Tekeningen

De tekeningen zijn in dxf formaat. Deze kunnen worden geïmporteerd in een lasersnijmachine. De rails bestaat uit drie lagen: onder en midden 3 mm berken triplex en boven 3 of 4 mm met beuken toplaag.

De schuifjes iets dunner schuren zodat ze verschoven kunnen worden. De onderste en middelste laag zijn ondersteboven getekend. Dit geeft een mooier uiterlijk na het lasersnijden. Lasersnijden kan bij (sommige?) Fablabs in het land. Ook zijn er bedrijven die dit kunnen doen. Triplex heeft de neiging om krom te trekken. Daarom is het aan te bevelen kleine platen te snijden. De afmetingen van de platen staan in de titel vermeld.

Er is een spreadsheet met de benamingen. Montage mallen hoeven uiteraard maar eenmalig aangemaakt worden. De gaten in de mallen zijn voor Edding viltstiften zoals CD-markers. Hierdoor kunnen de mal-delen precies boven elkaar gelijmd worden. Mijn ervaring is dat witte houtlijm prima voldoet. De toplaag gleufkanten gladschuren.

Na lijmen van de rails het bovenvlak met meubelwas inwrijven.

Lange rechte rails kunnen gemaakt worden van laminaat met beuken motief. Tekening T07 en T08 en toplaag B5V zijn hiervoor bestemd. Het dikteverschil aan de einden moet opgevuld worden.