2. Kvizovi za proveru znanja

Na ovoj stranici se nalaze kvizovi koje sam radila u Wondershare quiz creator programu. Cilj je ponavljanje znanja na jedan malo drugačiji, a đacima vrlo zanimljiv način, rešavanjem kviza. Na ovaj način se može izvršiti i ocenjivanje učenika.
 
Uputstvo za rešavanje:
 

1. Kviz je vremenski ograničen . Preostalo vreme se može videti u gornjem desnom uglu ekrana.

2. U pojedinim zadacima je neophodno obeležiti sve tačne odgovore da bi se dobili poeni. U svim takvim zadacima je to naglašeno u tekstu zadatka.

3. U pojedin zadacima se vrši povezivanje kolona ili je potrebno promeniti redosled određenih polja. (Kursor se postavi na polje koje treba pomeriti, pritisne se levi taster na mišu i vuče označeno polje do mesta na koje želimo da ga postavimo.)

4. Računske zadatke učenik treba da prvo uradi na papiru, a zatim da dobijenu vrednost unese u označeno polje.

5. Pitanja se ne moraju rešavati redom. Klikom na taster "Pregled" dobija se lista pitanja i broj poena svakog zadatka (Nema negativnih poena). Klikom na tekst pitanja automatski će biti preusmeren na obeleženo pitanje.

6. Klikom na sliku ili snimak, oni će se uvećeti.

7. Nakon urađenog testa, u tabeli će biti naveden procenat tačno urađenih zadataka i broj osvojenih poena. Nedostatak kviza je taj što ne postoji mogućnost da se zapamte rezultati. Nastavnik ukoliko želi da izvrši ocenjivanje učenika na ovaj način mora zapisati koliko je poena osvojio učenik (Ova stranica se može i odštampati, ali se mora dopisati ime učenika jer se ono nigde ne navodi pri rešavanju kviza.)

8. Pritiskom na "Pregled" ponovo se pokreće kviz. Sada se može videti šta je učenik odgovorio i koji je tačan odgovor.

9. Da bi se kviz ponovo rešavao, mora se zatvoriti i ponovo pokrenuti.

 

 
Kviz "Metali" za učenike 8.razreda možete preuzeti ovde.
Kviz "Polugodišnje testiranje - 1.grupa" za učenike 1.razreda srednje škole možete preuzeti ovde.
Kviz "Polugodišnje testiranje -2. grupa" za učemike 1. razreda srednje škole možete preuzeti ovde.