Program och aktiviteter

2020

Vi styr nu över annonseringen av många aktiviteter till vår Facebooksida. Där kan vi enklare ändra om det blir dåligt väder och även vara lite mer spontana och gå ut med aktiviteter med kort varsel.

Alla exkursioner är ju generellt beroende av fint väder och kan komma att flyttas beroende på väderförhållanden. Kolla med kontaktpersonen om du är intresserad av att åka med för att förvissa dig om exkursionen genomförs som annonserat.


------------------------------------------------------------------ 


Lördag 9 maj—Exkursion till Öjeskogsbrännan
För den som inte tröttnat på att besöka brandfält gör vi ett nytt besök i Västmanlandsbrän-nan, denna gång i Sveaskogs ekopark Öjeskogsbrännan i den södra delen av brandfältet. Här besöker vi ett mindre område som brann på nytt (!) sommaren 2018 för att leta insekter i död ved mm. Samling vid COOP i Ramnäs 10.00. Ansvarig: Lasse Wikars, 070-9813210.

Lördag 16 maj—Vedsteklar med Hans Lindmark i Hallsta- eller Surahammar
Vi går ut och lär oss söka efter de vackra, fascinerande och hemlighetsfulla vedsteklarna inom familjen Siricidae. Hans Lindmark har en unik kunskap om hur man hittar dem och har gjort ett antal anmärkningsvärda fynd. Ansvarig Thomas Harry 070-4657041. Samling vid P-platsen, Åsby trädgårdshandel kl. 10.00.

Lördag 23 maj—Bioblitz 2020 i Säterdalens naturreservat
Bioblitzen kommer att arrangeras som digitalt möte. Info kan fås från. Erik Sahlin eller Lasse Wikars.

Lördag 30 maj—Fjärilsexkursion till Ängsö i Västerås kommun
Ängsös marker är välkända för naturälskare. Här letar vi framförallt fjärilar med chans på t.ex. gullvivefjäril, Hamearis lucina . Ansvarig: Joakim Thornell, 070-3026133. Samling vid Circle K-macken i Irsta 9.30.

12-14 juni—SEF Riksmöte i Älvkarleby
Har tyvärr blivit inställt.

Söndag 16 augusti—Insekters gnagspår i död ved i Enviken - Svartnässkogarna
Vi letar spår efter raggbock och andra skalbaggar på gamla brandfält. Samling blir 9.00 vid Jungfru-rondellen i Falun för samåkning. Ansvariga Lasse Wikars, 070-9813210 och Uno skog. Bra tillfälle till faunaväkteri samtidigt.

Söndag 30 augusti—Trumgräshoppor i Ängelsberg
Förra exkursionen regnade bort men vi försöker igen att besöka de charmiga och vackra trumgräshopporna. Lokalen de finns på är en av de absolut nordligaste i landet. Om vi hinner och vädret är bra besöker vi fler lokaler i närheten. Ansvarig: Thomas Harry, 070-4657041.

Lördag 19 september—Höstmöte i Nordansjö i Norberg
Medlemsmöte i NOK-stugan, bildvisning, föredrag mm. Som vanligt försöker vi ordna något föredrag. Liten demo av ultramakrofoto och stacking av bilder planeras. Ansvarig Joakim Thornell, 070-3026133.

Comments