BESTUUR‎ > ‎

Woord van de Voorzitter

Beste vrienden.
                 Het afgelopen voorjaar gaat de geschiedenisboeken in als de op drie na warmste sinds het begin van de metingen in 1833. Dat blijkt uit cijfers van het Koninklijk Meteorologisch Instituut. Het was bovendien ook erg droog en kalm.

De dagen worden stilaan weer korter. Als de dagen korter worden kan er een afwijking optreden tussen je biologische klok en de signalen die je van buitenaf krijgt. En net dat leidt tot een dipje in je vitaliteit en een vermoeidheid die in de kleren blijft hangen. Deze tips zorgen ervoor dat je vitaal blijft in  de herfst en in de winter: Blijf actief in de herfst en in de winter, oefen regelmatig een fysieke activiteit uit die bij je past, en breng zoveel mogelijk tijd buiten door. Wat het weerbericht ook voorspelt .

            We zijn immers al ruim over de helft van het jaar. Op vele velden is de tarwe al afgeschoren en weldra mogen we ons verwachten aan een schitterende verkleuring van bomen en struiken. De vakantie loopt op zijn einde. Bedankt voor de vakantiegroetjes.

            We mogen tevreden terugblikken op de voorbije Heuveltocht. Het was een extreem warme dag en vele wandelaars waren dan ook heel vroeg aanwezig om zo de grootste hitte letterlijk te ontlopen. Met 1695 dln hadden wij het meeste aantal wandelaars van alle organisaties die dag. Enkel dank zij de vele medewerkers is deze wandeltocht een succes geworden. Een welgemeende bedankt daarvoor.

            Wij gaan dit jaar een bijkomende wandeltocht organiseren om de lidgelden te hernieuwen. Deze zal doorgaan in zaal “De Spil” aan de lorettestraat te Ronse. Iedereen is welkom, leden, niet leden en leden van andere clubs. Deze zal doorgaan op zaterdag 18 November van 08h00 tot 12h00. U zal kunnen kiezen tussen 7 of 14km. De lidkaarten voor 2018 zullen klaarliggen net zoals de “Walking in Belgium”. Wandelaars die, die dag hun lidgeld hernieuwen krijgen een drankje naar keuze aangeboden. Wij rekenen op een ruime opkomst. Dit zal ons veel werk achteraf besparen.

            Onze volgende busreis gaat door op zondag 17 september naar Lombartsijde. Wij brengen er een bezoek aan een van de oudste clubs van het land. VZW Wandelclub De Duintrappers Westende. Dicht bij Nieuwpoort-Stad. Zet Nieuwpoortse dagverse vis op het menu. Proef de duurzaam gevangen vis waarmee de Nieuwpoortse vismijn in de kijker loopt, of degusteer de dagverse garnaaltjes. Zo ontdek je meteen waarom wij “Verse Vis” met hoofdletter schrijven.

Als primeur kan ik alvast mededelen dat onze laatste busreis van 2017 zal doorgaan op zaterdag 09 december naar de Florastapper Gent vzw voor hun organisatie “Gent bij nacht”

            Om met een positieve noot te eindigen: “Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen”                                         

José.

 
Comments