02. Θέματα Πολιτιστικά - Θέματα Εκκλησιαστικής Επιτροπής.



Χαλαρώστε για λίγο. Χαρίστε 12 λεπτά χρόνου στον εαυτό σας και δείτε – ακούστε το βίντεο (κλικ εδώ - youtube) με την κάμερα του π. Κώστα Βασιλειάδη. Δείτε το γεφύρι και το ποτάμι να κατεβάζει Δεκέμβριο μήνα. Δείτε την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Αθανάσιο, τον Άγιο Νικόλαο, το σχολείο, τις πλατείες μας, το σπίτι σας στο Δασύλλιο ...  Κλαρίνο παίζει ο Μιχάλης Πανουσάκος - Νουμπέτι & Πωγωνίσιο - Μαστοροχώρια Κόνιτσας.-♣                               20210524 page stis 20170923

6.5.2021 Πατέρα Κωνσταντίνε Βασιλειάδη σ' ευχαριστούμε. Σ' ευχαριστούμε όχι μόνο γι΄αυτή τη νέα 10λεπτη και 16λεπτη εξαιρετική παρουσίαση του χωριού μας Δασυλλίου στον κόσμο του διαδικτύου, αλλά και για τα μηνύματα αγάπης,  εθελοντισμού, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ενθουσιασμού που εκπέμπεις.  Δείτε τα:  1. To voion Tv Στις Άκρες της Ανασελίτσας ΤοΔασύλλιο Γρεβενών 5/5/2021 2. Δασύλλιο Γρεβενών Το Μαγεριώτικο ποτάμι - ΤοΓεφύρι  - Ο Άγιος Αθανάσιος -  Η Αγία Παρασκευή.


26.1.2021. Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Δασυλλιωτών η "Αγία Παρασκευή", μόλις ξεκίνησε την παρουσία του στο Facebook (κλικ εδώ). Να του ευχηθούμε καλή αρχή και σύντομα να χιλιάσει μέλη και φίλους.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου μας  προς τους απανταχού Δασυλλιώτες. 2 Ιανουαρίου 2021
Αγαπητοί μας συγχωριανοί, πέρασε ένας δύσκολος χρόνος με πολλές δοκιμασίες.
Τώρα όμως, με την Ανατολή της νέας χρονιάς, οι ευχές όλων μας είναι να γεμίσει η ζωή μας φως, αλήθεια, ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα, αλλά και αγάπη και κατανόηση για τον συνάνθρωπό μας.Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις προσπάθειες που καταβάλουμε από κοινού ο σύλλογος με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του χωριού Νίνο Χαριζόπουλο .. (συνέχεια επιστολής ... κλικ εδώ.. ) 


Αφορμή για την εργασία αυτή μου έδωσε η διαπίστωση ότι οι Δασυλλιώτισες και οι Δασυλλιώτες και ειδικά οι νέοι, δεν γνωρίζουν την ιστορία του ‘’ΠΑΛΙΟΜΑΓΕΡΟΥ’’, του ποταμιού της Μαγέρης (Δασυλλίου), είτε γιατί δεν ασχολήθηκαν με το θέμα είτε γιατί δεν το επισκέφθηκαν ποτέ. Δεν ξέρουν ούτε από που πηγάζει, ούτε τη διαδρομή του και το μήκος του, ούτε ότι μετά την ένωσή του με τον ‘’ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑ’’, λίγο πιο πάνω από τη γέφυρα της Μόρφης, αποτελούν το μεγαλύτερο παραπόταμο του Αλιάκμονα, μετά τον Βενέτικο. Ευκαιρία λοιπόν να γίνουν γνωστά ,άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία για το ποτάμι μας. Από πληροφορίες, μελέτες, χάρτες και βιβλία το ‘’ΠΑΛΙΟΜΑΓΕΡΟ’’ πηγάζει από το όρος Τάλιαρος.... (διαβάστε ολόκληρη την εργασία.. κλικ εδώ..) ♣
ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ 
Μονοπάτι: Στενό ανώμαλο δρομάκι στην ύπαιθρο, όπου άνετα βαδίζει μόνο ένας άνθρωπος (κατσικόδρομοι συνήθως). Μπορεί όμως από την πολυχρησία να γίνει βατό και πλατύ, ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Πολλά ήταν στρωμένα με καλντερίμι και πλακόστρωτα και σε πολλά μέρη έτσι σώζονται και σήμερα, με ενδεικτική βέβαια τη φθορά από το χρόνο και τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών. Πάντως παρήγορο είναι το γεγονός ότι τα παλιά τα μονοπάτια δεν έχουν αφανισθεί. Παραμένουν εκεί και μας αναμένουν καρτερικά.Όπως σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, έτσι και στο Δασύλλιο υπήρχαν μεγάλα ορειβατικά μονοπάτια προς τις κορυφές των βουνών, για την ανεύρεση καυσόξυλων και δαδιού για προσάναμμα και φωτισμό .... (διαβάστε ολόκληρη την εργασία -- κλικ εδώ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Γρεβενών. 1. Αγροτική Επιχειρηματικότητα –Marketing  Αγροτικών Προϊόντων 25 ώρες, 2.Βασικά Αγγλικά  Α1 50 ώρες. Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: Τηλ. : 2462353406 (κα. Μωυσιάδου): pronoia@0641.syzefxis.gov.gr  

05.05.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους διοργανώνουν την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 19:00, διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο “Το Α του Θεάτρου | Οι Συγγραφείς σε Πρώτο Πλάνο | Άντον Τσέχωφ”.  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια του Πανεπιστημίου σε Facebook (https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/) και YouTube (https://youtu.be/5san_gzV3v4) καθώς και από τη υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/uowm)  και θα αναμεταδοθεί από τα αντίστοιχα κανάλια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (Facebook: https://www.facebook.com/dipethekozanis/live_videos/  και YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=sSR0yV99txY). 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης αποτελεί πλέον και επίσημα μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCOΤη σχετική απόφαση ένταξης, με αρχική περίοδο ισχύος τεσσάρων ετών την οποία ακολουθεί διαδικασία επαναξιολόγησης, έλαβε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO στις 21 Απριλίου 2021 συμπεριλαμβάνοντας άλλα 7 Γεωπάρκα από διάφορες χώρες (Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Ινδονησία και 2 από Ιταλία). Πλέον, στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO έχουν ενταχθεί 169 Γεωπάρκα προερχόμενα από 44 χώρες, ενώ το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης είναι το 6ο από την Ελλάδα, καθώς έχουν προηγηθεί αυτά της Λέσβου, του Ψηλορείτη και της Σητείας στην Κρήτη, του Χελμού-Βουραϊκού στην Πελοπόννησο και του Βίκου-Αώου στην Ήπειρο. Η εκδήλωση έχει καταγραφεί και βρίσκεται στο κανάλι του Youtube του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων (GGN), https://www.youtube.com/watch?v=9ak16oG7YzU&t=9451s, έχοντας περισσότερες από 7.300 προβολές, ενώ άνω των 3.000 ατόμων παρακολούθησαν την εκδήλωση ζωντανά. Περισσότερες πληροφορίες για το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης στην ιστοσελίδα www.geoparkgrevenakozani.com     Περισσότερα ..   
A8inaiko-Makedoniko Praktoreio Eidiseon
Στον προθάλαμο των Γεωπάρκων της UNESCO η περιοχή Γρεβενών-Κοζάνης

