Doula - geboortebegeleiding


Bevallen is iets wat je misschien één of twee keer in je leven meemaakt. 
Het is een onvergetelijk
ebijzondere gebeurtenis. Vrouwen kiezen om verschillende redenen een doula bij hun bevalling uit te nodigen. Wat daarin overeenkomt is dat ze op zoek zijn naar het creëeren van zo optimaal mogelijke omstandigheden voor hun bevalling.

Als doula geef ik continuïteit van zorg: ik kom wanneer je me vraagt te komen en ga pas weer weg ruim nadat je kindje geboren is, of dit nu 6 of 24 uur duurt. Ik blijf bij je thuis en ga mee naar het ziekenhuis. Ik ben er ter ondersteuning voor jou én van je partner, zodat deze zijn/haar rol in alle rust en vrijheid kan vervullen. De ondersteuning kan fysiek zijn (massage, suggestie houdingen), emotioneel (luisteren, bemoedigen), psychisch (ondersteuning bij angsten) en, indien gewenst, spiritueel (meditatieve oefeningen, adem, aanwezig zijn).

Iedereen is welkom bij me, of je nu voor een badbevalling wil gaan, of voor pijnstilling in het ziekenhuis. Mij gaat het erom dat jij de regie hebt over je bevalling, je gesteund voelt in je proces, en dat jij je bekrachtigd voelt in je moederschap.

De begeleiding die ik geef is afgestemd op de wensen en behoeften jou en je partner. In een eerste kennismakingsgesprek kijken we of er een klik is en bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Het werk als doula ervaar ik als heel bijzonder, inspirerend, boeiend en vervullend.

Op doula-nederland.nl vind je meer informatie over de doula. 
Ik heb een aantal blogs geschreven, die vind je hier: doula-blog.
Onderaan deze pagina staat een pdf van het artikel Cirkel van v(ert)rouwen dat ik over de doula heb geschreven voor het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige.

Op de pagina Paketten en tarieven vind je een overzicht van alle mogelijkheden.

Ċ
Joyce Pula,
12 jan. 2013 10:36