01. Η σελίδα για τους Δασυλλιώτες και συνδημότες Δήμου Γρεβενών.

Οδηγίες προστασίας από σεισμό:  https://www.civilprotection.gr/el

 
 
 
Διεύθυνση dasilio18@gmail.com επικοινωνίας

26.1.2021. Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Δασυλλιωτών η "Αγία Παρασκευή", μόλις ξεκίνησε την παρουσία του στο Facebook (κλικ εδώ). Να του ευχηθούμε καλή αρχή και σύντομα να χιλιάσει μέλη και φίλους. 

 Ανακοινώσεις Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Μακεδονίας - 2021 <klik...  --  Ε.Μ.Υ.  ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας:   Τετάρτη (28-07-2021) και ώρες από 09:00 έως 15:00.  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρεβενά – Έλατος – Καληράχη – Μέγαρο – Κυπαρίσσι – Καλλονή – Τρίκορφο – Δασύλλιο – Άγιος Κοσμάς – Κυδωνιές – Εκκλησίες – Λείψι – Ροδιά – Σύδενδρο – Οροπέδιο – Γρεβενά.  UPDATED.GIF (44×12)  7.2.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει στους πολίτες τις πιο συχνές μεθόδους που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους .(.. περισσότερα .. κλικ). ♣ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ): Δείτε τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Περιφερειακή Ενότητα. Επιλέξτε την κατηγορία ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Δείτε αναλυτικά τα κρούσματα στις Περιφεριακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας. Τα πιο θερμά του συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των δημοτών εξέφρασε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης για τον Ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος με το χρυσό άλμα των 8,41 μέτρων, έγραψε τη δική του ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανεβάζοντας στα ουράνια τα Γρεβενά και την Ελλάδα. «Όλος ο Γρεβενιώτικος Λαός νιώθει σήμερα βαθιά υπερήφανος για τον σπουδαίο μας Πρωταθλητή καθώς ο Μίλτος απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο δυνατός άνθρωπος είναι» τόνισε στο μήνυμά του ο κ.Δασταμάνης, παρακολουθώντας από το “Πάρκο των Μανιταριών” τον μεγάλο τελικό του μήκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το προχωρημένο της ώρας πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που ξενύχτησαν στο Πάρκο όπου ο Δήμος είχε στήσει μία εντυπωσιακή γιγαντοοθόνη, μεταδίδοντας ζωντανά τη συγκλονιστική και τελικά νικηφόρα προσπάθεια του κορυφαίου μας άλτη. «Επόμενο βήμα είναι να υποδεχθούμε τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη στο δημοτικό στάδιο των Γρεβενών το οποίο με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρει πλέον το όνομά του», υπογράμμισε στο τέλος ο Γιώργος Δασταμάνης. Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών.- Τα θερμά συγχαρητήρια και εκ μέρους όλων τών Δασυλλιωτών..

DASILIO18 ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ - Πράσινο υδρογόνο.. είμαστε πρωταγωνιστές. Η Δυτική Μακεδονία θα ξανακατοικηθεί, θα πάρει αξία η γη, θα γίνει εργοτάξιο με παγκόσμια εμβέλεια.. Εγγυώμαι προσωπικά - θα γίνουμε Κέντρο ενεργειακών εξελίξεων..  Το White Dragon (Λευκός Δράκος), που αφορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας του υδρογόνου στην Ελλάδα, πήρε την έγκριση από την αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ανέφερε, πριν από λίγο, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο project προτάθηκε για τελική αξιολόγηση που θα γίνει το Νοέμβριο από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή αρχή με προϋπολογισμό ύψους 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Διάρκεια 50 λεπτά. Παρακολουθήστε το - κλικ εδώ -. Αξίζει την προσοχή σας. 


DASILIO18 Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη -12 λεπτά της ώρας.  Θα ακούσετε και μερικά λυπηρά, κλικ εδώ - του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση στο Flash-TV. Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη , ο Υφυπουργός Ενέργειας Γιώργος Αμυράς και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου σε μια ολοήμερη εποικοδομητική και ουσιαστική επίσκεψη στα Γρεβενά. Το Γεωπάρκο Γρεβενών και η ένταξη του-Τουρισμός 12 μήνες τον χρόνο- Ο ΔΕΔΔΗΕ μεγιστοποιεί την δυνατότητα ένταξης σταθμών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στον Νόμο από 50 σε 100 MW. 


DASILIO18 Διαβάσαμε σε ΜΜΕ ότι καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, σε τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr στις 12 Ιουλίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, με 12 θέματα ημερήσιας διάταξης. Το 9ο θέμα αναφέρεται για: Άδεια επέμβασης σε Δημοτική δασική έκταση κοινότητας Ελάτου για την εκτέλεση του έργου: “Βελτίωση και επέκταση εξωτερικού υδραγωγείου οικισμών Γρεβενών” και ως εκ τούτου καλείται ο πρόεδρος κοινότητας κ. Τσεπίδης Βασίλειος να συμμετάσχει. Ας έχουμε το νου μας, μαζί με τον πρόεδρό μας, στο παραπάνω μείζον θέμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει γραπτή επιβεβαίωση από το Δήμο Γρεβενών για τη διόρθωση του ονόματος από Δασάκι σε Δασύλλιο στη σύμβαση με τον φορέα ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.  

Στο πλαίσιο του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2018-2019 και 2020, ο Δήμος Γρεβενών καλεί πολίτες και φορείς να στείλουν ηλεκτρονικά, έως την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις επισημάνσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δημοτικού Συμβουλίου (dimosgrevenonds@gmail.com). Το πλήρες κείμενο του απολογισμού έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔήμουΓρεβενών, προκειμένου να λάβετε γνώση για την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης που αφορούν τη συγκεκριμένη τριετία.  Σημειώνεται ότι ο απολογισμός θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών όπου παρατηρήσεις, που τυχόν θα σταλούν, θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά της συνεδρίασης. (Ας σημειωθεί ότι το χωριό μας Δασύλλιο δεν αναφέρεται πουθενά στις 106 σελίδες του απολογισμού των πεπραγμένων, σε αντίθεση με τα γειτονικά μας χωριά Τρίκορφο και Καλλονή … ) 


Ο Δήμος Γρεβενών υπέβαλλε εγκαίρως στο Υπουργείο Εσωτερικών τις τελικές του προτάσεις για την πραγματοποίηση κοινωφελών έργων μέσα από το Νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης». Οι 8 τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ, που απέστειλε η Δημοτική Αρχή προς έγκριση είναι οι εξής: 1.Ανάπλαση και οικιστική αναβάθμιση οικιστικών συνόλων (10.156.200€) 2. Συντήρηση-Επισκευή σχολικών εγκαταστάσεων (1.229.000€) 3. Αντισεισμική προστασία (35.006,81€) 4. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας (836.000€) 5. Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, έλεγχος διαρροών και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Γρεβενών (4.945.281,20€) 6. Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης (2.324.060,68€) 7. Δημιουργία έξυπνων γωνιών ανακύκλωσης και προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (1.243.658€) 8. Ψηφιακές δράσεις και εφαρμογές για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος - Λαογραφικές Συλλογές Δήμου Γρεβενών (204.724€). ♣

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη προχώρησε την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με την αποκατάσταση των ασθενών τηλεοπτικών και τηλεφωνικών σημάτων στις παρακάτω κοινότητες του νομού Γρεβενών. ΑΒΔΕΛΛΑ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΘΡΑΚΙΑ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΗΔΟΝΙΩΝ ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑΣ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ ΔΟΤΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΙΟΝΙΑ ΚΑΛΟΧΙΟΥ ΚΙΒΩΤΟΥ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΛΕΙΨΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΕΣΟΛΟΥΡΙΟΥ ΜΗΛΙΑ ΜΙΚΡΟΛΙΒΑΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΠΗΓΑΔΙΤΣΑΣ ΠΟΝΤΙΝΗ ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ ΠΥΛΩΡΩΝ ΡΟΔΙΑΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ ΣΜΙΞΗ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΡΙΚΩΜΟ ΠΑΡΩΡΕΙΟ ΦΕΛΛΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ και ΑΕΤΙΑ.


ΤΕΡΝΑ: Τον Ιούνιο 2021 στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για το βόρειο τμήμα του Ε65. Με την ολοκλήρωσή του βόρειου τμήματος, θα λάβει την τελική του μορφή ο αυτοκινητόδρομος Ε65, ο οποίος με συνολικό μήκος 181,5 χλμ. συγκαταλέγεται στα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς επί της ουσίας συνδέει με ασφάλεια και ταχύτητα την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι με τον Ε65 το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί των 3 ωρών και 15 λεπτών που απαιτούνται σήμερα, ενώ το Αθήνα – Γρεβενά δεν θα ξεπερνά τις 4 ώρες! (περισσότερα.. κλικ ..) 
Για τους Δασυλλιώτες της διασποράς. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.  ΥΦΥΠΕΞ ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 

Αιτηθείτε την επιχορήγηση για πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, εάν είστε μόνιμος κάτοικος Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) π.χ. Δασύλλιο Γρεβενών. Μπορείτε να αιτηθείτε είτε για την:  1. επίγεια ευρυεκπομπή 2. δορυφορική ευρυεκπομπή και 3. σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο. Για τα παραπάνω ισχύουν:  1. χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται  2. 8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας  3. 8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείται και 4. ελεύθερη επιλογή παρόχου.  Η αίτηση υποβάλλεται για 15 ημερολογιακές ημέρες ανά τετράμηνο. Ειδικά για την πρώτη φάση αιτήσεων οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 19/05/2021- 15/06/2021. Περισσότερα ...  


Αρχίζει από 24/5/2021 έως 7/7/2021 η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές Δήμων της Π.Ε. Γρεβενών συμπεριλαμβανομένου και του ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ. Περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι θα λάβουν ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 9η Ιουλίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο. Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ανδρέας Πάτσης Βουλευτής Ν. Γρεβενών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τετάρτη, 19.5. 2021 Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Ημέρα Μνήμης και Πληγής 353.000 Θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού Οι Έλληνες του Πόντου Εθνικοί Αγωνιστές Συνοδοιπόροι στην Ανόρθωση του Ελληνικού Κράτους Είναι το Αίμα μας Αδύνατον να ξεχαστεί γιατί χύθηκε το δικό μας Αίμα. 


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00. Στα θέματα που θα συζητηθούν και στα Ειδικά Θέματα - θέμα 11ο - θα ορισθεί ο εκπρόσωπος του Δήμου Γρεβενών στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Γρεβενών (Δ.Ε.Υ.Α.Γ.) και του Συνδέσμου Ύδρευσης για την υλοποίηση της πράξης «Βελτίωση και Επέκταση Εξωτερικού Υδραγωγείου οικισμών Γρεβενών» (σσι: Είναι το θέμα που μας αφορά ιδιαίτερα, που το παρακολουθούμε για πολλά χρόνια. Δασυλλιώτες και γύρω χωριά. Να φροντίσουμε να γνωρίσουμε τον Εκπρόσωπο του Δήμου).
Ημέρα τιμής και αναγνώρισης στο σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας. Στη Μάνα, στη μητέρα, στη μαμάΣτη γυναίκα, που ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, συμβουλεύει, προστατεύει, κουράζεται, δακρύζει, αγωνιά αλλά και χαίρεται. Η γιορτή της Μητέρας δεν είναι απλά μία γιορτή υπενθύμισης του ρόλου της μητρότητας. Είναι μία υπενθύμιση πως καθημερινά πρέπει να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας στον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή και μας σκεπάζει με την αγάπη της σε κάθε μας βήμα. Εκφράζουμε τον θαυμασμό, τον σεβασμό και την απέραντη ευγνωμοσύνη μας. Σε όλες τις μαμάδες του κόσμου, Χρόνια Πολλά!  Μαρία Αντωνίου  Επικεφαλής Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού 
05 05 2021  Γραφείο Τύπου - Δήμος Γρεβενών: 1,2 εκατομμύρια ευρώ για αγροτική οδοποιία.- Έργο-ανάσα για γεωργούς και κτηνοτρόφους   Οι τεχνικές εργασίες περιλαμβάνουν τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στις κοινότητες Κιβωτού, Αγίου Γεωργίου και Ελευθέρου, εξυπηρετώντας τουλάχιστον 12 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και 81 καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής.Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται με κονδύλια από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. (σ.σ.ι.δηλαδή με κονδύλια ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών μαζί και δημοτών του Δασυλλίου...) 