Άναψε το «πράσινο φως» για την ένταξη του Γεωπάρκου Γρεβενών - Κοζάνης στη λίστα των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Γεωπάρκων του οργανισμού, στην τελευταία του διαδικτυακή συνεδρίαση αξιολόγησε θετικά τον φάκελο της ελληνικής πρότασης και αποφάσισε να την προωθήσει -μαζί με άλλες οχτώ προτάσεις- προς έγκριση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα γίνει τον προσεχή Απρίλιο...περισσότερα...  

Συνέντευξη στο Star FM  παραχώρησε την 12.2.2021 ο βουλευτής κ. Ανδρέας Πάτσης. Μίλησε  για τις συναντήσεις του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, για την πρόσφατη επιστολή του σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας γραφείου Αγροτικής Οικονομίας στο Δήμο Δεσκάτης, για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ψηφίστηκε στη Βουλή, για το Νοσοκομείο Γρεβενών και τα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιοχής. (διάρκεια ήχου 22΄λεπτά- στο 7΄ λεπτό ακούστε σχετικά για το νομοσχέδιο - Παιδεία). 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  σχετικά με την διαδικτυακή διημερίδα «_Κτήμα ες αεί»_: «Ελληνική Γλώσσα και Ελληνικός Πολιτισμός παρακαταθήκη 40 αιώνων», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της ΕλληνικήςΓλώσσας, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ομογενειακούς φορείς, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κλικ εδώ για το πρόγραμμα της διημερίδας που θα διεξαχθεί στις 6 & 7 Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί στο κανάλι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο YouTube. 
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το νέο νομοσχέδιο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και τις επιπτώσεις που θα έχει στη Δυτική Μακεδονία. Ακούστε τον Δήμαρχο Γρεβενών Γ. Δασταμάνη: «Θέλουμε μία δίκαιη αναβάθμιση χωρίς την απαξίωση των περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων» και κάλεσε τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας «να προσέξουν πάρα πολύ τι θα ψηφίσουν» ..κλικ εδώ.. -3' λεπτά (σ.σ.ι. μια μορφή χειραγώγησης;). Και στη συνέχεια ακούστε την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να αναφέρεται στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή και στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα ΑΕΙ της χώρας μετά την ψήφιση αυτού. κλικ εδώ.- 5' λεπτά 

Dasilio18  Είδαμε και ακούσαμε στις 27.1.2021 στην ΕΡΤ1 στις 10 το βράδυ (2 ώρες πρόγραμμα - κλικ εδώ ..) τη Μαρία Παπαγεωργίου που "είναι ένα ανήσυχο και πολύπλευρο πλάσμα" όπως χαρακτηριστικά λέει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Εκτός από μουσικός εμφανίζεται ως περφόρμερ, δημιουργός παιδικών θεατρικών παραστάσεων, συγγραφέας αλλά και δασκάλα φωνητικής. «Το πρώτο τραγούδι που με χτύπησε κατακούτελα ήταν το " Για να σε εκδικηθώ" του Λάκη Παπαδόπουλου … Θυμάμαι να ρωτάω τη μαμά μου, τι σημαίνει η λέξη μισούσα γιατί δεν ήξερα …» λέει η ταλαντούχα τραγουδοποιός που θεωρεί μεγάλο σταθμό στην καριέρα της αλλά και στη ζωή της τη συνάντησή της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τη δημιουργία του δίσκου "Αλληλογραφία" ... περισσότερα .. κλικ ..  


Αυτό, για τους συγχωριανούς μας στις Η.Π.Α. Joe Biden was finally sworn in as President and there’s a feeling in the air of celebration and joy. So we say goodbye to Donald Trump, not with venom, not with scorn, but with optimism, jubilance and celebration. Δείτε το, πολύ καλό !!!  

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος προτείνει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα «History of Macedonia - έθιμα Δυτικής Μακεδονίας»κλικ εδώ ..  καθώς και την ιστοσελίδα anagnostirio.gr με τα  Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από την Μακεδονία


8.1.2021 Σε συνέχεια του υπέροχου live μηνύματος του Προέδρου μας κ.κ. Κων. Χαριζοπουλου και εγώ Εύχομαι στους απανταχού Δασυλλιώτες υγεία, ψυχραιμία , πολύ πίστη για καλλίτερες μέρες και μάλιστα στο χωριό {Δασύλλιο }. Γιώργος Τζιβάνης, ταμίας εκκλησιαστικής επιτροπής.
Υ/Γ εμφάνιση ηθοποιού ο Πρόεδρος, πολύ ωραίο. ♣ - (Δείτε το στο δεσμό 12. Οι Δασυλλιώτες στο facebook).
=========
(Για το θέμα "επίδομα θέρμανσης" και παράλειψη του Δασυλλίου από "Δελτίο Τύπου" του βουλευτή) Ανεξήγητο και λυπηρό που ο κ. Βουλευτής δεν γνωρίζει  ούτε γεωγραφία όπως διαφαίνεται ,  αλλά και πως υπάρχουν και άλλα χωριά ορεινά της δικαιοδοσίας του, στην εκλογική του δηλαδή περιφέρεια που χρίζουν προστασίας, που έχουν δικαιώματα και αυτοί οι κάτοικοι του Δασυλλίου για επιδότηση καύσιμης ύλης.  Γεώργιος Τζιβάνης,  δημότης Δασυλλίου. ♣ 

Να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον π. Κων. Βασιλειάδη για τις ιερατικές υπηρεσίες του καθώς και για τις καλλιτεχνικές. Δείτε μια ακόμη 11λεπτη διαδρομή του “drone”, που το διαχειρίζεται τόσο επαγγελματικά, πάνω από το χωριό μας, στα μέσα καλοκαιριού του 2020.  Και μία 3λεπτη διαδρομή από Δασύλλιο σε Δίλοφο !! 

