Yoga & meer in de zwangerschap

De zwangerschapslessen zijn erop gericht je  in contact te brengen met jezelf, je lichaam en je kindje. Vanuit die verbinding bereid je je voor op de bevalling, wat een zeer intens, fysiek proces is.

In de lessen doen we yoga, adem en ontspanningsoefeningen en meditatie; 
soms andere oefeningen, als zingen, dansen, tekenen. Je krijgt informatie over hoe je eventuele ongemakken tijdens de zwangerschap met voeding, kruide
n en (yoga)houdingen kunt verminderen. Specifiek wordt er ingegaan op bewustwording van bekken en bekkenbodem, de adem en houdingen tijdens de baring.
In 3 partnerlessen van 2 uur gaan we uitgebreid in op de bevalling en de rol van de partner. Deze lessen zijn ook apart als cursus te volgen. 

Door de p
ersoonlijke aandacht en de manier van lesgeven zijn de lessen zowel geschikt voor vrouwen die al langer aan yoga 
doen, als voor hen die nog niet eerder yoga gedaan hebben. De 
groepe
n zijn niet groter zijn dan 8-10 vrouwen. De les begint met thee en uitwisseling, dit is een essentieel onderdeel van de les waarin ik ook veel informatie geef over zwangerschap en bevallen; ik he
b ervoor gekozen om dit op deze manier aan het begin van de les te doen, zodat we in de yogales zelf niet veel hoeven te praten en ons helemaal naar binnen kunnen richten.

Op het moment geef ik geen vaste cursus. Als je een groep van 3 of 4 vrouwen hebt, kan ik aan huis 3 sessies ter voorbereiding op de bevalling geven. Zie Paketten en tarieven voor meer informatie.