29.4.2021 Γραφείο Τύπου Δήμου Γρεβενών: Εξερευνήστε τις πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών απλά με το κινητό σας. Πιο συγκεκριμένα, οι τουριστικές πινακίδες, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG – IPA CBC Greece – Albania (2014-2020) με το ακρωνύμιο IT CULTURE και σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών. Οι χρήστες, απλά με το κινητό τους τηλέφωνο ή τον φορητό τους υπολογιστή (tablet), θα μπορούν να σκανάρουν το ενσωματωμένο QR code για να συνδεθούν με τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα  http://roadstoculture.eu/el/  και να αντλήσουν γρήγορα και απλά εμπεριστατωμένες πληροφορίες (χάρτες, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο). (σ.σ.ι. Στη διαδρομή 2 υπάρχει αναφορά για το γεφύρι του Δασυλλίου στον Παληομάγερο ποταμό) Δείτε, αναλυτικά την πλήρη ανακοίνωση τουΔήμου Γρεβενών - κλικ εδώ.- 


27.4.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σύμφωνα με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών: απαγορεύεται η αλιεία με κάθε εργαλείο και μέσο σε όλους τους ποταμούς, παραποτάμους, στο τμήμα φράγματος Ιλαρίωνα , γεωφράγματα, λιμνοδεξαμενές και σε όλα τα ρέοντα ύδατα του Νομού Γρεβενών , για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών από την 1η Μαΐου 2021, ημέρα Σάββατο μέχρι και την 14η Ιουνίου 2021 ημέρα Δευτέρα.  Πληροφορίες: m.nikolaidou@grevena.pdm.gov.gr ♣ 

21.4.2021  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον νομό Γρεβενών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή της περιοχής κ. Ανδρέα Πάτση. Ο Βουλευτής είχε φροντίσει να ενημερώσει εκ των προτέρων τον Υπουργό, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις με τους δύο Δημάρχους του νομού και τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους να είναι ουσιαστικές και να οδηγήσουν σε άμεση λύση προβλημάτων, όπως αυτό της υδροδότησης του Μεγάλου Σειρηνίου. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ήταν η Δεσκάτη Γρεβενών. Εκεί, ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Δ. Κορδίλα παρουσία του κ. Πάτση και ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ.κ. Β. Τέγου και Χ. Ορφανίδη... διαβάστε τη συνέχεια ... 
Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. σας προσκαλεί στην διαδικτυακή εκδήλωση  ανακοίνωσης ένταξής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στις 15:00 – 18:00 ώρα Ελλάδος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Γης. Η παρουσίαση του Ελληνικού Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης  θα γίνει στις 16:30 – 16:40 Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω ΥouΤube στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/channel/UCUghhLY2we8YMUHoa6JGBbQ . 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέτει από τις 20 Απριλίου 2021  σε Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση την αρχική έκδοση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της για την 1η προγραμματική περίοδο 2021-2025  Το Πρόγραμμα αποτυπώνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).  Στην Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση καλείται να συμμετάσχει κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος (όπως Δημόσιοι φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, Μονάδες Υγείας και Εκπαίδευσης, φυσικά πρόσωπα / αυτοαπασχολούμενοι / επιχειρήσεις / επιστήμονες, ερευνητές, δίκτυα πολιτών, ΜΚΟ κ.α.) καταθέτοντας τις απόψεις – προτάσεις του για την όποια δυνατή βελτίωση του περιεχομένου της αρχικής έκδοσης του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2025. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Γεώργιος Κασαπίδης  Δείτε (κλικ) το 35 σελίδων πρόγραμμα ανάπτυξης όπου αναφέρεται και η μελέτη βελτίωσης οδού Χρυσαυγής - Τρίκορφο. ♣.-


20.4.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Eνα «Διαφορετικό Πρωινό» από το Επιμελητήριο Γρεβενών Ένα «διαφορετικό πρωινό» ετοιμάζει το Επιμελητήριο Γρεβενών και καλεί τις τοπικές τουριστικές και παραγωγικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης (info-day), την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 19:00μμ. … Ειδικός προσκεκλημένος είναι ο Θoδωρής Σπηλιώτης, θεμελιωτής του Αθωνικού Management και συγγραφέας δύο βιβλίων Best seller, ένα εκ των οποίων είναι το βιβλίο «ο Μοναχός που Έγινε CEO-1000 Χρόνια Αθωνικό Management». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή κατόπιν εγγραφής και θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/Join-Grevena ...Περισότερα .. κλικ ..  ♣.-

ΕΠΕΙΓΟΝ _ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Με το συνημμένο ερωτηματολόγιο, -klik-(8σελίδες) υποβάλλονται στο Δήμο προτάσεις, από πολίτες ή ενώσεις πολιτών και από τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, από 13-4-2021 μέχρι 30-4-2021. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά την εκπόνηση του τελικού κειμένου.  Η υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχόλιων μπορεί να γίνεται:  Α) Ταχυδρομικά ή με προσωπική επίδωση,  στη Δ/νση: Δήμος Γρεβενών – Πλ. Ελευθερίας 1 – 51100 ΓΡΕΒΕΝΑ  Β) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  dimarxos@dimosgrevenon.gr  . - Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον  κ. Ζαμανάκο Πούλιο τηλ.: 24623-53438, email: zamanakos@yahoo.gr . (Μπορείτε να το στείλετε και ανώνυμα)♣.-


Στις 9.4.2021 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Γρεβενών, ετών 2019-2020, ανάδοχος του οποίου είναι η Εταιρεία Εγνατία Α.Τ.Ε.Β.Ε. Αντικείμενο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 541), είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης των τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου, εντός της Π.Ε. Γρεβενών. Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στις 723.123,24€ και ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 μήνες. Οι προβλεπόμενες επεμβάσεις του έργου αφορούν στην ενίσχυση της ευστάθειας υφιστάμενων πρανών, στην κατασκευή ασφαλτοταπήτων, στη διάνοιξη και καθαρισμό των τάφρων, στην κατασκευή επιχωμάτων και ερεισμάτων, στην τοποθέτηση νέων ή αποκατάσταση παλαιών στηθαίων ασφαλείας και οριοδεικτών, στη διαγράμμιση του οδοστρώματος, στην αντικατάσταση των φθαρμένων πληροφοριακών πινακίδων και στην κοπή και κλάδεμα του πρασίνου στα ερείσματα.♣.-

13.3.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Π.Δ.Μ. - Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά (τεχνητή λίμνη Πολυφύτου,  Ιλαρίωνα, λίμνη Περδίκα, γεωφράγματα Πραμόριτσας (στον Πεντάλοφο)και Σισανίου, ποταμούς και παραπόταμους) της Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λόγω αναπαραγωγής των ψαριών σε ποταμούς και παραπόταμους και σε όλα τα γλυκά ρέοντα ύδατα από 24 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. μέχρι 8 Ιουνίου του 2021 και ώρα 6:00 π.μ. Πληροφορίες: Γαρούφος Παναγιώτης τηλ. 2468022260 p.garoufos@pdm.gov.gr. ♣.- 


10+1 Τελευταία νέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ενίσχυση Επιχειρήσεων Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Δείτε περισσότερα... Τρίτη (3η) Τροποποίηση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράση «Στήριξη Ρευστότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του ΕΠ/ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Δείτε περισσότερα... Η πορεία της πανδημίας Covid-19 στην ΠΔΜ Μηνιαία παρακολούθηση κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τον Νοέμβριο 2020 έως τον Μάρτιο 2021. Δείτε τη γραφική απεικόνιση. Εβδομαδιαία παρακολούθηση κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον Μάρτιο 2021. Δείτε τη γραφική απεικόνιση. Νέα Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας: Συστάσεις αναφορικά με την χρήση της μάσκας στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19. Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο. Γρίπη των πτηνών Κρούσμα γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγριο πτηνό στην περιοχή της Καστοριάς. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση. Εντείνεται η Ενεργητική Επιτήρηση της νόσου των Πτηνών. Έως τέλη Απριλίου Συνίσταται η Διατήρηση Πουλερικών σε Κλειστούς Χώρους. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση. Δείτε ακόμη: Ορίστηκε νέα καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών για πολιτιστικούς & αθλητικούς συλλόγους στην Π.Ε. Καστοριάς. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση. Τι πρέπει να κάνουν οι τηλεθεατές για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες. Νέα σελίδα στο Facebook από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- ΔΙΜΕΑ για την Εποπτεία Ηλεκτρονικού́ Εμπορίου και την προστασία επαγγελματιών και καταναλωτών. Δείτε περισσότερα... Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2021-2022 στην ΠΕ Φλώρινας. Δείτε την ανακοίνωση♣ 
Κοινή επιστολή Περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας , Δυτικής Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας στον Πρωθυπουργό. Διαβάστε την επιστολή. 

Ποιά είναι τα μέτρα που ισχύουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) στο οποίο μπαίνει από αύριο Σάββατο η Π.Ε. Κοζάνης και ο Δήμος Γρεβενών π.χ. Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους Μετακινήσεις:Για τη μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το Πληροφοριακό ... συνέχεια .. 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ  Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Βουλευτής, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, σχετικά με το Ν/Σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017 σχετικά με την εφαρμογή ενισχυμένης συνεργασίας για τη σύσταση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, ρυθμίσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Η εισήγηση του Βουλευτή: (... κλικ εδώ).  
06.04.2021 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την Δευτέρα το απόγευμα ο Γρεβενιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης. Η συνάντηση αφορούσε τον απολογισμό του μεγάλου υλοποιημένου Κυβερνητικού έργου στον Νομό Γρεβενών αλλά και ενημέρωση για τα φλέγοντα θέματα που είναι σε εξέλιξη κ.α..  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Κοζάνη, 18-3-2021  Προς: ΜΜΕ  Δελτίο Τύπου Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/3/2021, συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών για το 2020, από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσιο. Μετά το πέρας της παρουσίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων. Την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων μπορείτε να την δείτε εδώ (36 σελίδες). ♣ 

Ο Δήμος Γρεβενών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους και φορείς να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Καλοκαίρι για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Ειδικότερα, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου 2021 θα λάβει χώρα διαδικτυακή συνάντηση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις ιδέες τους στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρη Μπόλη με στόχο να δρομολογηθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία. Συνεπώς, όσοι σύλλογοι και φορείς επιθυμούν, μπορούν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαρτίου να έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά στο dimarxos@dimosgrevenon.gr τη συμμετοχή τους καθώς και τις προτάσεις τους ώστε να λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη. Επιπλέον, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 24623-50830 & 50872. 


DASILIO18 Με τη σειρά μας, να ενημερώσουμε και μεις τους αναγνώστες μας, για την τελευταία ανάρτηση στο Facebook 4.3.2021 από τον πρόεδρό μας Νίνο Χαριζόπουλο. Όπου, ευχαριστεί τον δήμαρχο για την οικονομική ενίσχυση και την αγορά μηχανημάτων προς όλες τις κοινότητες αρμοδιότητας Δήμου Γρεβενών. Δείτε τα 57 μέχρι στιγμής "Μου αρέσει! - likes!" καθώς και τα επαινετικά σχόλια από κ.κ. Χρύσα Μάστορα, Χρήστος Τριγώνης, Χαρ. Δούβλος, Efi Karamouchtari, Kostas Charizopoulos, Κασσιανή Βλαχογιάννη, Νίκος Χαριζόπουλος, Ειρηνη Καρα, Spiros Papadopoulos, Paul Tassioulas. Πάντα τέτοια, κουράγιο στον πρόεδρο και σύντομα καλή αντάμωση στο χωριουδάκι μας. ♣ 


3.3.2021 Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σε εκπροσώπους τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης μέσω τηλεδιάσκεψης.  Ο Βουλευτής αρχικά παρουσίασε συνοπτικά τα πολυάριθμα έργα που έχουν υλοποιηθεί στον Νομό Γρεβενών κατά τη διάρκεια των 20 μηνών της μέχρι τώρα θητείας του, υπενθυμίζοντας τους τομείς στους οποίους έχει συμβάλει με προσωπικές παρεμβάσεις του. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τρέχοντα ζητήματα και το «αύριο» του Νομού Γρεβενών τονίζοντας τις προτεραιότητές του για το μέλλον. Ο Βουλευτής στη συνέχεια απάντησε λεπτομερώς στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των μέσων.  Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο δεσμό >:  https://youtu.be/g2UvqUUOPTs 


Τις αισιόδοξες εξελίξεις αναφορικά με την έλευση του φυσικού αερίου στον Δήμο Γρεβενών χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Δασταμάνης μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για την υλοποίηση των δικτύων στην Περιφέρειά μας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Το έργο, προϋπολογισμού 22,86 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα καθώς στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους και με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.... περισσότερα ..  