π.Κων. Βασιλειάδης, ποιοι είμαστε:  O Διαδικτυακός χώρος του Βοΐου σε μια νέα μορφή . Μέσα από εδώ θα συνεχίσουμε στο μέλλον τις περιηγήσεις μας στον τόπο που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε  www.tovoion.com  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Πατήρ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης – Θεολόγος  konbasileiadis@gmail.com  ♣ 


Πρόταση για την ονοματοδοσία οδών της πόλης των Γρεβενών ως ένδειξη αναγνώρισης της δράσης, των αξιών και σεβασμού, σε δυο εξέχουσες προσωπικότητες που προσπαθούσαν για έναν καλύτερο κόσμο, του Αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Ραπτόπουλου και του Στέργιου Σάκκου, κατέθεσε ο κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Γερβάσιος (κατά κόσμον Γεώργιος) Ραπτόπουλος γεννήθηκε το 1931 στον Αιμιλιανό Γρεβενών. Το 1950 πέρασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Εγινε κληρικός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης … Στέργιος Σάκκος (1930-2012) Στο ορεινό Πολυνέρι των Γρεβενών το βράδυ της 12ης προς 13η Νοεμβρίου 1930 γεννήθηκε ο Στέργιος, το τέταρτο και τελευταίο παιδί του Νικολάου και της Γιαννούλας Σάκκου... (κλικ για περισσότερα)  

4.3.2021 Με άλμα 8.04 στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια στον προκριματικό γύρο του άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που γίνεται στην Πολωνία, ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό.... 5.3.2021 ΧΡΥΣΟ μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.35 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου. !! Εύγε..UPDATED.GIF (44×12) 

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020. Ένα πολύχρωμο γκράφιτι του κορυφαίου άλτη Μίλτου Τεντόγλου κοσμεί πλέον το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) των Γρεβενών. Η εικονογραφία του καταξιωμένου και εμβληματικού Γρεβενιώτη Πρωταθλητή, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική μας κοινωνία γιατί διακρίνεται για το ήθος του και την εργατικότητά του, βρίσκεται στον τερματισμό των 100 μέτρων του στίβου και είναι ορατή από αρκετά μεγάλη απόσταση ενώ γίνεται αμέσως αντιληπτή με την είσοδο αθλούμενων και επισκεπτών στον χώρο του ταρτάν. Το γκράφιτι του “χρυσού” και “ιπτάμενου” αθλητή δημιούργησε ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης Λάζαρος Γρίδας


22.07.2020.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σαρακίνας στην προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Ε. Γρεβενών, αποφάσισαν να συμβάλλουν για την συντήρηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σαρακίνας. Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι …(κλικ εδώ για τη συνέχεια)♣  

Μια ξεχωριστή εκδήλωση από τη Γρεβενιώτισσα Μουσικό Φωτεινή Γκιουλέκα πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Γρεβενών και με τη στήριξη πολλών επαγγελματιών του τόπου μας. Πιο συγκεκριμένα, λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η συναυλία πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να μεταδοθεί διαδικτυακά. (Δείτε το – διάρκεια 1 ώρα 12 λεπτά)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως και Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη  προχώρησε την Τρίτη, 21 Ιουλίου ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με την ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του παλαιοντολογικού θησαυρού και του Μουσείου της Μηλιάς Γρεβενών. Διαβάστε, αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης: < κλικ 
 Γνωρίζουμε ότι ο Όρλιακας είναι βουνό της Πίνδου, ύψους 1.453 μέτρων, η ηλικία του οποίου ξεπερνάει τα 300.000.000 χρόνια. Ότι  το πρόσωπο του Δία, τα μάτια του, η μύτη τουκαι η γεννιάδα του είναι «σμιλεμένα» στην κορυφή του όρους (δείτε το).  Αλλά δεν γνωρίζαμε για «∆ωρεά παραχώρηση κυριότητας δηµοτικής έκτασης εµβαδού (12.666) τ.µ. της Τοπικής Κοινότητας Ζιάκα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσ/νίκης για τη δηµιουργία και λειτουργία του “Εκπαιδευτικού Αστρονοµικού Πάρκου Όρλιακα”» Από το Πρακτικό της υπ’ αριθµ. 06/14.04.2020 Τακτικής Συνεδρίασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Γρεβενών.– Καλή πρωτοβουλία, διαβάστε την.
10 Απριλίου 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΛΙΑΚΑ» ... περισσότερα ...♣._
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 Απάντηση απο τις Πρυτανικές αρχές του ΠΔΜ στην επιστολή Οικονόμου: "Το Πανεπιστήμιο ως ο κύριος του έργου επιθυμεί να αφήσει πίσω του παρατυπίες φορέων...Θα συνεχίσει την υλοποίηση του έργου μέ την απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας".♣._
03.04.2021 Η επιστολή του καθηγητή Θανάση Οικονόμου σχετικά με το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα. - ♣ UPDATED.GIF (44×12) 
20.05.2020.  10 εκ. € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για δημιουργία και οργάνωση Εκπαιδευτικών Πάρκων (Αστρονομικό Όρλιακα)  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε Πρόσκληση, προϋπολογισμού 10.000.000 € με Δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που αφορά στη χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα δημιουργίας και οργάνωσης εκπαιδευτικών πάρκων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, θα αφορούν στη χρηματοδότηση δράσεων για την δημιουργία και οργάνωση εκπαιδευτικών πάρκων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δράσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών και στην προώθηση της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 11 - «Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από 18/05/2020 έως 31/08/2020. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr 

Για το κοιμητήριό μας στην Αγ. Παρασκευή – Πέτρινο περιτοίχισμα (μαντρότοιχος).-
Στις 16 Νοεμβρίου 2018 ο κ. Δημήτριος Σκόδρας, τ. πρόεδρος της κοινότητας Δασυλλίου παρέδωσε, προσωπικά, στο γραφείο του δημάρχου κ. Γ. Δασταμάνη επιστολή αναφορικά με το πρόβλημα του περιτοιχίσματος του κοιμητηρίου – πρόβλημα που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου Γρεβενών ώστε να το φροντίσει. Μέχρι σήμερα 30 Μαρτίου 2020 δεν υπήρξε καμία απάντηση ή έστω και προφορική ανταπόκριση σε χρονικό διάστημα 16 μηνών !!..
Στις 30 Μαρτίου 2020 ο κ. Γεώργιος Τζιβάνης, Ταμίας της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, στέλνει ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) στον Δήμαρχο για το ίδιο θέμα. 
Διαβάστε τις δύο επιστολές.- 


Από την παράσταση "Σαλόνι Live Streaming" που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στο σαλόνι του σπιτιού της Μαρίας Παπαγεωργίου
Η Μαρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1984 στα Γρεβενά. Ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής.Έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 2009 με τη συμμετοχή της στο δίσκο “Homo Logotypous” της Δανάης Παναγιωτοπούλου.Σήμερα, έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους: “Όμορφοι και Ηττημένοι”, “Άβουλο Θεριό” , “Μνήμη”- σε στίχους και μουσικές των Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Σταύρου Ρουμελιώτη και Τιμολέοντα Γκέτσου, “4 Χρόνια Δευτέρα”, που περιέχει ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών με αφορμή τις 50 και πλέον εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου, ένα συλλεκτικό βινύλιο με τίτλο “3 Μοίρες” σε δικά της λόγια και συνθέσεις και την πιο πρόσφατη “Αλληλογραφία”, μια δισκογραφική πρόταση που ήρθε από τον ίδιο το Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Ξημερώνει». Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Skrow Τheater και περιέχει επανεκτελέσεις κυρίως «κρυμμένων» τραγουδιών του, αλλά και πιο γνωστών με τη δική της «ανάγνωση».Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μια Χαραμάδα Πανικού” , μια προσωπική αφήγηση για τις κρίσεις πανικού. Όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών ως ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτρια. ♣ 

