BESTUUR‎ > ‎

Woord van de Voorzitter

Beste vrienden.
   Wat een winter hebben we achter de rug. Donker, grijs en nat. Alles wat voor een wandelaar iets beter zou kunnen. Maar ondanks dat hebben we op veel plaatsen 'De Chatons' mogen zien. Een dikke pluim aan ieder van jullie om door weer en wind de natuur te gaan bewonderen. De laatste week doet de zon ons verlangen naar wat nog komen zal. Even mochten we genieten van de vroege lente zon, de vroege lente warmte en het vroege lente licht. Nu weten we weer hoe het ook kan en dit is te zien aan ieder mens. Allen zijn we beter gezind en zullen we met veel plezier onze wandelschoenen wassen na een dag in het bos, door veld en op rustige wandelwegen. En dit weer doet mij denken aan onze komende mooie organisatie. De Super Klijpetocht op 10 maart!
De start van de “Oost-Vlaamse Biergordel”: Een organisatie waar ieder welkom is. Van korte afstanden tot de 60km stappers, en deze weten dat dit niet zomaar een wandeling is, een wandeling door berg en dal, een wandeling waar de prachtige natuur in en rond Ronse te zien zal zijn. Welkom allen!
En dan tot slot een warm terugdenken aan ons jaarlijks ledenfeest in 'Salon de Koetse'. Een heerlijke maaltijd met op de achtergrond een optreden van Ronny Lee. Zelf tijdens het eten konden er enkele van ons de benen en de heupen niet stil houden. Een krachtig dansfeest tot vroeg in de morgen toonde aan dat wandelaars niet rap opgeven. Dank aan allen die de avond positief en mooi maakten. Katelijne.  

Secretariaat.
Eindelijk lente! Nog heel even en dan ondergaat de natuur een jaarlijkse metamorfose. Na een toch wel heel sombere natte winter snakken we met z’n allen naar lichte frisse lentekleuren. Wie vroeg opstaat kan de eerste tekenen van de lente al snel ontdekken. Zelfs vroeg in de ochtend begint het al een klein beetje licht te worden en je hoort de vogels zachtjes fluiten. Bovendien ruikt het buiten anders, de lente heeft haar eigen geur die je vooral in de vroege morgen kunt ruiken. Wij zijn op onze eerste organisatie van het jaar “Start To Walk” niet gespaard gebleven van enige tegenslag. Hevige rukwinden en een weersvoorspeller die iedereen aanraadt om binnen te blijven is geen cadeau. Toch waren er nog 660 moedige wandelaars aanwezig. Waarvoor onze dank. De voorbereidingen op onze grootste organisatie van het jaar “Super Klijpetocht” verlopen vlot. Vele medewerkers hebben zich opnieuw geëngageerd om mee te helpen. Waarvoor onze dank. Op dit ogenblik werken we een zeer druk programma af. Immers amper 14 dagen na onze “Super Klijpetocht” organiseren we de “Muziekboswandeltocht” Aangezien deze plaatsvindt op paasmaandag valt het dit jaar zeer vroeg. Het voordeel daarvan is dat we daarna wat meer ademruimte krijgen. Het jaar 2017 was inderdaad op sportief vlak een uitstekend jaar. Maar we zitten duidelijk in een overgangsperiode op clubgebied. Na het onverwachte overlijden van clubbestuurder José De Maeseneire gaan enkele clubbestuurders om diverse redenen maar vooral om gezondheidsredenen het wat rustiger aan doen. Clubbestuurders die reeds meer dan 25 jaar betrokken zijn bij de Chatons. Er bestaan geen woorden om deze mensen te bedanken voor een generatie lange inzet in de wandelsport en het clubleven. Gelukkig zijn er enkele jonge bestuurders die de fakkel willen overnemen. Zij gaan het beleid en de toekomst van de club bepalen en wij gaan hen zoveel als mogelijk ondersteunen, al naar gelang de gezondheid en de fysieke conditie dit toelaat. We moeten hen alle kansen geven om een sterke ploeg rond zich heen te bouwen. Dit is de enige manier om het verder bestaan van “Wsv Chatons Ronse vzw” een kans te geven. Daarom beste vrienden: stap mee in dit prachtige verhaal dat in 1989 begonnen is. Niemand kan het alleen, je bouwt enkel een kathedraal met velen om je heen. Liban.
             
Comments