DASILIO18 Δείτε (κλικ εδώ..) στις 351 σελίδες Απόφαση Α.Π.: 597/15.2.2021,  τις 1.728 "μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις" της Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα) ποιές είναι και τί ποσό αποζημείωσης έλαβαν στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων, αυτών που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.2.2021 398.000,00 € για την επαρχιακή οδό Βουχωρίνας- Κορυφής-όρια Ν. Γρεβενών.  Εγκρίθηκε για δημοπράτηση το έργο: «Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Κορυφής-όρια Γρεβενών» με προϋπολογισμό 398.000,00€ (με Φ.Π.Α.), που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης. Στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό έχει διαπιστωθεί από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, ότι λόγω της παλαιότητας, της ελλιπούς συντήρησης, εγκυμονεί κινδύνους ως προς την ασφαλή κυκλοφορία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.(σ.ι. - εδώ λίγο σκούντημα και στον δικό μας Αντιπεριφερειάρχη, για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Γρεβενών - Διλόφου, ιδιαίτερα στο κομμάτι Καλλονή - Δασύλλιο, δεν θα πείραζε..) 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.02.2021 Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM Δυτικής Μακεδονίας και στον δημοσιογράφο Μίμη Χρήστο παραχώρησε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας ΠάτσηςΤα θέματα της συζήτησης ήταν πολυάριθμα με τον Βουλευτή να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση αναφορικά με τις καταγγελίες κατά του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Δ. Λιγνάδη, στην οριστική απομάκρυνση των προσφύγων και το οριστικό κλείσιμο της Δομής στα Γρεβενά, στην πρόσφατη επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών και στο δυσάρεστο γεγονός του ξυλοδαρμού του Αντιδημάρχου Γρεβενών, κ. Δ. Μπόλη.(ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη -30 λεπτών - στο youtube). ♣ 


19.2.2021 Με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών σε 27 οικισμούς και κοινότητες του Δήμου Γρεβενών,(δείτε το στο youtube) υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ 1. του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, 2. του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων κ.Ιωάννη Παπαδόπουλο και 3. του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας για την έναρξη του σπουδαίου αναπτυξιακού έργου, προϋπολογισμού 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά τη βελτίωση και επέκταση του εξωτερικού υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης που εκτελείται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ)... περισσότερα ..  ♣ 


Διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα e-ptolemeos.gr, και μόνο σ' αυτή, τα παρακάτω.. "Τη δήλωση πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος έκανε στις 12.2.2021 στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του Οργάνου και Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, τονίζοντας πως είναι η τελευταία του θητεία. Ο κ. Δασταμάνης, τοποθετούμενος επί του νέου νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση, επεσήμανε πως τον ίδιο δεν τον απασχολεί πρακτικά ο τρόπος εκλογής στην επόμενη δημοτική περίοδο καθώς δεν θα διεκδικήσει ξανά κάποιο αξίωμα. Μάλιστα όπως είπε είναι η τελευταία του φορά και επιστρέφει σπίτι του μετά το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.  Ζήσης Πιτσιάβας".    σ.ι. Χρονικά, είναι κάπως νωρίς για τέτοια απόφαση του Δήμαρχου. Τί άραγε έχει συμβεί στην 18μηνη πορεία της δημαρχίας του; Παρόμοια επεισόδια σαν του κ. Μπόλη-Ξενοδόχων; 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, με ομόφωνη απόφασή του, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βιαιοπραγία σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Δημητρίου Μπόλη από δημότη των Γρεβενών.  Στο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τονίζεται ότι οι «Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς να εκφοβίζονται από βίαιες συμπεριφορές και απειλές».  Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, εντός του γραφείου του και παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας, δήλωσε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας ότι θα καταψηφίσει το αίτημα των Ξενοδόχων Γρεβενών για παράταση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στις μονάδες του ορεινού όγκου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χειροδικήσει εις βάρος του κ. Μπόλη.  (... περισσότερα για το θέμα φιλοξενίας προσφύγων και για το εν λόγω επεισόδειο διαβάστε το ρεπορτάζ του Μάκη Νασιάδη - κλίκ εδώ. ) 


DASILIO18 Στις 28.1.2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γρεβενών, συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ψήφισε με 20 υπέρ και 2 κατά, τον προϋπολογισμού του οικ. έτους 2021. Η συνοπτική κατάσταση εσόδων-εξόδων εμφανίζει 31.367.831,72 €. Όλα καλά μέχρι εδώ και επί πλέον η αντιπολίτευση να ψηφίζει υπέρ της πρότασης...  (απόφαση 11/2021 - κλικ εδώ). Αυτή είναι η είδηση, που είναι όντως σημαντική.
Aλλά, σημαντικό είναι να αναφερθούμε και στην εικόνα που παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών με 11 απόντες από τους 33. Υπόψη, όπως προαναφέραμε, η συνεδρίαση ήταν ειδική και μέσω τηλεδιάσκεψης. Δείτε τους απόντες: 1)Ανθιμίδης Παρασκευάς, 2)Βάιος Χρήστος, 3)Βασιλόπουλος Παναγιώτης, 4)Καλόγηρος Στέργιος, 5)Λέτσιος Ιωάννης, 6)Λύτρα Βασιλική, 7)Μπαρλαγιάννη Χριστίνα, 8)Ουζουνίδης Νικόλαος, 9)Παπαδόπουλος Ιωάννης, 10)Στεργιούλα Ιφιγένεια και 11)Χατζηγεωργίου Ελευθέριος, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, αν και κλήθηκαν νόμιμα.
Και διερωτώμαστε .. γιατί τόσοι απόντες; Εάν είναι δικαιολογημένη η απουσία τους, ζητούμε συγνώμη. Εάν όμως όχι; Μήπως ήταν σκόπιμη; Μήπως δεν έχουν τον εξοπλισμό στο σπίτι τους ή δεν έχουν τη γνώση να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης; Η όποια τους απάντηση επιλήψιμη. 
Και ο κ. Ι. Παπαδόπουλος, αρχηγός παράταξης "Δήμος για όλους" πάλι απών; Μονίμως απών; Ευτυχώς ήταν παρών ο κ. Ν. Δάσκαλος, ό οποίος είπε "εκφράζω καθαρά την προσωπική μου άποψη, γιατί δεν είχα κάποια επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού μας" και ψήφισε υπέρ. Σχετικά με τον κ. Ι. Παπαδόπουλο θα επανέλθουμε και θα τον παρακαλέσουμε να μας ενημερώσει σχετικά με το πολύπαθο θέμα "Βελτίωση και επέκταση εξωτερικού υδραγωγείου οικισμών Γρεβενών"    Σχόλια: Αθ. Παπαδόπουλος. 
ΔΕΗ 09/02/2021  Έρχεται mega deal στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) από μεγάλο διεθνή όμιλο στην Δ. Μακεδονία. Στήνει γραφεία στη Δυτική Μακεδονία και δύο μικρότεροι "παίκτες" διερευνούν επενδυτικές ευκαιρίες στην επενδυτική ζώνη. Μεγάλος διεθνής όμιλος που δραστηριοποιείται στους τομείς των ΑΠΕ, της αποθήκευσης ενέργειας και τελευταία προσεγγίζει και τον κλάδο του υδρογόνου, έχει αρχίσει τις διερευνητικές επαφές με τοπικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας. Στο ίδιο «παιχνίδι» έχουν μπει και δύο μικρότεροι όμιλοι, με έδρα ο ένας στην Γερμανία και ο άλλος στη Δανία, οι οποίοι βρίσκουν ελκυστικά τα οικονομικά και φορολογικά «μπόνους» που δίνει η κυβέρνησης σε όσους επενδύσουν στην υπό απολιγνιτοποίηση περιοχή...( περισσότερα .. κλικ).-  σ.ι. Μη τυχόν και τα Γρεβενά αποκοπούν από την τελευταία θέση που κατέχουν (οικονομικά, ανεργία, κ.λ.π. ) στην Ελλάδα και Ευρώπη...

8.2.2021 Ποσό συνολικού ύψους 24,3 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε 89 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (ΚΑΠ), με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.  Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των δήμων αυτών, συνδεόμενων και με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό τους. Τα Γρεβενά 418.200,00 ευρώ και η Δεσκάτη 264.400,00. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τον απολογισμό του έργου του, 16 μηνών, παρουσίασε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης.  Με πλήρη καταγραφή της διαχείρισης κυρίως των έργων (ολοκλήρωση, υλοποίηση, συμβασιοποίηση, δημοπράτηση, ένταξη σε χρηματοδότηση) με γραφήματα και φωτογραφίες, συνοδευόμενο από ένα αναλυτικό κείμενο 58 σελίδων.  Δείτε το στην ιστοσελίδα της ΠΔΜ. (σ.σ.ι. Εμεις, εδώ στα Γρεβενά, πότε θα δούμε κάτι ανάλογο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Γιάτσιο;) ♣ 

DASILIO18 ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΨΗ..  Ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης σε συνέντευξη τύπου 25 Ιαν 2021 ανέφερε επί λέξη τα εξής: "η Π.Ε. Γρεβενών είναι η ποιό αδύναμη οικονομικά, δημογραφικά,  και ανεργία σε επίπεδο χώρας αλλά και Ευρώπης" δείτε το - ακούστε το στο  YouTube - στο 49 λεπτό της ώρας. https://www.youtube.com/watch?v=raV_xe1gAMI  Και με τη σειρά μας, εμείς οι γρεβενιώτες, να αναρωτηθούμε ποιός φταίει;  Φταίει η γεωγραφική τοποθεσία μας; Φταίμε γενικά εμείς οι δημότες ή λίγο παραπάνω από εμάς φταίνε οι ιθύνοντές μας; Ας προβληματιστούμε, και ας το συζητήσουμε. 


24.1.2021 Ένας 27χρονος σκιέρ από τη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα σε κορυφογραμμή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών ενώ οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές. Να ευχηθούμε πρώτα καλή ανάρρωση στο νεαρό αλλά παράλληλα ας διερωτηθούμε, πόσο κοστίζει μια διάσωση; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα, αλλά είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι το κόστος για τις διασώσεις είναι πολύ υψηλό. Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο... κλικ εδώ..  ♣.

19.1.2021 Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γρεβενών ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων (!!) αποφάσισε ομόφωνα την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» μέχρι την 30.6.2021 με ανάδοχο του έργου την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ. Το έργο εκτελείται με βάση την υπ’ αριθμό 79/2018 μελέτη της Τ.Υ. Δήμου Γρεβενών προϋπολογισμού δαπάνης 322.580,65 € χωρίς Φ.Π.Α. 400.000,00€ με Φ.Π.Α.  -(περισσότερα .. κλικ εδώ).. Να ελπίζουμε και για μερικά χιλιόμετρα συντήρησης του αγροτικού μας δικτύου, εδώ στο χωριό μας Δασύλλιο;; ♣ 


18.1.2021  Ε65 ΓΡΕΒΕΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ.- Το έργο θα επιτρέπει την πλέον ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά φιλική κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Το έργο θα έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ και θα ξεκινάει από τον κόμβο των Τρικάλων μέχρι την Εγνατία Οδό, με 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ σε κάθε διεύθυνση... (περισσότερα .. κλικ εδώ)  

18.1.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κυβερνητική επιτυχία με την εξασφάλιση επιχορήγησης συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Με την κίνηση αυτή, για την οποία ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Ανδρέας Πάτσης είχε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και προσωπικές επαφές, παρέχεται μία σημαντική οικονομική ενδυνάμωση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία.  Τα bonus της νέας δράσης του ΕΣΠΑ, που έχουν τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, θα κυμαίνονται μεταξύ 1.000-1.800 ευρώ ανάλογα την  περίπτωση. Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινάει από τις 27 Ιανουαρίου♣ 


15.01.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιπλέον 5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας που επλήγησαν από τον COVID-19.  Επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνεται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Στήριξη Ρευστότητας σε Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» ♣  (..περισότερα - κλικ) - Θα περισσέψει τίποτα και για το καφενείο μας στο Δασύλλιο ;; 


O Δήμος Γρεβενών ενημερώνει τους δημότες ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του δωρεάν ελέγχου για τον κορονοϊό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του https://testing.gov.gr/#/ που «τρέχει» από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). …… Στην πόλη των Γρεβενών το σημείο εξέτασης φιλοξενείται προσωρινά σε ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Γρεβενών επί της οδού Κ.Ταλιαδούρη. Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών. < περισσότερα..  ♣ 

11.01.2021. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Γρεβενών κάνει γνωστά τα εξής: Οι κτηνοτρόφοι, των οποίων οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις προϋπήρχαν της 12ης Μαρτίου 2012 και συνεχίζουν να βρίσκονται εντός οικισμών ή πλησίον αυτών ,και επιθυμούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους, υποχρεούνται όπως καταθέσουν αίτηση διατήρησής τους στην Υπηρεσία μας, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά , προκειμένου να τους δοθεί η άδεια διατήρησης της κτηνοτροφικής τους εγκατάστασης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24623 -53089 και 24623-53088. 
Επιστολή προς τον βουλευτή μας κ. Ανδρέα Πάτση.
 κε Βουλευτά, διαβάσαμε πως τον Ιούλιο 2020 επισκεφτήκατε τις κοινότητες Σπήλαιο, Περιβόλι, Αβδέλλα, Σαμαρίνα, Πηγαδίτσα, Κηπουρειό, Κρανιά, Ταξιάρχη, Κιβωτό, Σειρήνι, Πρόσβορρο, Αλατόπετρα, Πανόραμα, Σμίξη, Μηλιά, Ροδιά και Αμυγδαλιές. Διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου σας στις 5.1.2021 ότι φροντίζετε τα τεχνικά ζητήματα αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης και αναφερθήκατε στα χωριά Κηπουρείο, Ελεύθερο, Άγιος Κοσμάς, Εκκλησιές, Καλλονή, Κυδωνιές, Κυπαρίσσι, Τρίκορφο αλλά και Καρπερό, Δήμητρα, Κατάκαλη, Τριφύλλι, Τρικοκκιά και Άνοιξη. 
Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να εγείρω μία ένσταση σαν Πρόεδρος του χωριού μου, της "υπαρκτής" Κοινότητας Δασυλλίου Γρεβενών. Δεν αναφέρεται και δεν αναφέρατε πουθενά το υποβαθμισμένο χωριό μας. Θέλω να πιστεύω για την εκ παραδρομής παράλειψη. Με την ευκαιρία αυτή να σας απευθύνω μια ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στο όμορφο, απομακρυσμένο, ορεινό χωριό μας Δασύλλιο. Επαναλαμβάνω ότι ανήκουμε και εμείς στο νομό Γρεβενών. Είμαστε μία από τις 70 κοινότητες, ξεχασμένοι από Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο. 
Με εκτίμηση Κωνσταντίνος Δ. Χαριζόπουλος Πρόεδρος κοινότητας Δασυλλίου.  ♣ 

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση θα γίνουν δεκτές για το επίδομα θέρμανσης οι αγορές καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου και διορθώνονται άμεσα τα ζητήματα με τους ταχυδρομικούς κώδικες των κοινοτήτων του Νομού Γρεβενών. Ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση... (κλικ για συνέχεια.. ) ♣ 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΥΛΛΙΩΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ (υπόψη). Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (29.12.2020)Ψηφιακές υπηρεσίες για τους απόδημους Έλληνες – Σε δοκιμαστική λειτουργία το myConsulLive.gov.gr  Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε την Τρίτη το myConsulLive για την εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσης των Ελλήνων πολιτών, μονίμων κατοίκων εξωτερικού, από τα κατά τόπους Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών, Γενικά Προξενεία και Προξενεία του Υπουργείου Εξωτερικών. Την πλατφόρμα παρουσίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι αρμόδιοι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. (λεπτομέριες ... κλικ εδώ) ♣ 
29.12.2020 Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο 61χρονος ιεράρχης είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό στις αρχές του μήνα και στις 20 Δεκεμβρίου είχε κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας.Η τέλεση της Εξόδιου Ακολουθίας, θα γίνει την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 11.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς. 

Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο είναι η πρώτη μονάδα θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος. Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο :24610 28324  Διεύθυνση: Λ. Ανδρέα Παπανδρέου (έναντι στρατοπέδου Μακεδονομάχων) Τ.Κ. 50 103. 

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πόλη Γρεβενών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 από τις 07:30 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέριΗ διενέργεια των τεστ θα διεξαχθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης και πιο συγκεκριμένα εντός ισόγειου καταστήματος του Δημαρχείου Γρεβενών επί της οδού K.Ταλιαδούρη. Για την μετάβαση στον χώρο απαιτείται αποστολή μηνύματος στο 13033 με τον κωδικό 1 (μετακίνηση για λόγους υγείας) ή έγγραφη βεβαίωση με τον ίδιο κωδικό. Επίσης οι πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ. Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών. ♣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (αντιπεριφερειάρχη I.Γιάτσιου) 23.12.2020 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης,  Αποφασίζει την τροποποίηση της Πράξης «"Αποκατάσταση και αντισεισμική προστασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγιά) Σαμαρίνας, Κοινότητα Σαμαρίνας, Νομού Γρεβενών"» στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία». Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου « Μεγάλη Παναγιά» βρίσκεται εντός του οικισμού της Σαμαρίνας Γρεβενών και είναι κηρυγμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο ( Φ.Ε.Κ. 35/Β/02,02,1962) Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.886.215,25 € (όλο το κείμενο-κλικ εδώ) ... και για τον μαντρότοιχο του κοιμητηρίου της Αγίας Παρασκευής στο Δασύλλιο ;;; 
Νέα ενίσχυση συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ στους 332 δήμους της χώρας ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.  Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2020 η Αυτοδιοίκηση έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες, οι περισσότερες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και για να καλύψει απώλεια εσόδων από δημοτικά τέλη που με αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών δεν εισπράχθηκαν λόγω της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας από καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές, καθώς και από κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και για πληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων. Για την περιοχή μας: ΔΗΜΟΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ 324.678,82 €, ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ 66.965,97. € - (και το μοιράδι για το Δασύλλιο;)  

Επιστολή του δήμαρχου Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνη στον Πρωθυπουργό: ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη ΘΕΜΑ: Master Plan Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών: Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Παίρνουμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σας, καθώς η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ο ενεργειακός άξονας ειδικότερα, βρίσκονται την περίοδο αυτή στο μεταίχμιο μιας μετάβασης, την οποία όλοι οι Δήμοι της περιφέρειάς μας τη χαρακτηρίζουν άδικη και βίαιη ..... (διαβάστε την επιστολή, μαζί και το σχέδιο της Κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση - κλικ εδώ)

 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ Βουλευτής Ν. Γρεβενών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020. 
Οι όψιμοι «επαναστάτες» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τα ψηφίσματα χωρίς αντίκρισμα  ...... Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για την εξαίρεση και την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο Νομός Γρεβενών και οι οποίες διατυπώθηκαν επίσημα, τόσο από εμένα τον ίδιο προσωπικά, όσο και από τους δύο Δημάρχους του Νομού μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ουδέποτε απάντησε επίσημα και απέφυγε περίτεχνα τον δημόσιο διάλογο προβάλλοντας ευτελείς προφάσεις και τροφοδοτώντας την κοινή γνώμη με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψευδείς ειδήσεις περί επιβολής του Σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. (διαβάστε όλη την επιστολή - κλικ εδώ) 

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 09:27 Μόλις ανακοινώθηκε το "ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ για τα έτη 2020-2024"
Το Δασύλλιό μας αναφέρεται μόνο 3 φορές και αυτές ανορθόγραφα (Δασσύλιο) μέσα στις 202 σελίδες του "στρατηγικού" σχεδιασμού. Είμαστε ανύπαρκτοι, ούτε καν αναφέρονται σε μας καθώς και στον Πολιτιστικό μας Σύνδεσμο.(βλέπε σελίδα 110) Διαβάστε το στην ιστοσελίδα του Δήμου Γρεβενών - Δελτία Τύπου. Ας ελπίσουμε στην πραγματοποίηση των σχεδίων. Το βιβλίο των 202 σελίδων ας χρησιμοποιηθεί δημιουργικά και ας μη τοποθετηθεί στα σκονισμένα ράφια των βιβλιοθηκών του Δήμου. 

Σήμερα 17.12.2020 ακούσαμε από Ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών ότι ο ν. Γρεβενών συγκαταλέγεται στις 10 κόκκινες περιοχές με μεγάλη διασπορά κορονοϊού για τις οποίες μάλιστα εξετάζονται αυστηρά μέτρα. Εν τω μεταξύ καμία απάντηση - μέχρι στιγμής- δεν έχει λάβει ο δήμαρχος Γρεβενών για ποιους λόγους η πόλη του μπήκε στις 10 κόκκινες περιοχές. Ειδικότερα, ο κ. Γιώργος Δασταμάνης σημείωσε ότι δεν του έχει δοθεί κάποια εξήγηση για ποιους λόγους ο υπουργός Υγείας ανέφερε σήμερα τα Γρεβενά ως μια από τις περιοχές που κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, ενώ στον αντίποδα υπογράμμισε ότι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν μόλις 3. «Τις προηγούμενες 10-15 ημέρες είχαμε ακόμη και 20 κρούσματα, σήμερα όμως έχουμε 3» σημειώνει και προσθέτει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πολύ καλή. «Από τις 34 κλίνες - κορονοϊού, μόνο οι 15 είναι κατειλημμένες και μάλιστα πρόκειται για ήπιες περιπτώσεις, για ασθενείς που δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα» καταλήγει. 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 12.12.2020 Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει τα παρακάτω σχετικά με τα: α. ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΩΝ γ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ (κλικ εδώ – διαβάστε περισσότερα) 

 Ο Δήμαρχος κ.Γ. Δασταμάνης υπέγραψε στις 2 Δεκεμβρίου 2020, συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΤΙΣΤΡΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2020) στο πλαίσιο στήριξης της κτηνοτροφίας του τόπου μας. Το έργο, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών (ΣΑΤΑ 2020), αφορά εκτεταμένες τεχνικές παρεμβάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη παροχή του πόσιμου νερού, την επισκευή και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών και την καλύτερη πρόσβαση μόνιμων και μετακινούμενων παραγωγών. Γραφείο Τύπου Δήμου Γρεβενών.- 

Σας ενημερώνουμε επαναδημοσιεύοντας το "Απόσπασμα της υπ'αριθ. 8ης έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. στις 11 του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2020. Αριθμός Απόφασης: 104/2020. ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση του από 11/9/2020 Πρακτικού Ι του έργου: "Βελτίωση και επέκταση εξωτερικού υδραγωγείου οικισμών Γρεβενών" και ανάθεση της σύμβασης στον μειοδότη οικονομικό φορέα "ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Ε." που εδρεύει στα Γρεβενά. (Δείτε την 8σέλιδη περίληψη). 

dasilio18  Η ιστοσελίδα μας https://sites.google.com/site/dasiliogrevena/, από 5.8.2020 μέχρι 5.12.2020 δεν θα ενημερώνεται καθημερινά. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. 


Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή των Ελλήνων στο συζητούμενο σχέδιο νόμου «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας κ.λ.π.» και ύστερα από ερωτήματα που υποβάλλονται στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, διευκρινίζουμε ότι από 1-8-2020 θα παρέχεται ισόβια τιμητική σύνταξη 200 €, στους στρατεύσιμους που συμμετείχαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974 και με μόνη προϋπόθεση της προσκόμισης προς το Υπ. Οικονομικών του πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. ♣ 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεχών διαβουλεύσεων του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23/07/2020 στον Δήμο Βελβεντού η παρουσίαση των έργων της Π.Ε. Κοζάνης που αφορούν τον Δήμο Βελβεντού από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη, ενώπιον του Δημάρχου Βελβεντού κ. Μανώλη Στεργίου, των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους παρευρισκομένων, τα έργα που υλοποιούνται, δημοπρατούνται και προγραμματίζονται μέχρι το τέλος τους έτους. Η παρουσίαση των έργων έχει ως εξής (ξκλικ εδώ) : σ.σ.ι. Διερωτόμαστε για τον δικό μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάτσο εάν έχει κάτι παρόμοιο για το Δήμο Γρεβενών να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του..♣  

Τρίτη  04  Αυγούστου 2020.   Σύμφωνα με το  Έκτακτο Δελτίο  Επιδείνωσης καιρού  που εξέδωσε  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),    μεταβολή θα παρουσιάσει  ο  καιρός από αύριο  Τετάρτη  05 /08/2020  με  κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους  . Άστατος προβλέπεται  ο καιρός και για τις επόμενες  ήμερες  μέχρι το βράδυ του Σαββάτου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. ♣ 

28.07.2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού, προϋπολογισμού 30 εκ. €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020.-
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού, προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων έως 14-08-2020. Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Λοιποί φορείς καθ' αρμοδιότητα.
Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης θα ενισχυθούν παρεμβάσεις που αφορούν υποδομές συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής νερού, με ειδική μέριμνα στις αστικές περιοχές και στις προβληματικές περιοχές (π.χ. ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχει έλλειψη νερού και αύξηση ζήτησης κατά την τουριστική περίοδο) και λοιπές δράσεις και έργα διασφάλισης της ποιότητας του νερού που προορίζεται για πόσιμο. Κατά προτεραιότητα αντιμετωπίζονται περιοχές που δε διαθέτουν δίκτυα ύδρευσης καθώς επίσης και περιοχές που αντιμετωπίζουν ζητήματα ποιότητας νερού που αφορούν θέματα δημόσιας υγείας.
Στη συγκεκριμένη Πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνονται πράξεις που δύνανται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 - «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.   (σ.σ.ι. Για διερεύνηση - Προθεσμία) ♣ 


Ο Δήμος Βοΐου,(όχι ο Δήμος Γρεβενών) έχει θέσει σε λειτουργία τη Γραμμή του Δημότη. Η γραμμή αυτή λειτουργεί στον τηλεφωνικό αριθμό 15801 και είναι διαθέσιμη για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-15:00. Μέσω της ανοιχτής αυτής γραμμής επικοινωνίας, στόχος είναι η άμεση και αξιόπιστη καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων των δημοτών του Βοΐου για θέματα που αφορούν στο Δήμο, τα οποία θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επίλυση. Ο Δήμος Βοΐου βρίσκεται, σε διαρκή ετοιμότητα, δίπλα στους πολίτες του. 
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LESS WASTE II “Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση ενημέρωσης του έργου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 19.30 στον χώρο της Πλατείας Αιμιλιανού. ♣ 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης  Γρηγόρης Τσιούμαρης παρουσίασε ενώπιον του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή, των  Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους παρευρισκομένων, τα έργα που υλοποιούνται, δημοπρατούνται και προγραμματίζονται μέχρι το τέλος τους έτους 2020. Ο συνημμένος κατάλογος αναφέρεται σε 27 έργα (κλικ) μεταξύ των οποίων και .. Επείγοντα έργα διευθέτησης ομβρίων για αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Τ.Κ. Διλόφου 44.000€  Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διλόφου 450.00 € Κατασκευή οδού Χρυσαυγή –όρια ΠΕ Γρεβενών, κλπ. (σ.σ.ι. Υπάρχει κάτι ανάλογο από τον δικό μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάτσο; Έχει αναρτηθεί κάτι παρόμοιο στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Γρεβενών;). 