Δήμος Γρεβενών. Οι 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 2020

Συνδυασμός Γ.ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΡΕΒΕΝΑ : ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΑΔΑΜΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ. ΠΑΣΧΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΝΤΖΙΑ : ΓΚΟΤΣΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΖΙΑΚΑ : ΠΕΤΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΡΓΙΑΝΗ: ΣΙΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ : ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙ : ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑ : ΚΙΑΚΑΣ ΖΗΣΗΣ Συνδυασμός Δ.ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ ΓΡΕΒΕΝΑ: ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΤΣΙΡΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΜΠΟΥΡΕΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΑΪΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ, ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΔΟΛΓΗΡΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΕΝΤΖΙΑ: ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ : ΑΝΘΙΜΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΒΔΕΛΛΑΣ : ΛΥΤΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Συνδυασμός Κ.ΠΑΛΑΣΚΑ ΓΡΕΒΕΝΑ : ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ: ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΟΤΣΙΚΟ: ΠΟΥΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνδυασμός Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΕΒΕΝΑ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΛΕΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΥΡΙ : ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΜΙΞΗ : ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνδυασμός Π.ΝΤΑΓΚΑ ΓΡΕΒΕΝΑ: ΝΤΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.- 


20.05.2020. Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ορίζονται διοικητές, με θητεία ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης, σε 32 υφιστάμενες Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. .. 25.ΔΟΜΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΕΝΗΣ



Ένα ποίημα από την Κατερίνα ! 




Manitarock ‘n‘ troll band: Βασιλίτσα (τρολάρισμα σ’ ένα παραδοσιακό γρεβενιώτικο μουσικό γύρισμα) Στίχοι-μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Μωρή ζουρλοπαντέρου, δεν το’ πραξες καλά,*κι μ’ έκανις ρεζίλι σ’ όλον τον μαχαλά. **Βαρέθ’κες τα καρδάρια, μπιζέρ’σις τα καπνά,*λύσσιαξις για μαντάρια κι ήρθες στα Γρεβενά. **Φουρλάτηξες την κλίτσα, παράτ’σες τη βοσκή*κι  ανέβ’κες Βασιλίτσα, να πα να κάνεις σκι.* *Μωρή ζαβλακωμένη, το σκι σε μάρανε,*σε πήρανε στο γιούχα και σε τρολάρανε. **Χάλευες μεγκαμπάιτ, γράφκις στου φέιζ μπούκ *παράγγειλις σανίδα, άλλαξις κι του λούκ.**Ου δόλιους, μ’ ήρθι αντράλα και μ΄ έπιασε τ’ αμόκ,*σαν σ’ είδα μες στο fuit με τους manitarock.φωνή-μπουζούκι: Γιώργος Κωνσταντινίδης, φωνή: Δέσποινα Κλεισιάρη πλήκτρα: Στέργιος Κώττας Φιλική συμμετοχή: Ζήσης Τσιοτίκας: κλαρίνο Θωμάς Τσιοτίκας: βιολί Ηχοληψία: Στέργιος Κώττας♣ Oι Μανιταρόκ γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την πόλη των μανιταριών. Ενορχηστρώνουν με τόλμη και παντρεύουν παραδοσιακά ηπειρώτικα με κλασσικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας. Oι διφωνίες μεταξύ της Δέσποινας Κλεισιάρη και του Γιώργου Κωνσταντινίδη είναι σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει επίσης διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Μακεδονία, τη Θράκη, τον Πόντο και την Grecia Salentina. Αν και έχουν δημιουργηθεί από το 2012, δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, αφού σπάνια εμφανίζονται εκτός Γρεβενών. Το μουσικό ντοκιμαντέρ «Σύγχρονοι Παραδοσιακοί Μουσικοί»είναι η παρθενική τους εμφάνιση στην τηλεόραση – ΕΤ3  < Δείτε το. Διάρκεια: 51 λεπτά♣ 

Το Αλάτι της Γης - «Γρεβενά – Μουσικό Οδοιπορικό» | ΕΡΤ Ξεκινώντας από το πέτρινο γεφύρι του Ζιάκα, με τον ήχο της φλογέρας, ταξιδεύουμε στο ιστορικό Σπήλαιο με τα τραγούδια ως κιβωτό της ιστορικής μνήμης. Περνάμε από τα Βλαχοχώρια  της Πίνδου και κάνουμε στάση στα χωριά γύρω από την πόλη των Γρεβενών. Χορεύουμε τους πολύ ιδιαίτερους χορούς στα Βέντζια και τη Δεσκάτη και καταλήγουμε στη Σαμαρίνα με τους ήχους από τις κομπανίες με τα χάλκινα
πνευστά. Χορεύουν μέλη από τους τοπικούς συλλόγους: Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης (δάσκαλος: Σάκης Οικονόμου), Χορευτική Ομάδα Δήμου Γρεβενών (δάσκαλος: Κατερίνα Προκόβα), Χορευτική Ομάδα «Πίνδος» (δάσκαλος: Ευθύμης Πρέβεζας), «Αιμιλιανός» – Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης (γραμματέας: Δημήτρης Μπουκάλης), Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος Δεσκάτης (υπεύθυνη: Χρυσούλα Σωτήρη), καθώς και Ομάδα Σαμαριναίων (δάσκαλος: Μιχάλης Πλίτσης, συντονισμός: Νίκος Σιούμκας). Τραγουδούν οι: Χρήστος Ντάγκαλας, Στέργιος Πουρνάρας & Θανάσης Παπαργύρης. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λάμπρος Τσιοτίκας, Απόστολος Κασιάρας, Ζήσης Τσιοτίκας, Κώστας Τσιοτίκας, Μήτσος Μπουζαλής, Μηνάς Μπράχος, Αλέξης Κασιάρας & Γιάννης Δανίτσας (κλαρίνο). Σάκης Φασούλας, Θωμάς Τσιοτίκας, Αχιλλέας Ταμπούρης, Δημήτρης Ζιάκας & Γιώργος Στάμος (βιολί). Γιώργος Γκιουλέκας & Άγγελος Ζέρβας (λαγούτο). Τάσος Μπουκλάς, Λάμπρος Μπουκλάς, Σπύρος Τζιάτζιος, Θόδωρος Τζημόπουλος & Δημήτρης Γκαμπράνης (ντέφι). Συμμετέχει η Κομπανία Χάλκινων Πνευστών «Μηνάδες» του Κώστα Μπέτζιου: Γιώργος Μπέτζιος (κλαρίνο), Γιώργος Ζώρρας & Μιχάλης Γκατζούρας (κορνέτα), Χρήστος Ασαρτζής, Νίκος Καρδογιάννης & Δημοσθένης Πανταζόπουλος (τρομπόνι), Θεόδωρος Φασούλας (νταούλι), Βασίλης Σακαρίδης (τύμπανο). Τραγούδι: Στεργιανή Τσιουτσιούμη, Συμμετέχουν επίσης ο Χρήστος Κάλτσιος (φλογέρα-τραγούδι) και η Ρούλα Κάλτσιου (τραγούδι), καθώς και γυναίκες από τη Δεσκάτη: Ελένη Δασκάλου, Γεωργία Κεραμίδα, Μαρία Κόγιου, Βασιλική Πέτσα & Κατερίνα Χύτα.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Γρεβενών από 15 Ιουνίου 2020.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-6-2020 και μέχρι νεοτέρας έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα δρομολόγια:
ΓΡΕΒΕΝΑ-ΑΘΗΝΑ 10:00 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΑΘΗΝΑ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΑΘΗΝΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ 10:00 ΑΘΗΝΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ)
ΓΡΕΒΕΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ 8:00 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ 18:00 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) 9:00 ΚΟΖΑΝΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ 17:00 ΚΟΖΑΝΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ)
ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6:15 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) 9:15 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) 12:45 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) 17:00 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ)
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ 8:15 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12:45 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17:00 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ 8:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) 12:00 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ)16:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) 20:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ) ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ 10:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ 16:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ
20:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ 15:00 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΛΑΡΙΣΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ 7:30 ΛΑΡΙΣΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ (ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 24620 22242 (Τηλεφωνήστε πρώτα - έγιναν μερικές αλλαγές) ♣ 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
Αγαπητέ κ. Δημήτριε Ζήκο,

