توافق بر سر کاهش نرخ سود بانکی پولها از بانکها خارج میشود.
حدادی تصریح میکند: پس با توجه به کاهش نرخ سود بانکی و بهبود اقتصاد کشور که در آینده نزدیک دور از انتظار نیست خروج پول از بانکها تا حدود زیادی قطعی خواهد بود.
این فعال بازار سهام در ادامه میگوید: با وجود ریزشی که طی دو سال اخیر در بورس رخ داد و رسیدن به کف قیمتی، قیمت سهمها در دو ماه اخیر افزایش پیدا کرد ولی همچنان جذاب برای سرمایه گذاری است. از طرفی کاهش نرخ سود بانکی باعث کاهش هزینههای مالی شرکتهای بورسی میشود که این کاهش تاثیر مثبتی در سودآوری شرکتها خواهد داشت، اگر رونق اقتصادی در کشور به وجود آید اولین بازاری که رشد خود را آغاز میکند بازار سهام خواهد بود که نشانه های آن ظاهر شده است.
حدادی بیان میکند: اما چرا پولهای خارج شده به سمت بازار مسکن، دلار و سکه نمیرود به دلیل آنکه احتمال تک نرخی شدن دلار زیاد است از طرف دیگر با لغو تحریمها و آزادسازی پولهای بلوکه شده نوسان خاصی در دلار انتظار نمیرود به همین جهت یکی از مولفههای مهم و تاثیرگذار در قیمت سکه دلار است که نوسان چندانی نخواهد داشت پس تا حدودی پول به سمت بازار سکه و ارز نخواهد رفت.
این تحلیلگر خاطر نشان میکند: فرق عمده بازار مسکن با دیگر بازارها در این است نمیتوان با هر وجه سرمایهگذاری وارد بازار مسکن شد همچنین با توجه به مازاد عرضهای که در بازار مسکن وجود دارد به خصوص آنکه بانکها ملکها و مستغلاتی که در اختیار دارند را باید به فروش برسانند در نتیجه بازار مسکن برای سرمایهگذاری جذاب نخواهد بود. در مجموع به نظر میرسد شش تا هفت ماه آینده پولهای خرد و درشت به سمت بازار بورس روانه شود.
|
|