Αριθμός απόφασης 81/2020 (7 σελίδες – κλικ εδώ) ...8. Την αναγκαιότητα πραγματοποίησης της δαπάνης εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση και Επέκταση Εξωτερικού Υδραγωγείου Οικισμών Γρεβενών» 
UPDATED.GIF (44×12) (συμπεριλαμβάνεται και το χωριό μας Δασύλλιο) η οποία αφορά τα έτη 2020, 2021 και 2022.  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ  Α. Την έγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους συνολικού ποσού 7.419.354,84 € το οποίο κατανέμεται στα έτη 2020 , 2021 και 2022:  Στο τρέχον έτος 2020 1.500.000,00 € σε βάρος του ΚΑ 02.63.7341.01 του  προϋπολογισμού του έτους 2020.  Στο έτος 2021 ποσό 3.000.000,00 € σε βάρος του ΚΑ 02.63.7341.01 του προϋπολογισμού του έτους 2021.  Στο έτος 2022 ποσό 2.919.354,84 € σε βάρος του ΚΑ 02.63.7341.01 του προϋπολογισμού του έτους 2022.  (σ.σ.ι. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !! .. αλλά να δούμε, σύντομα, και τις μπουλντόζες να δουλεύουν.). ♣ 

24.07.2020.Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών ( Δ.Ε.Υ.Α.Γ. ) , προκηρύσσει ανοιχτó διαγωνισμó μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημóσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την επιλογή αναδóχου κατασκευής του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, με προϋπολογισμó 7.419.354,84 €  κλικ εδώ (σ.σ.ι. Επιτέλους) Η αποσφράγιση των προσφορών ορίζεται η Τρίτη 08.09.20, και ώρα 10.00 π.μ. ♣ 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γρεβενά, 22-07-2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, στην από 18-07-2020 ανάρτηση ηλεκτρονικής δημοσίευσης σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης του δικαιούχου ηλεκτρονικού λογαριασμού (Facebook) Νικολάου Τσικούρα σε τηρούμενο λογαριασμό ηλεκτρονικής σελίδας με την επωνυμία “Ζούμε Γρεβενά!” ........... Κατανοούμε την αγωνία του Αντιδημάρχου να απεκδυθεί κάθε ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει εντός της πόλης ο Γρεβενίτης ποταμός και να μεταφέρει την κριτική σε άλλο “γήπεδο” (εν προκειμένω της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών). Από έναν υπεύθυνο Αντιδήμαρχο όμως θα περιμέναμε μια ώριμη και υπεύθυνη στάση, ξεκινώντας από το αυτονόητο, την επικοινωνία του με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών οι οποίες προφανώς θα τον ενημέρωναν για τα αυτονόητα, δηλαδή.. (.. περισσότερα .. κλικ )  


Ο Δήμος Βοΐου ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος WiFi4EU τη Δευτέρα 20.07.2020. Μέσω του WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Δήμο μας, επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν σύνδεση Wi-Fi (δωρεάν ασύρματο ίντερνετ) για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες και μουσεία. Η εγκατάσταση του πρώτου συστήματος (σημείου πρόσβασης) θα ξεκινήσει από τη Νεάπολη και θα καλύπτει τον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής.Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά σε ένα μήνα με την εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης στα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα: Αλιάκμονας, Ασπρούλα, Αυγερινός, Βελανιδιά, Γαλατινή, Δρυόβουνο, Εράτυρα, Καλονέρι, Μικρόκαστρο, Μολόχα, Νάματα, Πελεκάνος, Πεντάλοφος, Πεπονιά, Ροδοχώρι, Σιάτιστα, Σισάνι, Τσοτύλι. (Ο Δήμος Γρεβενών έχει αποδεχτεί χρηματοδότηση 15.000,00 € στις 26.05.2020 από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ίδιο θέμα. Τι έχει κάνει μέχρι τώρα;) 

Έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 έχουν χρονικό περιθώριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων να γνωστοποιήσουν στο Δήμο Γρεβενών τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά εκείνους τους ιδιοκτήτες κτισμάτων που δεν τα δήλωσαν ποτέ στον Δήμο αλλά και όσοι δήλωσαν στο παρελθόν, διαφορετικό εμβαδόν από το πραγματικό (μικρότερο ή μεγαλύτερο).Ειδικότερα, η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνει επιφάνειες ... (κλικ, διαβάστε τη συνέχεια)
Σαμαρίνα 20.07.2020 Δείγματα που πάρθηκαν απο το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ απο 100 περίπου κάτοικους της Σαμαρίνας για ιχνηλάτηση  ήταν όλα Αρνητικά. ♣ UPDATED.GIF (44×12) 

16.07.2020  Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού εμφανίστηκε στην Κοινότητα Σαμαρίνας.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσιος: για τα δύο πρώτα κρούσματα στα Γρεβενά στις 14.07.2020.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  08.07.2020 Ένταξη νέου έργου βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 522.288 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020.Την απόφαση ένταξης νέου έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, με Δικαιούχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αμιγή Επιχείρηση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Κέντρο Περιβάλλοντος». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 522.288 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 499.968 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 22.320 ευρώ.Το έργο αφορά στην ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την προμήθεια και εγκατάσταση 3 νέων σταθμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στις ΠΕ Γρεβενών, ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Κοζάνης (Δήμος Σερβίων) και την επίβλεψη της εγκατάστασης, της καλής λειτουργίας και της ένταξης των 3 νέων σταθμών στο υπάρχον δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ. Επιπλέον θα αναπτυχθεί Μοντέλο Πρόγνωσης και Λογισμικό Παρουσίασης των αποτελεσμάτων.Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους. 


 14η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, που θα γίνει στις 8 Ιουλίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Γρεβενών. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ με θέμα: Έγκριση υποβολής Αιτήματος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων – ΤΠΣ», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου. "200 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του πολεοδομικούσχεδιασμού της χώρας" (οι δήμοι δεν θα κληθούν να διαθέσουν ίδιους πόρους) 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στη Λαϊκή Συνέλευση της Σαμαρίνας για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Ζήτημα
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 17:03 
«Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι με την κυβέρνηση για τη δημιουργία Κλειστής Δομής στο Δήμο Γρεβενών. Εάν συνηγορήσουμε σε αυτή την ενέργεια θα μας βρίζουν οι επόμενες γενιές καθώς μια τέτοια απόφαση θα μας ταλανίζει για πάρα πολλά χρόνια». Αυτό ξεκαθάρισε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο της Λαϊκής Συνέλευσης που έγινε στην ορεινή Κοινότητα της Σαμαρίνας με αφορμή ...... (κλικ εδώ, διαβάστε τη συνέχεια) 03.07.2020 Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και με κεντρικό σύνθημα “Τηρούμε τα Μέτρα – Παραμένουμε Νικητές”, o Δήμος Γρεβενών, σε μια προσπάθεια συνεχούς και αδιάλειπτης πληροφόρησης των πολιτών για τον κίνδυνο εξάπλωσης του Κορωνοϊού, που συνεχίζει να ελλοχεύει και στη Δυτική Μακεδονία καθώς καταγράφεται επανεμφάνιση της πανδημίας, προχωρά στη σχεδίαση και εκτύπωση ενημερωτικής αφίσας η οποία θα μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού καθώς το πρώτο κύμα της νόσου είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Η αφίσα προβάλει τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας από τον Covid-19 έτσι όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και τα οποία θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προφύλαξη μικρών και μεγάλων από τη διασπορά του θανατηφόρου ιού. Η σχολαστική υγιεινή των χεριών, η διατήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων, η αποφυγή του συγχρωτισμού και η παραμονή μας στο σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης αποτελούν μερικά από τα βασικά μέτρα περιορισμού της επιδημίας.
Οι Δημότες των Γρεβενών κατάφεραν και πέτυχαν, καθ’όλη τη διάρκεια της πολύμηνης μάχης με τον Κορωνοϊό, να παραμείνει ο Δήμος μας μια περιοχή “ελεύθερη” από τον επικίνδυνο Covid-19 αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα. Ωστόσο, η σπουδαία αυτή προσπάθεια των συνδημοτών μας για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και του κοινού καλού πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση καθώς η παραμικρή επανάπαυση “μπορεί να ανοίξει την πόρτα” στην ολέθρια πανδημία που συνεχίζει να συγκλονίζει όλη την υφήλιο. Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών ♣ 

Τα ίχνη μέχρι τη μεγαλύτερη φυτεία χασίς στην Ελλάδα κοντά στο Ελευθεροχώρι Γρεβενών .... 14.000 δενδρύλια!! (Καθημερινή)
Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για το μεταναστευτικό στα Γρεβενά. 
Καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Γρεβενών αλλά και συνηγορούν επί τούτου και τα τοπικά ΜΜΕ, στο ότι η κατάσταση στην περιοχή τους, όσον αφορά στη συρροή λαθρομεταναστών, έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναμένεται να εκτραχυνθεί. Η ανησυχία τους είναι ότι, επίκειται να φιλοξενηθούν κι άλλοι μεταφερθέντες από τα νησιά λαθρομετανάστες στα ξενοδοχεία της Βασιλίτσας.... (κλικ - συνέχεια) 
29.06.2020 61 Θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης Διάρκειας στο Δήμο Γρεβενών-Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ....
Τρίτη 23 Ιουνίου 2020. -Επιστολή Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Ζήτημα. ♣ Ανοιχτό Κάλεσμα στους Προέδρους των Κοινοτήτων με στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και τουριστικών πλεονεκτημάτων του κάθε οικισμού Στο πλαίσιο της διατύπωσης προτάσεων σχετικά με την τουριστική προβολή του άυλου πολιτισμικού αποθέματος του Δήμου Γρεβενών αλλά και την παράλληλη ανάδειξη του υλικού αποθέματος (φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος) των κοινοτήτων της περιοχής μας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης καλεί όλους τους Κοινοτάρχες του Δήμου να προχωρήσουν στην ενδελεχή καταγραφή των μοναδικών .... (διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση - κλικ εδώ).♣ 
Υπενθύμιση στους Προέδρους των Κοινοτήτων για την καταγραφή των πολιτισμικών και τουριστικών πλεονεκτημάτων των χωριών τους. ♣ 26/6/2020 

Γιάννης Γιάτσιος προς Ανδρέα Πάτση: “Οχι στην παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση των συμπατριωτών μας” 6 Ιουνίου, 2020 by Χρήστος Μίμης.-
Την Πέμπτη, 05/06/2020, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής Γρεβενών στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM 933, για μια ακόμη φορά επιδόθηκε στη συνηθισμένη τακτική της διαστρέβλωσης και της μη σωστής ανάγνωσης εγγράφων της Περιφερειακής Αρχής. Αναφέρθηκε ότι βάλαμε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή μας στην κατασκευή αιολικών πάρκων επικαλούμενος απλά ένα έγγραφο με μοναδικό στόχο την παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση των συμπατριωτών μας. Η δική μας βούληση ήταν να θέσουμε τις προϋποθέσεις δέσμευσης για τη λειτουργία αιολικών πάρκων και την τελική απόφαση να την έχουν οι συμπολίτες μας. Δηλαδή, πέραν της τυπικής και δεσμευτικής ισχύς των διατάξεων του νόμου, να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, να εξασφαλιστεί η άποψη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου και να ενημερωθεί η αδειοδοτούσα αρχή.
Ο Βουλευτής γνωρίζει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεσμεύουν, γιατί ο ίδιος τις ψηφίζει στο Κοινοβούλιο φωνάζοντας το «ναι» δυνατά και καθαρά. Άραγε έχει τη δυνατότητα να βάζει δεσμευτικές προϋποθέσεις όπως η Περιφερειακή Αρχή, την οποία έχει σταθερά στο στόχαστρο;
Εμείς μοναδικό στόχο έχουμε το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας, με τους οποίους είμαστε μαζί καθημερινά σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Μακάρι ο Βουλευτής μας να ενδιαφέρονταν για συνεργασία, ομόνοια και συμπόρευση και όχι για τη σύγκριση θέσεων και μισθών (η βουλευτική αποζημίωση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη) . Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ♣  (σ.ι. Έτσι, για να τα’χουμε στα υπόψη)..

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας  
02.07.2020 Ανανέωση των Πιστοποιητικών Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση την Τρίτη 16/06/2020 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ♣
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση την Τρίτη 09/06/2020 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ♣  
Πρόγραμμα Επίσκεψης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &  Τροφίμων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη στην Π.Ε. Κοζάνης 
Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση Δράσεων Κοινωνικής Φροντίδας και προστασίας Ρομά (Επιδότηση Ενοικίου), προϋπολογισμού 270.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 ♣ 

31 Ιουλίου 2020 - Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μου δημοσιεύθηκε επίσημα σήμερα η έγκριση του προϋπολογισμού που θα καλύψει τις ανάγκες ατομικής ξυλείας για τους δικαιούχους μόνιμους κατοίκους του Νομού Γρεβενών, ο οποίος έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε φέτος θα καλύψει το σύνολο των αναγκών σε ξύλα ατομικήςχρήσης, σύμφωνα με τις αιτήσεις για την δήλωση αναγκών που υπέβαλαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων του Νομού μας
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γ. Κασαπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ιωάν. Γιάτσιο με θέμα: Ένταξη επί ίσοις όροις του Νομού Γρεβενών στο ΣχέδιοΔίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 Ο Υπουργός κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην καθολική μετεγκατάσταση των μεταναστών από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου της Βασιλίτσας και την μεταφορά τους σε κλειστή δομή φιλοξενίας εντός των ορίων του Νομού. (διαβάστε το)
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 - Προϋπολογισμός για την κάλυψη αναγκών ατομικής ξυλείαςτων κατοίκων του Νομού Γρεβενών. (σ.ι. Ενδιαφέρει και τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας)
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 - Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM Δυτικής Μακεδονίας. 
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 - Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το εξέχουσας σημασίας ζήτημα του αυτοκινητόδρομου Ε65.
03.06.2020  Επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών που συγκλήθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την 3 η Ιουνίου 2020 με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα» 
02.06.2020 Σε κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη προχώρησε την Τρίτη, 2 Ιουνίου ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας στο Νομό Γρεβενών ώστε να μετριαστούν οι οικονομικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας.
19.05.2020 Ο Βουλευτής Π.Ε Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: 101 χρόνια έχουν περάσει από τότε που γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Έθνους μας. Οι Έλληνες του Πόντου βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν βίαια και απάνθρωπα αφήνοντας πίσω τους τα σπίτια και τα υπάρχοντα τους και άταφους τους νεκρούς τους. Μπροστά σε αυτό το δράμα στεκόμαστε όλοι με βαθιά θλίψη για τα δεινά που υπέστησαν τα αδέρφια μας αλλά και με δέος για όσα κατάφεραν να πετύχουν στη συνέχεια οι Έλληνες του Πόντου. Γιατί παρά τον ξεριζωμό, τoν πόνο, τον σπαραγμό, τη φτώχια και τις κακουχίες κατάφεραν ως άξια τέκνα των προγόνων τους να μεταφέρουν μαζί τους τον σπόρο της δημιουργίας , να χτίσουν από την αρχή μια καινούργια ζωή και να διαπρέψουν. «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο». Σήμερα είναι ημέρα Μνήμης για όλες τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Είναι η ημέρα που ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας απέναντι στους Έλληνες του Πόντου αλλά και απέναντι στην Ιστορία μας: Να μην τους ξεχάσουμε ποτέ. 

Άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη σε κάθε Διεύθυνση  Αστυνομίας
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλίας από την Ελληνική Αστυνομία για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αυτοματοποίηση της υφιστάμενης υπηρεσιακής λειτουργίας, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αποφασίστηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής γραμμής επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας, μέσω των οποίων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται άμεσα, μέσω παραπομπής τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες ή παροχής σε αυτούς γενικών πληροφοριών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία τους.
Κατόπιν των ανωτέρω, ανακοινώνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) και οι τηλεφωνικές γραμμές επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία, ως ακολούθως: Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών adgrevenon@astynomia.gr 2462022066 Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς adkastorias@hellenicpolice.gr 2467083216 Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης adkozanis@astynomia.gr 2461022001 Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας adflorinas@astynomia.gr 2385044210  Μέσω των ανωτέρω τηλεφωνικών γραμμών θα εξυπηρετούνται οι πολίτες καθημερινά και κατά τις ώρες 08:00΄- 18:00΄.


 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α   Από το Πρακτικό της υπ’ αριθµ. 11/26.05.2020 Τακτικής Συνεδρίασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Γρεβενών. Αριθµός Απόφασης: 66/2020 Θέµα: Αποδοχή χρηµατοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση της δράσης “Wifi4EU - προώθηση της συνδεσιµότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες” .... 
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Οµόφωνα
Αποδέχεται την χρηµατοδότηση ύψους 15.000,00 € στα πλαίσια της συµφωνίας INEA/CEF/WiFi4EU/2-2019/005326-003901 µεταξύ του ∆ήµου Γρεβενών και του Εκτελεστικού Οργανισµού Καινοτοµίας και ∆ικτύων, για την υλοποίηση της δράσης µε τίτλο “Wifi4EU- Προώθηση της συνδεσιµότητας στο διαδίκτυο στις Τοπικές Κοινότητες του ∆ήµου Γρεβενών”. (σ.ι. ας παρακολουθήσουμε το θέμα. Το διαδίκτυο –ιντερνέτ είναι απαραίτητο και στο Δασύλλιο.)- ♣

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής: ... 
...  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Ένας (1) ασθενής, με ήπια συμπτώματα, είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό ως ύποπτο κρούσμα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του.    

22.06.2020 Προς την Ειδική Ταμειακή Υπηρεσία του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Δυνάμει του παρόντος ΧΕΠ, πληρώσατε στο δικαιούχο Κων/νο Δ. Χαριζόπουλο το ποσό των 1.000,00 €. 
03.06.2020 Αριθµός Απόφασης: 64/2020 Θέµα: Κατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του ∆ήµου και ορισμός υπευθύνου κίνησης λογαριασμού. Διαβάστε τις λεπτομέρειες. 

 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α     Από το αριθ. 12/12-5-2020 Πρακτικό Τακτικής Συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών Οικονομικής Επιτροπής.    Αριθ. απόφασης:141/2020  Α π ο φ α σ ί ζ ε ι    Ομόφωνα:  Συστήνει πάγια προκαταβολή για τις εξήντα μία (61) κοινότητες του Δήμου Γρεβενών ανάλογα με τον πληθυσμό,  συνολικού ποσού ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (80.000,00) € όπως αναλύεται στο παρακάτω πίνακα ως εξής: ……. 7. ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ Χαριζόπουλος Κων/νος του Δημ. 1000 ευρώ ……..  Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α 00.851 των εξόδων του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους   2020.    Ορίζονται υπόλογοι για την διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, στο όνομα των οποίων θα εκδοθεί το χρηματικό ένταλμα και οι οποίοι θα ενεργούν τις πλ ηρωμές σε βάρος αυτής, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων. Ο υπόλογος διενεργεί τις πληρωμές χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του δημάρχου. Οι δαπάνες που θα πληρωθούν από την πάγια προκαταβολή είναι αυτές που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος στις κοινότητες ή μεταβιβάζονται σε αυτές από το Δημοτικό Συμβούλιο.♣  ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ - Λειτουργία Κοινοτήτων Αριθμός Εγκυκλίου: 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019 -- Με τη θέση σε ισχύ του ν. 4555/2019 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Πρόγραμμα Κλεισθένης I». Καταργείται η διάκριση κοινοτήτων σε δημοτικές και τοπικές και εισάγεται ως ενιαία δομή ενδοδημοτικής αποκέντρωσης η Κοινότητα. (βλέπε σελ. 14). Αναφέρει αρμοδιότητες προέδρου κοινότητας έως και 300 κατοίκων και αφορά το χωριό μας, την κοινότητα του Δασύλλιου του Δήμου Γρεβενών. Πρόεδρος Κωνσταντίνος (Νίνος) Χαριζόπουλος. (από 2019έως 2023).- ♣


 Μέχρι τις 30-05-2020 η Ανάρτηση δαπανών των συλλόγων, σωματείων στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: Ενημερώνουμε τους εκπροσώπους των Δ.Σ. συλλόγων, σωματείων και γενικότερα Νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου ότι η υποχρέωση ανάρτησης δαπανών τους στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που συντελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 01-01-2019 έως 31-12-2019, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30-05-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υπόχρεοι μπορούν να ανατρέχουν στο ΦΕΚ 1528/Β/22-4-2020 και στο αριθμ.: 11258 ΕΞ 2020/7-5-2020, έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΑΔΑ:666Ξ46ΜΤΛΠ-Γ37).
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

15.05.2020.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ  ...  Το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Γρεβενών, υλοποιούνται τα έργα «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» προϋπολογισμού 400.000€ χρηματοδοτούμενα από πόρους της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. € με πιστώσεις του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» , ενώ επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Κατασκευή και βελτίωση ποτιστρών του Δήμου» προϋπολογισμού 74.400 € με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών.  ♣  .ι. Υπάρχει πρόβλεψη στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της κοινότητας του Δασυλλίου αναφορικά με τα εν λόγω έργα;).- Νομίζω ότι οφείλουμε – εμείς οι δημότες του Δήμου Γρεβενών - ένα μεγάλο "εύγε" στον ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Δήμου κ. ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ μαζί και τους συνεργάτες του. Χθές, 14 Απριλίου 2020, Μεγάλη Τρίτη, από τις 9:04 πρωί μέχρι τις 13:21 το μεσημέρι και εν μέσω ειδικών συνθηκών εργασίας λόγω κορωνοϊού, ανάρτησε στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" 39 δημοσιεύσεις και υπέγραψε δεκάδες ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Συνολικό ποσό; 615.607,63€(Δείτε τον συνημμένο κατάλογο με τις λεπτομέρειες. Να παρατηρήσουμε μόνο ότι υπάρχουν και δύο διπλοεγγραφές.Είναι σύμπτωση ή λάθος εκ παραδρομής);
σ.ι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δήμος Γρεβενών, μέσω του προγράμματος Διαύγεια, (νόμος 3861/2010) παρέχει ζωντανή ενημέρωση στους πολίτες, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του.
Συγκεκριμένα, οι δημοσιεύσεις του Δήμου Γρεβενών που αναρτώνται στη Διαύγεια, συνδέονται με την πορεία του προϋπολογισμού, και εξασφαλίζεται η αποφυγή λαθών, ενώ παράλληλα ελέγχεται ο Δήμος στα ποσά που δαπανά σε ότι αφορά τις προμήθειες, και το κόστος κάθε έργου. Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για τη Διαφάνεια στη Διοίκηση του Δήμου και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για λεπτομερή και στοχευμένη παρακολούθηση των αποφάσεων και πράξεων της Διοίκησης. Μέχρι στιγμής, 15.04.2020 έχουν αναρτηθεί  από Δήμο Γρεβενών 776 πράξεις από 01.01.2020.- 

Σε πέντε τέσσερις τρεις περιοχές της Ελλάδας δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορωνοϊού, όπως φαίνεται από την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους νομούς Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας. Ένα "μπράβο" στην Αστυνομία, στο Δήμαρχο, στα ΜΜΕ και κυρίως στους δημότες της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και στον κ. Γιάτσο. Σας παρακολουθούμε από μακριά και σας ευχόμαστε να παραμείνετε στο μηδενικό κρούσμα κορωνοϊού. Και .. να μη σας ματιάσουμε. ..βαστάμε γερά, κρατάμε καλά.-26.4.2020 .- 

Το Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών μόλις ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη "Διαβούλευση IT Culture". Μέχρι 8 Απριλίου 2020 θα δέχεται τυχόν παρατηρήσεις – προτάσεις στο email του Δήμου προκειμένου να ληφθούν για το οριστικό παραδοτέο. {υπόψη: Προϋπολογισμός ➾ 484.404,60 € (Gr. 303.700,00 € /Alb. 180.704,60€) Εταιρικό Σχήμα ➾ Δήμος Γρεβενών (Επικεφαλής Εταίρος), Δήμος Pustec (PB2) Anti-Craker MKO (PB3)}.
Στο συνημμένο 27σέλιδο φυλλάδιο που διαβάσαμε παρατηρήσαμε. α. Στο εξώφυλλο του φυλλαδίου διαβάζουμε: Ντίνα Αντωνίου Former Project Coordinator. Γιατί former (τέως); Δεν υπάρχει Project Coordinator; β. Στη διεύθυνση www.it-culture.eu δεν υπάρχει κανένα όνομα επικοινωνίας. Γιατί; γ. Αναφέρει ένα Μή Κυβερνητικό Οργανισμό (ΜΚΟ) τον Anti-Craker MKO. Ο Οργανισμός αυτός δεν αναφέρεται πουθενά στο διαδίκτυο. Δεν βρήκαμε στοιχεία του.!! δ. Στη δεύτερη διαδρομή: Γρεβενά >..... >Κυπαρίσσι >Καλλονή >Μεσολούρι >Δοτσικό κλπ... δεν αναφέρεται η κοινότητα Δασυλλίου με το περίφημο γεφύρι Παλιομάγερου. Γιατί;
Θα περιμένουμε απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Γρεβενών ή όποιον αφορά. -


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να συγκαλείται σήμερα 29 Μαρτίου έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας και να μην προσκαλείται σ΄αυτό ο νόμιμος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας. Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στην πρωτόγνωρη αυτή κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι να μην λειτουργούμε ομόθυμα και ενωμένοι. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Δασταμάνης Γεώργιος Δήμαρχος Γρεβενών.♣

σ.ι. Δεν είναι λίγο υπερβολική η αντίδραση του Δημάρχου μας;♣

Να σας ενημερώσουμε ότι η σελίδα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins με την καταγραφή της πανδημίας η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή κατά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη διεύθυνση https://coronavirus.jhu.edu/map.html και στην αγγλική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας στη διεύθυνση:  https://en.wikipedia.org/wiki/2019–20_coronavirus_pandemic  .  

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 09:55
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ55/2Α/11.03.2020 , ο Δήμος Γρεβενών θέτει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο όπου μπορούν να απευθύνονται συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινούνται από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 14:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τηλέφωνο: 2462028098 Email: kentrokoinotitas@dimosgrevenon.gr 

 
Στις 18 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος κ. Δασταμάνης Γ. υπογράφει ανάθεση στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. την εκτέλεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2018) σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών με το ποσό των 38.688,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2019, και θα πρέπει να εκτελεσθεί σε 12 μήνες από σήμερα 18.3.2020.
σ.ι. Άραγε έχει προγραμματιστεί ώστε το συνεργείο να ελέγξει το καταπονημένο μας οδόστρωμα από Δασύλλιο σε Καλλονή; Πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021 ο απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής και Ετήσια Έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης  Εισηγητές: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης,  κ. Αικατερίνη Τσιομπάνου και οι Αντιπεριφερειάρχες (Χωρικοί και Θεματικοί). Διαβάστε την Ειδική πρόταση για τη δημιουργία ΧάρταςΔικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών 15 σελίδες και την Ετήσια Έκθεση2020, 41 σελίδες <κλικ αριστερά.- 


- Διαβάζουμε το Πρακτικό Τακτικής Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής. Αριθ. απόφασης: 52/2020 περί του δανειστικού συμβολαίου τοκοχρεολυτικού δανείου ποσού 868.000,00 ευρώ (κλικ) για την εκτέλεση του επενδυτικού έργου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Γρεβενών». (σ.ι. σε διερεύνηση για περισσότερες λεπτομέρειες).