με την παρούσα επιστολή, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου των απανταχού Δασυλλιωτών η «Αγία Παρασκευή» σας ευχαριστεί θερμά για τη δωρεά των 500 ευρώ, με την οποία συμβάλλετε σημαντικά στην υλοποίηση μελλοντικών έργων του Συνδέσμου.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την ευαισθησία που δείξατε, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανάγκες του Συνδέσμου μας.
Η προσφορά σας αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξής σας στην τοπική κοινωνία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Με εκτίμηση,
Νίκος Χαριζόπουλος,
Πρόεδρος του Συνδέσμου των απανταχού Δασυλλιωτών η «Αγία Παρασκευή».-

Αγαπητή κα. Ιουλία Τζάμου,

το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συνδέσμου των απανταχού Δασυλλιωτών η «Αγία Παρασκευή» σας ευχαριστεί θερμά για την αντικατάσταση της παλαιάς εικόνας του Αγίου Νικολάου στην είσοδο του ομώνυμου ναού του χωριού μας, με νέα εικόνα, την οποία επιμεληθήκατε.
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Με εκτίμηση,
Νίκος Χαριζόπουλος,
Πρόεδρος του Συνδέσμου των απανταχού Δασυλλιωτών η «Αγία Παρασκευή».-


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27.7.2018

1. Χαριζόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη, Πρόεδρος 2. Τζάμος Χρήστος του Πέτρου, Αντιπρόεδρος 3. Κατσαώρα Ρένα του Βασιλείου, Γραμματέας 4. Παπαχρήστου Κατερίνα του Μιχαήλ, Ταμίας 5. Χαριζοπούλου Παναγιώτα (Νάγια) του Κωνσταντίνου Μέλος Δ.Σ. 6. Χαριζόπουλος Κωνσταντίνος του Θεοφάνη, Μέλος Δ.Σ. και 7. Βαχτσεβάνος Γεώργιος του Αθανασίου, Μέλος Δ.Σ.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.
1.Παναγιώτου Αναστασία του Παντελή 2. Χαριζόπουλος Κωνσταντίνος (Νίνος) του Δημητρίου 3. Ζώρα Παρασκευή.
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.Παπαδόπουλος Αθανάσιος του Θωμά 2. Χαριζόπουλος Κωνσταντίνος του Βασιλείου 3. Γερασόπουλος Θωμάς του Στέργιου.-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΩΤΩΝ
"Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"
e-mail: dasilio18@gmail.com
https://sites.google.com/site/dasiliogrevena/
Δασύλλιο 7 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε Τακτική Γενική Συνέλευση & Εκλογές του Πολιτιστικού Συνδέσμου των
Απανταχού Δασυλλιωτών «Η Αγία Παρασκευή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση & Εκλογές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας σύμφωνα με το καταστατικό του προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:30, στο Δημοτικό μας σχολείο.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Λογοδοσία απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου (Διοικ. Απολογισμός έτους 2017).
 • Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής (Οικονομικός Απολογισμός έτους 2017).
 • Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το έτος 2019.
 • Τροποποίηση άρθρων και έδρας του καταστατικού μας.
 • Διάφορα άλλα θέματα.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα 3/08/2018 την ίδια ώρα στο Δημοτικό μας σχολείο. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους. Η συνδρομή με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καθοριστεί στα 10 Ευρώ. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο και διάθεση για δουλειά να πλαισιώσουν το Δ.Σ με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Για όποια πληροφορία τηλεφωνήστε στα μέλη του Δ.Σ.Σας περιμένουμε όλους!

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.-


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΩΤΩΝ 
"Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" 
e-mail: dasilio18@gmail.com
https://sites.google.com/site/dasiliogrevena/
ΠΡΟΣ 
τους απανταχού Δασυλλιώτες 
Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2018 
ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητή Δασυλλιώτισσα-Δασυλλιώτη. 

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος που απαρτίζεται από τους: 
1.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Βασίλειο του Γεωργίου πρόεδρο 2.ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Ιωάννη αντιπρόεδρο 3.ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Σωτηρίου γραμματέα 4.ΤΖΙΒΑΝΗ Γεώργιο του Μιχαήλ ταμία 5.ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟ Θωμά του Στεργίου μέλος 6.ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική του Δημητρίου μέλος 7.ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Θεοφάνη μέλος 

Ύστερα από πολλές συσκέψεις και ώριμη σκέψη, αποφασίζει να πάρει το θάρρος και να απευθυνθεί σε σένα, γνωστοποιώντας τα εξής: 

Το χωριό μας, το όμορφο Δασύλλιο, εδώ και αρκετά χρόνια αργοπεθαίνει. Οι παππούδες και οι πατεράδες μας έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο, πολλοί χωριανοί μας εγκαταστάθηκαν σε άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας και έτσι χάθηκε το μεγαλείο του και οι όμορφες στιγμές που έζησε κατά το παρελθόν. Οι νέοι, πολλοί από τους οποίους ούτε καν το γνώρισαν, δεν έρχονται στο χωριό, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Δεν τους παρεξηγούμε γι’ αυτό, απλά αναφέρουμε το πραγματικό γεγονός και το τελειωτικό συμπέρασμα ότι όπου δεν υπάρχει νεολαία δεν υπάρχει κίνηση και ζωή. Όλα εξαρτώνται από τα νιάτα. Από στοιχεία επίσημα προκύπτει ότι είναι πολλές οι νέες και οι νέοι του Δασυλλίου. ‘’Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι’’, όπως λέει ο λαός μας. 

