Wie ben ik

“Let your life come amongst them like a flame of light, my child unflickering and pure, and delight them into silence.” 
~ R. Tagore ~
Visie
Bevallen (en ouderschap) is een life event, die verstrekkende gevolgen heeft in het leven van de moeder, het kind en de andere familieleden. Mijn wens is dat iedere vrouw goed kan terug kijken op haar bevalling, dat is waar ik mij voor inzet, met hart en ziel.

Wanneer de vrouw de mogelijkheid heeft om invloed uit te oefenen op de omstandigheden van haar bevalling, zij haar rechten weet in het zorgstelsel, zij op een empathische, bekrachtigende manier ondersteund wordt door haar zorgverlener, zij de regie behoudt en degene is die uiteindelijk beslist, denk ik dat dit mogelijk is.

Wie ben ik
Mijn naam is Joyce Hoek-Pula. Ik geef met veel plezier en toewijding sinds 1999 yogales en massages. Na de geboorte van mijn dochter ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in zwangerschap en geboorte. Zo ben ik in 2003 zwangerschapsyoga en babymassage gaan geven en ben nu 6 jaar doula. Hoe meer ik me in dit werk verdiep, hoe meer ik erdoor gegrepen wordt. Zwangerschap en geboorte zijn zeer intense periodes in het leven van de moeder en ook de vader. De ouders hierin in bij te mogen staan is een eer en diep vervullend.

De basis van waaruit ik werk is spiritueel van aard; dit is waaruit ikzelf mijn inspiratie, voeding en kracht haal. Het is een innerlijke beleving die voor mij geen uiterlijke vorm nodig heeft. In mijn werk als doula stem ik me af op de behoeften van mijn cliënten - en vaak ben ik dan ook overwegend nuchter, praktisch en empathisch aanwezig.

Verder ben ik actief in Stichting Geboortebeweging, een diverse groep moeders en professionals die zich inzet voor de rechten van de vrouw tijdens zwangerschap, bevalling en de eerste periode daarna. Zie: geboortebeweging.nl en facebook.com/GeboorteBeweging.

Ook heb ik het internationale congres Human Rights in Childbirth mede georganiseerd dat plaastvond in Den Haag 31 mei-1 juni 2012. Zie: www.humanrightsinchildbirth.org/thehague2012.

Ik heb een aantal blogs geschreven zie: doula-blog/joyce, en een artikel over de doula, zie pdf onderaan de pagina en hier: vngk.nl/cirkel_van_v(ert)rouwen.html

Achtergrond en trainingen
Mijn yogaopleiding heb ik gedaan bij Ganga Hoogendoorn, de zwangerschapsyoga bij Samsara en verder zelf ontwikkeld, de ayurvedische babymassage bij dr. Alaknanda Rao, aromotherapie bij José Zwanenveld en Harmen Rijpkema (Chi-instituut), doula-opleiding bij Debra Pascali-Bonaro (DONA) en bijscholingen bij Jacky Bloemraad-De Boer (advanced doula skills), Barbara Harper (Gentle Birth Guardian Training), Françoise Freedman (Birthlight Postnatal Yoga), Rien Verdult (hechting), Sabina Arevalo (rebezo), Thea van Tuyl (rebozo) Anna Verwaal (from womb to world), Sheila Kitzinger, Kerstin Uvnäs-Moberg (over oxytocine), Gail Tully  en Jennifer Walker (spinning babies), Ina May Gaskin, Penny Simpkin (when survivors give birth), Angelina Martinez Miranda (post partum doula skills), Irena Veringa, Ben van Cranenburgh, Diana Koster (baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief).

Dankbaar
Ik ben al mijn leerlingen, moeders, vaders, baby's en docenten zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij gesteld hebben en mij zodoende de gelegenheid hebben gegeven van ze te leren en te ontvangen.


Ċ
Joyce Pula,
22 mrt. 2016 06:31