Αλλά, να διαβάσουμε και κάτι διαφορετικό. Κάτι διδακτικό και ωφέλιμο. Πέρα από τα προβλήματα στο χωριό μας και τον κορωνοϊό που μόλις σήμερα 16 Μαρτίου 2020 εμφανίσθηκε στο χωριό Δαμασκηνιά Κοζάνης. . Δείτε – διαβάστε τι μας διαβίβασε ο συγχωριανός μας Γιώργος Τζιβάνης.. (κλικ εδώ). 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δήμου Γρεβενών – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ. Ενημερωθήκαμε για δύο επείγοντα θέματα που αφορούν και εμάς τους Δασυλλιώτες. α. Διόρθωση του εμβαδού ακινήτων (οικιών, βοηθ. χώρων κτλ) μέχρι 31-03-2020 (σ.ι. δόθηκε παράταση έως 30-06-2020) και β. Κλαδιά δέντρων και θάμνων ιδιωτικών οικοπέδων και κτημάτων που εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. (Εδώ κλικ για περισσότερες λεπτομέρειες). ♣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ματαίωση Αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμου Γρεβενών Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 07:33
Μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη των χώρα στα πλαίσια προάσπισης της δημόσιας υγείας, ανακοινώνεται από το Δήμο Γρεβενών ότι όλες οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις από σήμερα Πέμπτη 27-02-2020 έως και τη Καθαρά Δευτέρα 02-03-2020 ματαιώνονται.
(σ.ι. Στις 19/2/2020 ο Δήμος Γρεβενών με αρ. Πρωτ. 2711, αποφάσισε την απ' ευθείας ανάθεση ποσού 20.000,00 ευρώ για «Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2020». Διερωτόμαστε εάν μέρος από τα χρήματα αυτά μπορούν να διατεθούν για την επισκευή του πέτρινου περιτοιχίσματος (μαντρότοιχος) στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας Δασύλλιο Γρεβενών. Να γίνει περιφρούρηση του χώρου των σεβαστών προγόνων μας. Υπόψη ότι έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα για το ανωτέρω θέμα από τον τ. Πρόεδρο Κοινότητας Δασυλλίου κ. Δημήτριο Σκόδρα στις 16 Νοεμβρίου 2018 με αριθ. Πρωτ. 2/2018).-

Χρήστος Τριγώνης is with Γιώργος Δασταμάνης and 2 others. 19 hrs (βλέπε facebook – κ. Άγιος Γεώργιος) Με αυτό το έργο ξεπερνάμε τα 2 εκατ. € για τη στήριξη των αγροτών μας. Συνεχίζουμε !!! 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην δημοπράτηση του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ” προϋπολογισμού 1,2 εκατ. € προχώρησε η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών με ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής προσφορών την 12-3-2020. Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 135/2018 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών και αφορά σε βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στους οικισμούς Αγίου Γεωργίου, Ελευθέρου Β΄ και Κιβωτού, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου εξυπηρετώντας τουλάχιστον 12 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, 1168,4 στρέμματα γεωργικής γης και 81 παραγωγούς…κλπ … Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών          (σ.ι. Για το Δασύλλιο Γρεβενών .. 0.00 €)  .-

Φεβρουάριος 2020. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Δήμου Γρεβενών (περιληπτικά) ..1. Για την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Γρεβενών : 1.075.000,00€. 2. Για τη βελτίωση του οδικού δικτύου προς Βασιλίτσα : 1.065.000 €, 3. για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων 87.100,00€, 4. για προμήθεια απορριμματοφόρων 150.000,00 €, 4. για διαχείριση βιοαποβλήτων, αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 365.554,35 €, 6. για το 2ο Δημοτικό 258.548,39€, 7.για το 3ο Δημοτικό Σχολείο 231.774,19€, 8. για το 6ο Δημοτικό Σχολείο 238.225,81€, 9. για το 7ο Δημοτικό Σχολείο 194.919,35€
(σ.ι. Για την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης και διαγράμμιση οδοστρώματος του άξονα Γρεβενά - Πεντάλοφος : 0,00 €) - ♣


Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπέγραψε απόφαση για την καταβολή ανταποδοτικών τελών στους δήμους που επιβαρύνθηκαν το 2019 από τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.Πρόκειται για το συνολικό ποσό των 9,491 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας. Μάλιστα, το επίμαχο ποσό θα αποδοθεί στους δικαιούχους δήμους εντός των επόμενων 20 ημερών. 12.Φεβ. 2020.- Ο δήμος Γρεβενών θα ωφεληθεί με το ποσό των 110.850,00 ευρώ.- 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ του βουλευτή Ν.Δ. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση (κλικ εδώ)με αφορμή την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 για το Φυσικό Αέριο και το Μεταναστευτικό και την ενδεχόμενη εγκατάσταση νέων δομών στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Γρεβενών.-
Δείτε στα παρακάτω τρία youtube βίντεο, όλα όσα ειπώθηκαν κατά την 4ωρη συνεδρίαση.- ♣
α.https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=2NFDhGNCUbI&feature=emb_logo β. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7g7rlBE67H8&feature=emb_logo γ. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bnj99PhNIks&feature=emb_logo .- ♣

Kasapidis
Η παρούσα να αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», 27.1.2020. Δημόσια δαπάνη 30 εκατομμυρίων 417 χιλιάδων ευρώ !. Για το νομό Γρεβενών 16.988.266,93 ευρώ (κλικ) σε 150 ΣΒΕΛ (Σχέδια ΒΕΛτίωσης).?  
 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 .. Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Π Ο Ι Ε Ι .. 1. Πίνακα αιτήσεων που επιλέγονται για στήριξη (Παράρτημα Ι - Πίνακας Δικαιούχων), ανά δράση. Ο πίνακας 1 αφορά τη δράση 4.1.1 και περιλαμβάνει πεντακόσιες εβδομήντα (570) επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 30.417.210,69€. Ο πίνακας 2 αφορά τη δράση 4.1.3 και περιλαμβάνει τριάντα δύο (32) επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 860.351,14€. 

ΨΗΦΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ έτους 2020

-Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός του 2020 στο Δήμο Γρεβενών, ο οποίος ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Δήμαχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, «είναι ισοσκελισμένος και αναπτυξιακός». 
Ο κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης θεωρεί τον προϋπολογισμό άκυρο και επί πλέον σημειώνει τα εξής: Ο Δήμος Γρεβενών έχει την Κοινότητα Γρεβενών η οποία εντάσσεται στις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 10.001 έως 50.000 κατοίκους και δικαιούται 6.000€. Έχει στο σύνολο 61 τοπικές κοινότητες εκ των οποίων 14 με πληθυσμό άνω των 301 κατοίκων που σημαίνει δικαιούνται 2.000€ έκαστη και 47 κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως 300 κατοίκους με δικαίωμα παγίας 1.000€ εκάστη (π.χ. Δασύλλιο). Σύνολο δικαιουμένων ποσών Πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων Δήμου Γρεβενών 81.000€ και όχι 68.000€ που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό. Δείτε μερικές διαφορετικές απόψεις - αναλύσεις και σχολιάστε.. (κλικ)

-Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ - ΑΔΑ: 6Ψ73Ω9Γ-ΕΑΥ - Απόφαση 462/2019 Δ.Σ. με θέμα: Ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων -εξόδων του Δήμου Γρεβενών οικονομικού έτους 2020. (60 σελίδες) ♣ 


Mε τη με αριθμό 357/2019 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκλέχθηκε ως νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης η Τσιομπάνου Αικατερίνη του Μιχαήλ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Σύμφωνα με τα άρθρο 179 του Ν. 3852/2010, ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των επιχειρήσεών της και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους. Δεν έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με ιδιωτικές διαφορές και με διαφορές που αφορούν τις υπηρεσίες των δήμων ή άλλων νομικών προσώπων.
Η έδρα του γραφείου του βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης στο 2ο όροφο στην οδό Δημοκρατίας 27 (στο κτίριο της παλαιάς Νομαρχίας) και οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα τηλέφωνα 2461351560 και 6947707014. Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν να υποβάλλουν το αίτημα τους αυτοπροσώπως, ταχυδρομικά, καθώς και ηλεκτρονικά: info.psp@pdm.gov.gr
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε διαμέσου της σελίδας  https://www.pdm.gov.gr/diikitiki-domi/periferiakos-sybarastatis-tou-politi-ke-tis-epichirisis/.  Εκεί είναι αναρτημένη η σχετική φόρμα αναφοράς/καταγγελίας. 

    Σήμερα, 11.07.2020, Ο Πρόεδρός μας Νίνος Χαριζόπουλος συνδέθηκε με ΟΤΕ με σταθερή τηλεφωνική γραμμή και ιντερνέτ.-
Καλά νέα. Σήμερα 27/2/2020 μας ενημέρωσε αρμόδιος του ΟΤΕ ότι το ειδικό κιβώτιο για σταθερή τηλεφωνία και ιντερνέτ που εγκατέστησε στο χωριό μας θα αρχίσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο ή Απρίλιο 2020. Θα ενημερωθούν σχετικά όλοι οι κάτοικοι.- 
Τα σταθερά τηλέφωνα από 9 Ιαν. 2020 στο Δασύλλιο μας λειτουργούν πλέον κανονικά. Αλλά ... μετά από έγγραφη καταγγελία στον ΟΤΕ και ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).- 
ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ στο χωριό μας δεν λειτουργούν. Συνεχίζουν, από της 21 Δεκεμβρίου 2019, την απεργία τους οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. H απεργία θα συνεχιστεί έως τις 12 Ιανουρίου 2020 και θα αποφασιστεί η συνέχισή της ή η διακοπή της μετά τις 13 Ιανουαρίου. ♣

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ Φορέας Υλοποίησης είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών. Το κόστος του έργου είναι 9,2 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,49 εκατ. ευρώ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2018. .. (κλικ) Τι απέγινε στη συνέχεια; Διαβάστε και παρακολουθήστε το σοβαρότατο αυτό θέμα που αφορά και το χωριό μας. 
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» Εκτιμώμενης αξΊας 7.419.354,84 Ευρώ - πλέον φ.Π.Α. 24%, έχει εφαρμογή η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1253/14. (Εμφανίζονται οι 4 από τις 43 σελίδες του εγγράφου και η λανθασμένη εγγραφή στην εγκύκλιο του χωριού Δασάκι αντί του ορθού Δασύλλιο ).-κλικ εδώ-♣ 

ΨΗΦΙΣΑΝ: Υπέρ του προστίμου: Ματθαίος Αδάμος και Φωτεινή Τζουβάρα. Ψήφισαν κατά του προστίμου: Γεώργιος Γκοτζαμπασόπουλος, Στέργιος Καλόγηρος, Ζήσης Κιάκας, Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης, Κωνσταντίνος Σιούλας, Χρήστος Τριγώνης , Νικόλαος Τσικούρας. Παρασκευάς Ανθιμιδης, Χρήστος Βάιος, Ιωσήφ Δόλγηρας, Βασιλική Λύτρα, Δημοσθένης Κουπτσίδης, Κωνσταντίνος Μπουρέλλας, Νικόλαος Ουζουνίδης. Κωνσταντίνος Παλάσκας φιγένεια Στεργιούλα. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικόλαος Δάσκαλος Χριστίνα Μπαρλαγιάννη καθώς και η Πρόεδρος της Κοινότητας Δοτσικού Μερόπη Τσιουμπέρη. και Λευκή ψήφο: Χρήστος Πέτρου. Ισαάκ Ισαακίδης Αναστάσιος Τσιρίκας. Αλέξανδρος Κατσάλης, Δημήτριος Μπόλης Νικόλαος Πούλιος.Ιωάννης Κλεισιάρης Παναγιώτα Ντάγκα (σ.ι. Πρόκειται για τις ίδιες αγελάδες που είχαμε στο χωριό μας για πολλές ημέρες και που έκαναν αρκετές ζημίες πέραν των ακαθαρσιών).♣«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου στην ΕΡΤ2 παρουσίασε στις 3.1.2020 ένα αφιέρωμα στους δημιουργούς του σήμερα. 
Τραγούδησε και η συμπατριώτισσα Μαρία Παπαγεωργίου, η κόρη του Νίκου. https://www.youtube.com/watch?v=vMAMHFMbMlE
Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Γρεβενών (Δ.Ε.Υ.Α.Γ.) ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της θολότητας που παρατηρήθηκε στο νερό των Τοπικών Κοινοτήτων (Τ.Κ.) του Β΄ κλάδου ύδρευσης, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου, διενήργησε δειγματοληψίες και αναλύσεις την Δευτέρα 11/11/2019. 
Από τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων που μας κοινοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 13/11/2019, τα οποία δεν είναι τα οριστικά, βρέθηκε εκτός ορίων το μικροβιολογικό φορτίο και το νερό θεωρείται μη πόσιμο. 
Η ΔΕΥΑΓ θα προβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες σε καθαρισμό των δεξαμενών, απολύμανση του δικτύου και περαιτέρω αναλύσεις. 
Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Τ.Κ.: Φιλιππαίοι – Αετιά – Καλλονή – Δασύλλιο - Τρίκορφο - Χρυσαυγή – Μέγαρο - Κυπαρίσσι - Εκκλησιές - Άγιος Κοσμάς - Κυδωνιές - Κορυφή - Ροδοχώρι – Κρίμηνι – Βουχωρίνα – Αηδόνια - Λείψι – Οροπέδιο – Ροδιά - Αμυγδαλιές – Κριθαράκια - Δασάκι 
Να μη χρησιμοποιούν το νερό ως πόσιμο μέχρι νεότερης ανακοίνωσης της ΔΕΥΑ Γρεβενών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.-