Νέες και νέοι του Δασυλλίου συστρατευθείτε και αναπτύξτε δεσμούς επαφής μεταξύ σας. Τα επικοινωνιακά μέσα είναι πολυπληθή σήμερα, απλά χρειάζεται κάποια παρακίνηση και λίγη προσπάθεια, απλά αυτοί που θα προσπαθήσουν να το πιστέψουν. Από σας εξαρτάται αν θέλετε να δημιουργήσετε την επαφή μεταξύ σας και να αναλάβετε από κοινού μια προσπάθεια για τη διατήρηση του χωριού μας, τη γη που γέννησε τους παππούδες και τους πατεράδες σας. Η θέληση ανοίγει τη θύρα της επιτυχίας. Εμπρός λοιπόν αναλάβατε πρωτοβουλία και προσπαθήστε. 

Αγαπητά μας παιδιά. Επισκεφθείτε το Δασύλλιο, όσοι δεν το γνώρισαν ή και όσοι το γνώρισαν για λίγο, απολαύστε τη φύση του και το υπέροχο κλίμα του, αγναντέψτε τις βουνοκορφές της Πίνδου, επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και δημιουργείστε στέκια δικά σας. Μόνο έτσι θα δώσετε πνοή σε τούτα δω τα άγια χώματα, που γέννησαν επιστήμονες, καλφάδες, ανθρώπους του μόχθου, κτηνοτρόφους και τόσους άλλους. Η πρόσκληση αυτή αποτελεί και εκφράζει πόνο ψυχής από αυτούς που πέρασαν στην τρίτη ηλικία προς τους ανθρώπους του μέλλοντος. Σε σας νέες και νέοι. 

Σεις, που δεν γνωρίσατε το Δασύλλιο, όμως μέσα από την επαγγελματική σας σταδιοδρομία γνωρίσατε πρόσωπα και πράγματα, μπορείτε να βοηθήσετε ποικιλοτρόπως την προσπάθεια αυτή. Επειδή δε ποτέ δεν είναι αργά μπορείτε ,έστω και τώρα να το αποφασίσετε, αρκεί αυτοί που θα ασχοληθούν να πιστέψουν στην προσπάθεια και με αγάπη να κάνουν πράξη τις διάφορες σκέψεις σας, ύστερα από συζητήσεις , συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Δεν θέλουμε να κάνουμε υποδείξεις, όμως εμείς έτσι αισθανόμαστε και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους νέους του Δασυλλίου, που αποτελούν την ελπίδα για κάτι το καλλίτερο. 

Ο Σύλλογος, με την επωνυμία ‘’’Πολιτιστικός Σύνδεσμος των απανταχού Δασυλλιωτών “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, που επαναλειτούργησε το έτος 2003 και με τις ενισχύσεις των μελών του, έκανε αρκετά πράγματα στο χωριό όπως: 
 1. Ανακαίνισε τις στέγες στις βρύσες του χωριού “Αλευρά”, “Άγιο Νικόλαο” και “Σιούρκα” και έτσι ομόρφυναν τα σημεία εισόδου στο Δασύλλιο. 
 2. Τοποθέτησε πινακίδες στα ανάλογα σημεία που δείχνουν στον επισκέπτη τη σωστή κατεύθυνση προς τα ξωκλήσια του χωριού. 
 3. Κατασκεύασε όμορφη πεζούλα στα “Πέντε αδέλφια”, έριξε χώμα και κοπριά και έτσι τα “τέσσερα αδέλφια” πλέον, παραμένουν εκεί αγέρωχα και συνεχίζουν τη συμβολική παρουσία τους. 
 4. Εξέδωσε αρκετά ημερολόγια με θέματα και φωτογραφίες από τη ζωή του χωριού μας που μοιράστηκαν στους Δασυλλιώτες. 
 5. Ανέλαβε την παρουσίαση του βιβλίου του συγχωριανού μας Κώστα Χαριζόπουλου ‘’Δημοτικά τραγούδια της περιοχής Δασυλλίου Γρεβενών και άλλα απροσδιόριστης ταυτότητας’’ στις 25-7-2010, συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο. Η χρηματοδότηση της έκδοσης του βιβλίου έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών. 
 6. Ο Σύλλογος με ενέργειές του κατόρθωσε να καλλωπιστεί και συντηρηθεί η γέφυρα στο ποτάμι και να γίνει διάνοιξη του δρόμου προς τον Άγιο Γεώργιο και Άγιο Αθανάσιο. 
 7. Επίσης με ενέργειες του Συλλόγου διαμορφώθηκε ο χώρος στην Αγία Παρασκευή, όπου γίνεται το πανηγύρι. Και συνεχίζει το έργο του. 
Αγαπητή Δασυλλιώτισα – Δασυλλιώτη, από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο των απανταχού Δασυλλιωτών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» δημιουργήθηκε, πρόσφατα, μια ιστοσελίδα – website στη διεύθυνση https://sites.google.com/site/dasiliogrevena για τις ανάγκες της επικοινωνίας μας. Θερμά, παρακαλούμε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και μας υποδεικνύετε θέματα που επιθυμείτε να προσθέσουμε, αφαιρέσουμε ή να διορθώσουμε στο dasilio18@gmail.com Μεταδώστε την ηλεκτρονική αυτή διεύθυνσή μας σε κάθε συμπατριώτη μας, εντός ή εκτός Ελλάδας, που έχετε στον κατάλογό σας. Προς το παρόν, ο κατάλογος με τα e-mails των συγχωριανών μας που διαθέτουμε, είναι ελάχιστος. Επιθυμούμε να τον συμπληρώσουμε και να χρησιμοποιούμε αυτό το επικοινωνιακό μέσο για την έγκαιρη ενημέρωσή σας. 

Χρειάζεται όμως την παρουσία νέων ανθρώπων για να παίρνει κουράγιο και δύναμη και να υποδεικνύει, με βάση την εμπειρία του, το τι καλό πρέπει να γίνει. Οι υποδομές που διαθέτει το χωριό μας σήμερα είναι ελάχιστες. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν αρκετά πράγματα, αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί μπορούμε. 

