Clubcompetitie‎ > ‎

>>>> spelregels spellen

Van elk spel zijn er scorebriefjes aan de bar te krijgen. Alle briefjes worden op naam gesteld en worden na het spel weer ingeleverd. Van alle ingeleverde briefjes per spel, gelden de drie hoogste in score voor de wisselbeker. Men schrijft in voor het deelname aan het toernooi, als je deelneemt ben je verplicht minimaal 1 spel te doen op een avond. Inschrijven is het ten alle tijde mogelijk.

1- Op kleurvolgorde schieten
Er word geschoten in series van 2 x 3 pijlen per kleur. Dus totaal 30 pijlen. Doel 40 en 80 cm blazoen. Een blazoen heeft 5 kleuren en per kleur zijn er 2 ringen. Er worden dus 3 pijlen per ring geschoten. Het blazoen moet van buiten naar binnen geschoten worden. Iedere correct geschoten pijl is 5 punten waard. De maximale score is dan 30 x 5 = 150 punten.
De ring waar het grootste deel van de pijl in zit telt.
Compoundschutters schieten op 40 cm blazoen
Recurveschutters schieten op een 40 cm blazoen
Alle overige schieten op een 80 cm blazoen.


2- Euro's Schieten
Er worden in totaal 30 pijlen verschoten in series van 3 pijlen.
Op de blazoenen staan diverse euro's afgebeeld, tel de geschoten waarden bij elkaar op en dat is uw score.
Er zijn 3 soorten blazoenen, compound euro's, recurve euro's en euro's voor alle overige. De blazoenen zijn te bevragen bij de organisatie.

3- Punten schieten
Er worden in totaal 30 pijlen verschoten in series van 3 pijlen.
Compound schiet op een 40 cm blazoen alle overige schutters schieten op een 80 cm blazoen. Aan de ringen van het blazoen is een cijfer toegekend. Tel per geschoten ring de getallen bij elkaar op en het totaal is het aantal punten. De ring waar het grootste deel van de pijl in zit telt.

4- De haas en de jagers

Dit is een spel voor 4 personen, de haas en 3 jagers. De haas heeft bij aanvang van het spel 30 punten. Het is de bedoeling om de haas zover mogelijk op achterstand te krijgen. De haas schiet 3 pijlen en het totaal daarvan wordt bij de 30 punten opgeteld. De jagers schieten elk 3 pijlen en van iedere jager wordt de hoogste van het totaal van de haas afgetrokken. Er worden 10 series van 3 pijlen verschoten. De punten die overblijven na 10 series tellen. Dit kan dus ook een negatief getal zijn.

Comments