Specifieke sessies

Ik bied sessies aan voor specifieke doeleinden, zie hieronder:

Spinning Babies
Door middel van een aantal specifieke oefeningen (side lying release, rebozo sifting, forward leaning inversion, standing sacral release) die je samen met je partner doet, creëer je balans in je lichaam, om zo optimaal mogelijk de bevalling in te gaan. De oefeningen reik ik je aan in een sessie samen met je partner, waarin ook tips voor zitten, liggen en lopen aan bod kunnen komen. Meer informatie vind je hier: spinningbabies.com/the-fantastic-four/

Stuitligging
Je baby ligt met het hoofdje naar boven, en je overweegt eventueel een uitwendige versie. Met specifieke oefeningen (onder andere vanuit spinning babies), moxa en (cupping)massage kan je baby uit zichzelf gaan draaien, of creëer je in ieder geval een goede uitgangssituatie voor de versie.
Informatie over uitwendige versie vind je hier: deverloskundige.nl/uitwendige-versie/

Overtijdsessie
Je bent voorbij de 41 weken, je verloskundige spreekt over strippen, of overdracht aan ziekenhuis om in te leiden, en dit is wat jij ook wilt, dan kun je overwegen deze sessie te doen. In de sessie doe ik een combinatie van acupressuur, voetmassage, openen van de onderrug/bekkengebied (massage en/of cupping massage), die het lichaam voorbereiden op wat komen gaat, en eventueel net dat zetje geven om spontaan te gaan bevallen. De acupressuurpunten kan ik ook aanleren aan de partner. 

Indien gewenst, gebruik ik voor de massage biologische essentiële oliën (die ook werken op ontspanning en wee-stimulerend zijn); ook kan het ondersteund worden met homeopathie.

Ik adviseer om de sessie pas met 41+4 (dat staat voor 41 weken + 4 dagen zwangerschap) of 41+5 te doen (en eventueel te herhalen bij 41+6), als je overweegt om je te laten strippen, of als je bij 42 weken ingeleid gaat worden.

Als je wilt afwachten en je niet wilt laten strippen en je niet wilt laten inleiden, en je weet niet goed hoe je dat gesprek in moet gaan met je zorgverlener, kun je me altijd bellen. Als je wilt afwachten, kan ik eventueel komen voor een openende, ontspannende massage en emotionele ondersteuning. 

Gebroken vliezen en geen weëen
De vliezen zijn spontaan geopend (je verliest vruchtwater), maar de weëen komen niet (krachtig) op gang. Deze sessie is als de overtijdsessie: een combinatie van acupressuur, voetmassage, openen van de onderrug/bekkengebied (dmv massage en/of cupping massage). Vaak komen de weëen op gang na deze behandeling.

Ook hier geldt: als je af wilt wachten (voorbij de 24 uur die in het protocol staat) totdat de weëen uit zichzelf beginnen, en je weet niet goed hoe je dit gesprek met je zorgverlener in kunt gaan, kun je me altijd bellen.

De tarieven van de verschillende sessie vind je hier.