Αγαπητή Δασυλλιώτισσα και Δασυλλιώτη ο Σύλλογος συνέλαβε ορισμένες σκέψεις και προέβη σε διάφορες ενέργειες, τις οποίες θεώρησε σωστό να τις γνωρίσει και σε σένα. Αποφασίστηκε η έκδοση βιβλίου-λευκώματος με τίτλο ‘’ Μνήμες, αναμνήσεις και νοσταλγίες από το τότε ……μέχρι το τώρα’’, το οποίο είναι έτοιμο για έκδοση. Πιστεύουμε ότι στις 25 Ιουλίου 2018 (παραμονή του πανηγυριού),πρώτα ο Θεός, θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε την παρουσίασή του στο ΔΑΣΥΛΛΙΟ. Πρόκειται για ένα έργο-μνημείο, το οποίο θα παραμείνει, θα παραδοθεί σαν παρακαταθήκη στα παιδιά μας και θα διδάσκει, θα φωτίζει και θα διαφωτίζει, καθώς στο περιεχόμενό του περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα που διαδραματίστηκαν στο χωριό μας από πλευράς εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, εθίμων, παραδόσεων, κοινωνικής, πνευματικής ,οικονομικής, αγροτικής και ποιμενικής ζωής. 

Αποφασίστηκε ο εξωραϊσμός της ‘’Ράχης’’, αυτής της βουβής κυψέλης που κάποτε είχε σμήνη μελισσών. Να αξιοποιηθεί ο χώρος και να είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εκδήλωση. Αποφασίστηκε η διαμόρφωση διαφόρων χώρων ψυχαγωγίας, αναψυχής, όπως και η δημιουργία κάποιου πολιτιστικού χώρου για τυχόν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης η δημιουργία μικρών αθλητικών χώρων, που ίσως συγκεντρώσουν παιδιά και αντιλαλούν από τις φωνούλες τους τα ‘’Βαϊνάκια’’.Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δηλαδή διαφόρους χώρους έλξης ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας. 

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, με τη συνδρομή του Δήμου Γρεβενών, για τη διαμόρφωση και τη σωστή βατότητα του δρόμου προς Άγιο Μηνά και η έναρξη της λειτουργίας του από φέτος και κάθε χρόνο στις 28 Ιουλίου. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά θα το μάθουν και τα διπλανά χωριά και ίσως να αρχίσει, έστω για λίγο, να βουϊζει το ‘’Παλιομάγερο’’. 

Θα ήταν ευχής έργο εάν υπήρχε δυνατότητα και τρόπος να μετατραπεί σε ‘’ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ’’ η πετρόχτιστη αχυρώνα του Φώτη του Τσιούκλα στη ΄΄Ράχη’’, καθόσον τόσον ο ίδιος, όσον και η αδελφή του Ηλέκτρα συμφώνησαν για την παραχώρησή της στο Σύλλογο δωρεάν. Όλα αυτά καλά. 

Επειδή, όπως αναφέραμε και παραπάνω το χωριό μας κινδυνεύει να ερημώσει, όλα τα περιγραφόμενα σαν σκέψεις πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται και να αποτελέσουν την τελευταία μας προσπάθεια για τη δημιουργία κάποιων υποδομών ,μπας και κρατήσουμε όρθιο το χωριό μας. Εδώ είναι που χρειάζεται η βοήθεια και η συνδρομή όλων. Οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια κ.λ.π.) δεν συμφωνούν με την οικονομική ενίσχυση των προσπαθειών μας επειδή, όπως ισχυρίζονται το χωριό μας δεν έχει κόσμο. ΄Ισως να έχουν και δίκαιο. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην επέλθει το μοιραίο για το χωριό μας. Θα αγωνισθούμε για να παραμείνει ζωντανό κάτω από τη σκέπη του Παλιόκαστρου. Οι σκέψεις είναι πολλές και καλές και εάν βοηθήσουμε όλοι μπορούμε θα πετύχουμε . 

Αγαπητέ Δασυλλιώτη και Δασυλλιώτισσα, κάνουμε έκκληση στον πατριωτισμό σου, στα συναισθήματά σου και στις νοσταλγίες σου και σε παρακαλούμε, ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ, θα μπορείς να καταθέσεις τον οβολό σου σε τραπεζικό λογαριασμό που θα σας γνωστοποιηθεί μετά το πέρας των εκλογών της 27 Ιουλίου 2018 και την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Και ίσως όλοι μαζί κατορθώσουμε κάτι που τώρα φαίνεται ακατόρθωτο. Να βοηθήσουμε για να σωθεί το αγαπημένο μας ΔΑΣΥΛΛΙΟ. Ας μιμηθούμε τους προγόνους μας, που τόσα έργα τα δημιούργησαν με αγάπη, με υπομονή και οικονομική βοήθεια, κατά το μέτρο του δυνατού για τον καθένα, τότε που προσπαθούσαν να στήσουν το χωριό μας. Εκείνοι πέτυχαν, εμείς θα αποτύχουμε; 

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στο Σύλλογο και να συνδράμουν ποικιλοτρόπως στην προσπάθεια από κοινού. Η προσπάθεια αυτή του εράνου και ο σκοπός του είναι ιερός. Γνωρίζουμε την οικονομική στενότητα όλων, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, όμως μερικές φορές επιβάλλεται η προσφορά και από το υστέρημά μας. 

Αγαπητή Δασυλλιώτισσα και αγαπητέ Δασυλλιώτη. Εάν μπορείς και το επιθυμείς κάνε ένα ταξίδι στο ΔΑΣΥΛΛΙΟ στις 25 Ιουλίου 2018 για να το γνωρίσεις εάν δεν το γνώρισες, να παρευρεθείς στην παρουσίαση του βιβλίου και να απολαύσεις τα όμορφα έθιμα του πανηγυριού. 

Το βιβλίο θα διανεμηθεί σε κάθε οικογένεια του χωριού, όπου κι αν βρίσκεται. 
Περιμένουμε τη βοήθειά σου και τυχόν παρατηρήσεις σου. 

Σας ευχαριστούμε 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο.-

25 Μαΐου 2018

Παρακάτω είναι η ψηφιοποίηση τριών πράξεων από το βιβλίο όπου κρατούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΡΑΞΗ 33η
Θέμα: Η χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου.

