ErvaringenYoga

Geplaatst 14 jan. 2013 05:45 door Joyce Pula   [ 22 mrt. 2016 06:40 bijgewerkt ]

"Ik heb op veel plaatsen ter wereld yoga gedaan; maar de les van Joyce  blijft favoriet. Deze is uniek en niet te vangen in een methodiek. Ze weet wat contact maken is. Met zichzelf en met de ander. Haar liefdevolle en zachtmoedige manier van werken nodigt uit ECHT te voelen wat zich aandient. Daarbij heeft ze het vermogen zich op een zeer heldere en verfijnde manier uit te drukken."
FJ, Amsterdam november 2012

Een cliënte aan het woord

Geplaatst 14 okt. 2009 23:51 door Joyce Pula   [ 22 mrt. 2016 06:40 bijgewerkt ]

“Ik herinner me nog een gesprek met mijn vader. Hij begreep de keus niet zo goed voor nog een extra persoon bij de bevalling. Alsof ik op zoek was alle ingrediënten voor een succesvol eindresultaat. Hij adviseerde me te zoeken naar mijn zelfverzekerdheid, mijn kracht. Hij vergeleek het met het oerwoud in gaan. Je kunt je voorbereiden, maar je weet niet wat er gebeuren zal. Je denkt misschien aan je noodzakelijke zakmes, je tent, wat eten. Maar op het moment van de waarheid blijkt je toch iets anders nodig te hebben. Zijn woorden dat ik me zeker met mezelf moest voelen deden me 'ja zeggen' tegen de keuze voor doulabegeleiding. 

Ik koos niet enkel voor een doula, ik ook voor Joyce. Haar vertrouwen, haar liefde, haar sfeer, haar wijsheid. Deze keuze maakte ik samen met vriend Tomas. We voelde de keuze voor Joyce als een diepe ja tegen onze eigen spiritualiteit. We voelden een diepe connectie met onszelf als zij bij ons was. En in die wetenschap kozen wij voor Joyce. Want geboorte geven vanuit die diepe connectie is wat ik wilde (ja ook voor de man, die extreem gefocusd/eerlijk/dicht bij zichzelf zal moeten staan, wil hij de vrouw waarachtig kunnen steunen). De grote behoefte aan extra persoon vraagt om een eerlijk gesprek met je partner. Deze moet zeker weten dat hij niet het gevoel krijgt te kort te schieten. De behoefte aan de doula staat volkomen los van de liefde/kwaliteiten van je partner. 

Naast de zin van mijn vriend, de technische hulp van de verloskundige, maakte doula Jocye het team van helpers rondom mijn bevalling compleet: zij belichaamde voor mij de herinnering aan de diepere connectie met het leven. 

Wat een geluk! Vooraf heb ik samen met de doula de mooiste massages/gesprekken/meditaties beleefd, tijdens de bevalling de stevigst aanwezige steun gevoeld en na de bevalling een onnoemlijke dankbaarheid mogen ervaren dat mensen de intimiteit van een geboorte met elkaar mogen beleven.” KS, Amsterdam

Geplaatst 14 okt. 2009 23:50 door Joyce Pula   [ 15 jan. 2013 12:28 bijgewerkt ]


1-3 of 3

Comments