Κανονισμοί

  Η συμμετοχή στις διοργανώσεις DrosopigiRace είναι  ελεύθερη για όλους (άνω των 18 ετών), ελεύθερα αθλούμενους καθώς και για αθλητές συλλόγων.

  Λόγω του βαθμού δυσκολίας του αγώνα, οι διοργανωτές συμβουλεύουν - προτρέπουν όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν στο DrosopigiRace, να έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες τυπικές ιατρικές εξετάσεις (καρδιολογική εκτίμηση, αιματολογικός έλεγχος) που να πιστοποιούν την καταλληλότητα της υγείας τους.

  Κατά την διεξαγωγή των αγώνων  Mountain Bike θα ισχύουν οι κανονισμοί της UCI. Όλοι οι συμμετέχοντες για να λάβουν κατάταξη είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν το σύνολο των χιλιομέτρων της διαδρομής που ορίζουν οι διοργανωτές.

  Στον Marathon Bike Race θα υπάρξουν 3 σημεία τεχνικής υποστήριξης (service zones) στο 20km, 40km και 50,5km,  τα οποία είναι εξοπλισμένα με εργαλεία επισκευής ποδηλάτων. Για αναλώσιμα υλικά - ανταλλακτικά είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές ή οι ομάδες τους.

  Η τροφοδοσία - υδροδοσία των αθλητών θα γίνει σε 4 σταθμούς υποστήριξης (feed zones) στο 20km, 24km, 40km και 50,5km εκ των οποίων οι Ι και IV είναι αποκλειστικά σταθμοί υδροδοσίας.

  * Στον Marathon Bike Race θα υπάρχει όριο χρόνου   οι 4h00min στο 39km της διαδρομής. Οι αθλητές που θα σταματήσουν στο 39km λόγω κόπωσης ή εξαιτίας του ορίου χρόνου θα λάβουν κατάταξη με ποινή +3h00min επιπλέον στον χρόνο τους στα 39km και κατάταξη μετά τον  τελευταίο αθλητή που θα ολοκληρώσει το σύνολο των χιλιομέτρων (52,07km) του αγώνα.

  Το κόστος συμμετοχής για τον Marathon Mountainbike Race είναι 5 ευρώ

    Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στους αγώνες με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα, τραυματισμό ή φθορά και καταστροφή αγωνιστικού και μη εξοπλισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες με την παραλαβή του αριθμού εκκίνησης (race bib) είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στην γραμματεία του αγώνα ενυπόγραφη δήλωση συμμετοχής.


                              Η επίσημη σήμανση της διοργάνωσης