Στο Δασύλλιο και στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, σήμερα 27η Ιουλίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 11η π.μ., συνήλθε, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συνδέσμου "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ".
Από το Δ. Σ. παρευρέθηκαν οι κκ. Παπαγεωργίου Βασίλειος, Πρόεδρος, Χαριζόπουλος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος, Τζιβάνης Γεώργιος, Ταμίας, και τα μέλη Χαριζόπουλος Κων/νος του Θεοφάνους και Σκόδρας Χριστόδουλος.
Απουσίαζαν οι: Χαριζόπουλος Σ. Κων/νος και η Χαριζοπούλου Βασιλική του Δημητρίου.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, ο Πρόεδρος Βασίλειος Παπαγεωργίου κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης μα κύριο θέμα τη χρήση της Αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου, σε περιπτώσεις κοινωνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων (κηδείες, μνημόσυνα) από την Τοπική Δημοτική Αρχή του χωριού μας.
Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. σχετικά με το παραπάνω θέμα, αποφασίστηκε, ομόφωνα, να καθιερωθεί συνδρομή υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου 30 ευρώ για κάθε τέτοια εκδήλωση. Τα χρήματα θα εισπράττει ο Ταμίας του Συλλόγου με απόδειξη Συνδρομής.
Τέλος, συζητήθηκαν, για μια άλλη φορά, το θέμα της Αδελφοποίησης του Δήμου της Νάουσας με την Κοινότητα του Δασυλλίου, του Δήμου Γρεβενών, καθώς και το θέμα του "Λευκώματος", μια έκδοση βιβλίου, όπου θα καταγράφονται τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας, κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, τοπωνύμια και ότι άλλο μαρτυρεί την ταυτότητα και τον πολιτισμό του Δασυλλίου.
Γι΄ αυτό έγινε η πράξη αυτή και υπογράφεται, όπως παρακάτω:
Ο Πρόεδρος (τ.σ.υ.) Β. Παπαγεωργίου
Τα μέλη: 1. Νικόλαος Ι. Χαριζόπουλος (τ.υ.) 2. Γεώργιος Μ. Τζιβάνης (τ.υ.) 3. Κων/νος Θ. Χαριζόπουλος (τ.υ.) 4. Χριστόδουλος Β. Σκόδρας (τ.υ.)

ΠΡΑΞΗ 34η

Θέμα: Αλλαγή ΕΔΡΑΣ - ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Στο Δασύλλιο και στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, σήμερα 27η Ιουλίου 2017, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 11η π.μ., συνήλθε, σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συνδέσμου "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ".

Από το Δ. Σ. παρευρέθηκαν: οι κκ. Παπαγεωργίου Βασίλειος, Πρόεδρος, Χαριζόπουλος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος και τα μέλη: Θωμάς Γερασόπουλος, Χαριζόπουλος Κων/νος του Θεοφάνους, Τζιβάνης Γεώργιος του Μιχαήλ και Παπαδόπουλος Αθανάσιος του Θωμά.-

Η συζήτηση άρχισε με την ενημέρωση, από τον Πρόεδρο κ. Β. Παπαγεωργίου, για την τελευταία πενταετία 2012-2017, και τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Συλλόγου, λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλα λειτουργούσαν τυπικά, χωρίς δραστηριότητες. Τελειώνοντας την εισήγηση ο Πρόεδρος Β. Παπαγεωργίου τόνισε και συνέστησε στην ολομέλεια των μελών του Δ.Σ. σε καμία περίπτωση να μη διαλυθεί ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος.
Μετά την αλλαγή σκέψεων και προτάσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1.Να συνεχίσει να λειτουργεί ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος.
2.Έδρα του να μη είναι η Θεσσαλονίκη αλλά το Δασύλλιο Ν. Γρεβενών.
Η αλλαγή της Έδρας, από τη Θεσ/νίκη στο χωριό Δασύλλιο, κρίθηκε σωστή, αρκεί οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. του Συλλόγου να κατοικούν στο Δασύλλιο ή να επισκέπτονται το χωριό τακτικά, κατά χρονικά διαστήματα και να έχουν άμεση επικοινωνία και γνώση των αναγκών και προβλημάτων του χωριού. Γι' αυτό τονίστηκε, ιδιαίτερα, τα μέλη του μελλοντικού Δ.Σ. να "απαρτίζεται" αποκλειστικά από Δασυλλιώτες, που κατά γενική ομολογία, να αγαπούν το χωριό και να είναι αποφασισμένοι να κάνουν θυσίες, σωματικές και οικονομικές.
Τέλος, τονίστηκε, το υφιστάμενο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον κ. Νικόλαο Χαριζόπουλο του Ιωάννη και Γραμματέα τον Κων/νο Χαριζόπουλο του Σωτηρίου να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
α) Αλλαγή "καταστατικού" Πρωτοδικείο Γρεβενών
β) ΑΦΜ, ΔΟΥ Γρεβενών
γ) Αιτήσεις υποψηφίων για το μελλοντικό Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συνδέσμου.
δ) Γενική Συνέλευση - Εκλογές, σύμφωνα με το νέο "καταστατικό"
Ο Πρόεδρος (τ.σ.υ.) Β. Παπαγεωργίου, Ο Γραμματέας Κων/νος Χαριζόπουλος.

ΠΡΑΞΗ 35η

Θέμα: Η παρουσίαση του Βιβλίου (ΛΕΥΚΩΜΑ) - (όρα πράξη 33η 27η Ιουλίου 2013)

Στις 25-07-2018, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δασυλλίου Γρεβενών και ώρα 7η απογευματινή (19η ώρα) θα λάβει χώρα "πανηγυρικά" η παρουσίαση του Βιβλίου "ΛΕΥΚΩΜΑ" την επιμέλεια, την εκπόνηση και συγγραφή, του οποίου είχε αναλάβει το εκλεκτό μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συνδέσμου των Απανταχού Δασυλλιωτών "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ", Κων/νος Χαριζόπουλος του Θεοφάνους (πράξη 33η 27/07/2013). Μια συλλογική βοήθεια και προσπάθεια όλων των μελών, του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, να ολοκληρωθεί το βιβλίο "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" του πολιτισμού του χωριού ΔΑΣΥΛΛΙΟ Γρεβενών, σ' όλες τις πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής των ΔΑΣΥΛΛΙΩΤΩΝ, από ιδρύσεως του χωριού μέχρι σήμερα.-

Εμβόλιμη Πράξη - Ανακοίνωση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος: α/α Νικόλαος Ι. Χαριζόπουλος
Ο Γραμματέας: Χαριζόπουλος Σ. Κων/νος.-

pr 1 pr 2 pr 3 pr 4 pr 5.-


Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΩΤΩΝ
"Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"
ΕΔΡΑ: ΔΑΣΥΛΛΙΟ - Ν.ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Στις 27-07-2017,σε έκτακτη Συνεδρίαση το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συνδέσμου των Απανταχού Δασυλλιωτών ¨Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" αποφάσισε: Στο εξής έδρα του Συλλόγου θα είναι το ΔΑΣΥΛΛΙΟ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, αυτό της Θεσσαλονίκης που ήταν μέχρι σήμερα (2003-2017). Αυτό συνεπάγεται νέο καταστατικό, εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο το 2018.-


Ċ
Dasilio Grevena,
20 Μαρ 2020, 2:05 π.μ.