Η Δ.Ε.Υ.Α.Γ. ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της από 14/11/2019 ανακοίνωσης για μη πόσιμο νερό στον Β΄ Κλάδο, λόγω μικροβιολογικού φορτίου, μέχρι σήμερα προέβη: 
1. στον καθαρισμό των δεξαμενών και την απολύμανση των δικτύων. 
2. σε συνεχείς δειγματοληψίες από διάφορα σημεία των δικτύων προκειμένου την διερεύνηση και τον εντοπισμό του προβλήματος. 
Από τα αποτελέσματα των Αναλύσεων, τόσο των πηγών όσο και των εσωτερικών δικτύων των οικισμών, επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν εκείνες τις μέρες στην περιοχή των πηγών. Το μικροβιολογικό φορτίο τις επόμενες ημέρες ήταν σε φθίνουσα πορεία και επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα. 
Οι κάτοικοι των Τ.Κ. Φιλιππαίοι – Αετιά – Καλλονή – Δασύλλιο - Τρίκορφο - Χρυσαυγή – Μέγαρο - Κυπαρίσσι - Εκκλησιές - Άγιος Κοσμάς - Κυδωνιές - Κορυφή - Ροδοχώρι – Κρίμηνι – Βουχωρίνα – Αηδόνια - Λείψι – Οροπέδιο – Ροδιά - Αμυγδαλιές – Κριθαράκια – Δασάκι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το νερό ως πόσιμο. Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την κατανόηση σας. -- Εκ της ΔΕΥΑΓ
------------------
Σ.σ.ι.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια διαβάζουμε...  Το Εσερίχια κόλι (Escherichia coli, συντομογραφία E. coli - το οποίο είναι το μικροβιολογικό φορτίο του Δελτίου Τύπου της ΔΕΥΑΓ) είναι ένα αρνητικό κατά Γκραμ, ραβδοειδούς σχήματος κολοβακτήριο[1] (Enterobacteriaceae). Συνήθως βρίσκεται στο έντερο ενδόθερμων ζώων. Συχνά τα στελέχη αποτελούν μέρος της φυσικής χλωρίδας του εντέρου όντας αβλαβή και μπορούν να ωφελήσουν τους ξενιστές τους παράγοντας βιταμίνη Κ2, και εμποδίζοντας την εγκατάσταση άλλων παθογόνων βακτηρίων μέσα στο έντερο.[1] Απαντώνται συχνά στα κόπρανα των ζώων και των ανθρώπων.[1] Τα περισσότερα στελέχη είναι αβλαβή, αλλά το O157:H7 παράγει πολύ την ισχυρή τοξίνη verotoxin (VT) που μοιάζει με τη Shiga και καταστρέφει το έντερο.[1] Αυτή η τοξίνη είναι εφάμιλλη των παραγώγων του Shigella dysenteriae και προκαλεί αιμορραγική κολίτιδα στο ξενιστή.[1] Επίσης, όταν βρεθεί σε διπλανά όργανα όπως την ουροδόχο κύστη μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη. Το βακτήριο δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και πεθαίνει όταν ζεσταίνεται στους 70 °C για αρκετό χρονικό διάστημα,[1] ενώ μπορεί να επιβιώσει στο ψυγείο για αρκετές μέρες υπό κάποιες συνθήκες[2].-

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας
Άμεση Επικοινωνία με Αστυνομία
Οι παρακάτω τριψήφιοι και τετραψήφιοι αριθμοί αντιστοιχούν σε τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν σε 24ωρη βάση και στις οποίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, παράπονα και καταγγελίες: 
100: Τηλεφωνική επικοινωνία για άμεση αστυνομική επέμβαση σε κάθε νομό της χώρας. 
Κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση Δράση στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στο 100. 
109: Τηλεφωνική επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, για καταγγελίες σχετικές με ναρκωτικά. 
1156: Παροχή πληροφοριών για εξαφανισθέντες ανήλικους. 
11188: Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
1571: Τηλεφωνική επικοινωνία στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημεδαποί και αλλοδαποί τουρίστες. 
10414 και 1014: Επικοινωνία με την Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατική) για παροχή πληροφοριών για θέματα τρομοκρατίας. Διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης). 
1033: Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και δυνατότητα σύνδεσης με το Τηλεφωνικό Κέντρο (100) όλων των Νομών της χώρας. 
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθύνεστε και στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή 

Το πανηγύρι μας, ανήμερα 26 Ιουλίου 2019 - Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή του πατέρα Κωνσταντίνου Βασιλειάδη- Θεολόγου. Το παρακάτω βίντεο στο youtube επέλεξαν να το παρακολουθήσουν 980 επισκέπτες σε τρεις μέρες (27- 30 Ιουλίου). Δείτε το..  https://www.youtube.com/watch?v=feQKCB-PpO8
(σ.σ.ι.  Ο παραπάνω σύνδεσμος προσωρινά δεν λειτουργεί - Θα φροντίσει ο Παπα-Κώστας διορθώσει το πρόβλημα με το youtube).-

ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ψήφοι 5563, ποσοστό  30,52% έδρες 10, --- ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ 5342, 29,31%, 10 --- ΠΑΛΑΣΚΑΣ 3592, 19,71%, 6 --- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2833, 15,54%, 5 --- ΝΤΑΓΚΑ 895, 4,91%, 2.
Στο Δασύλλιο έλαβαν: ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ψήφους: 1, ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ 3, ΠΑΛΑΣΚΑΣ 5, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 15, ΝΤΑΓΚΑ 0.-
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δασυλλίου, εξελέγη ο ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Νίνος) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.-

Παράταση για τις δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο. 
Η απόφαση παράτασης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2245Β).  Παρατείνεται σε δέκα περιοχές της τέταρτης και τελευταίας γενιάς κτηματογράφησης έως 15 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται για το υπόλοιπο των περιφερειακών ενοτήτων Θάσου και Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας. Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.-


Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Πληροφορίες https://www.ktimagrevena.gr/ 
Κλείνει η Εθνική Τράπεζα στο Τσοτύλι. Αντιδράσεις από το Δήμο Βοΐου. 28/12/2018 
http://www.tovoion.com 
Την αντίθεσή του στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μεταβεί αντιπροσωπεία στην Αθήνα ζητώντας τη διατήρηση του. Το χαρτοφυλάκιο αναμένεται να μεταφερθεί στην Καστοριά κάτι που επίσης δεν είναι αποδεκτό αφού οι κάτοικοι θα πρέπει να πηγαίνουν εκτός Δήμου Βοΐου για να εξυπηρετηθούν. Υπήρξε πρόταση σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι να γίνει πρόταση για μεταφορά στη Σιάτιστα, όπου παραμένει το μοναδικό υποκατάστημα στο Βόιο.-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε, παρακάτω, μερικές χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες οπωσδήποτε, δεν αποτελούν νομική συμβουλή


Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4055/2012, για τη σύσταση σωματείου, την τροποποίηση καταστατικού τη μεταφορά έδρας και τη διάλυση σωματείου, αρμόδιος είναι ο Ειρηνοδίκης της περιφέρειας που έχει έδρα το σωματείο.
Οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαδικασία τροποποίησης καταστατικού σωματείου είναι οι εξής:
1. Κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο –Τμήμα Εκουσίας δικαιοδοσίας (από δικηγόρο).
Μαζί με τα σχετικά δικόγραφα κατατίθενται τα εξής έγγραφα:
1. Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης του σωματείου για την απόφαση της τροποποίησης του καταστατικού
2. Ισχύον καταστατικό
3. Τροποποιημένο καταστατικό
4. Πίνακας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου
5. Πιστοποιητικό του αρμόδιου κατά τόπο Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου περί μεταβολών του σωματείου.
Ο αρμόδιος ειρηνοδίκης εκδίδει διάταξη, με την οποία διατάσσεται η τροποποίηση του σωματείου και η εγγραφή αυτής στα βιβλία του αρμόδιου Πρωτοδικείου.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Άρθρα 29 & 30 του Ν. 281/1914 που επανήλθε σε ισχύ με το Ν.Δ. 42/74,
Αστικός Κώδικας: άρθρα 78 έως 107 και άρθρα 61 έως 77 περί νομικών προσώπων
Άρθρο 3 του Ν. 6553/1934
Άρθρο 1 του Ν.4308/2014

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σωματείο για να λειτουργεί νόμιμα και σωστά πρέπει να τηρεί τα παρακάτω βιβλία:
1.Βιβλίο πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων. Σ’ αυτό γράφονται όλες οι συζητήσεις, προτάσεις, και αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.
2.Βιβλίο Πρακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
3.Βιβλίο Μητρώου Μελών. Σ’ αυτό γράφονται οι διευθύνσεις των μελών και τα τηλέφωνά τους.
4.Βιβλίο Ταμείου.
5.Πρωτόκολλο εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.
6.Μπλοκ εισπράξεων.
Από τα παραπάνω βιβλία τα πέντε πρώτα πρέπει να είναι αριθμημένα κατά σελίδα, σφραγισμένα με τη σφραγίδα του Σωματείου και θεωρημένα με τη σχετική σημείωση στην τελευταία σελίδα από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα εκείνους που επί προεδρίας τους τέθηκαν σε χρήση.
Η υποβολή οποιασδήποτε αίτησης και  δικαιολογητικών προς την Υπηρεσία μας γίνεται από τον Πρόεδρο ή τον Ταμία του Σωματείου στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. ………… ………… …….  ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο.
Στο πλαίσιο εποπτείας μας σύμφωνα με το άρθρο 29 Π.Δ. 281/1914, σας γνωστοποιούμε ότι για τη συμπλήρωση του φακέλου πρέπει να φροντίζετε να μας γνωρίζετε τα ακόλουθα στοιχεία:
1.Πρακτικό Γ.Σ. για προκήρυξη εκλογών ανάδειξης μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, από το Βιβλίο Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων ( θεωρημένο από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γ.Σ.).
2.Πρακτικό Αρχαιρεσιών της Εφορευτικής Επιτροπής για ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής (θεωρημένο από την Εφορευτική Επιτροπή).
3.Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα και εκλογής προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου, από το Βιβλίο Πρακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού  (θεωρημένο από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Δ.Σ.).
4.Ονομαστική κατάσταση μελών του Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής, στην οποία να αναγράφεται η διεύθυνση και τα τηλέφωνα αυτών.
5.Διεύθυνση των γραφείων του σωματείου και αριθμό τηλεφώνου.
Επίσης, οφείλετε να προσκομίζετε ετησίως:
1.Οικονομικό Απολογισμό προηγούμενου έτους (θεωρημένο από τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Δ.Σ.).
2.Έκθεση εξελεγκτικής Επιτροπής προηγούμενου έτους (θεωρημένη από την Επιτροπή).
3.Αντίγραφο πρακτικού τελευταίας ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στην οποία εγκρίνεται ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. (ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής – ομόφωνη έγκριση και απαλλαγή Δ.Σ. από πάσα ευθύνη) (θεωρημένο από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γ.Σ.).
4.Συνοπτική έκθεση δραστηριοτήτων προηγούμενου έτους.
 
Σύμφωνα με το Ν.4308/2014 στην έννοια της εποπτείας δεν εμπίπτει η θεώρηση των μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων είσπραξης, διότι τα Σωματεία απαλλάσσονται της υποχρέωσης τήρησης θεωρημένων στοιχείων.
Τέλος, παρακαλούμε να ενημερώνετε την  Υπηρεσία μας σε κάθε μεταβολή που θα γίνεται στο Σωματείο σας (π.χ. αρχαιρεσίες, παραιτήσεις μελών Δ.Σ. ή μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής, αλλαγή διεύθυνσης κτλ).
Σημείωση:
Η αρμόδια Υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία ελέγχει τον φάκελο του Σωματείου που τηρείται στο αρχείο της και δύναται να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία.-


    Ευχαριστούμε τον κ. Βαχτσεβάνο Αθανάσιο για το πολύτιμο ιστορικό έγγραφο που μας παραχώρησε. Εκλογικός κατάλογος του έτους 1914 της Μαγέρης. Τι άραγε να ψήφισαν οι πρόγονοί μας;  Βέβαια, οι εκλογές το 1914 δεν ήταν μεταξύ Βασιλιά Κωνσταντίνου και Βενιζέλου αλλά για τοπική αυτοδιοίκηση - νομαρχιακέςΔιαβάστε το παρακάτω ενδιαφέρον λήμμα από την Βικιπαίδεια.

  "Οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 1914 ήταν οι πρώτες δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα μετά την ενσωμάτωση σε αυτήν των λεγόμενων "Νέων Χωρών", όπως ονομάζονταν οι επαρχίες (Ήπειρος, Μακεδονία, νησιά Αιγαίου) που προστέθηκαν στον εθνικό της κορμό έπειτα από τη νικηφόρα έκβαση των βαλκανικών πολέμων (1912-13) και την ένωση της Κρήτης (1913). Ήσαν επίσης, οι τελευταίες εκλογές πριν το ξέσπασμα του Α΄Π.Π. (Ιούλιος 1914). Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου του 1914. Είχαν την ιδιαιτερότητα ότι σε αυτές χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά τα ψηφοδέλτια, όπως και τα εκλογικά βιβλιάρια. Έως τότε ακολουθούνταν μια πολύπλοκη εκλογική διαδικασία με σφαιρίδια και πολλαπλές κάλπες, που δυσχέραινε το έργο των ψηφοφόρων και των εφορευτικών επιτροπών."

Επιλέξτε τον .jpg file παρακάτω.-
            ☺☻
eklogikos1                      ipoloipo eklogikou katalogou
(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


σ.ι. Ευχαριστούμε πολύ για τις 3,591 επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας από 1.1.2019 μέχρι 22.12.2020, τους 917 χρήστες από 87 πόλεις, από 22 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, Τσεχία, Κύπρο, Αγγλία, Αλβανία, Αυστρία, Καναδά, Ινδία, Ολλανδία, Φιλανδία, Ιαπωνία, Τουρκία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία και Ρουμανία). 

*σ.ι. = συντάκτης ιστοσελίδας

