Zanimive povezaveZveza društev upokojencev Slovenije je nevladna, neprofitna in samopomočna organizacija upokojencev. Ustanovljena je bila pred 66 leti. Njena temeljna skrb sta kakovostno življenje starejših v Sloveniji in medgeneracijsko sožitje ter ohranjanje solidarnosti med prebivalci Slovenije.
Spletni portal je namenjen starejši generaciji (seniorji  in upokojenci). Poslanstvo je posredovanje koristnih in uporabnih informacij za zadovoljno in polno življenje, spodbujanje vseživljenjskega izobraževanja in sožitja med generacijami - Inštitut Antona Trstenjaka.
Aktualne novice za strejše in upokojence. 


Zakon določa prostovoljstvo in njegov pomen, temeljna načela prostovoljstva, pogoje opravljanja organiziranega prostovoljstva, pravice in obveznosti prostovoljcev in prostovoljskih organizacij ter vlogo države, samoupravnih lokalnih skupnosti, prostovoljskih in nepridobitnih organizacij, ki delujejo na področju prostovoljstva, pri spremljanju ter spodbujanju in razvoju organiziranega prostovoljstva.
Spletna stran je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.


Projekt Demenca aCROsSLO poteka na obmejnem področju slovenske in hrvaške Istre v okviru mednarodnega projekta INTERREG med Slovenijo in Hrvaško in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja oseb z demenco na čezmejnem področju.

Z izobraževanjem o demenci dodajamo znanje tistim, ki z osebami z demenco delajo vsak dan. S tem sledimo ciljem projekta, da z optimizacija socialno-varstvenih storitev v institucijah in v skupnosti izboljšamo oskrbo oseb z demenco in pripomoremo k destigmatizaciji bolezni v družbi ter preprečevanju socialne izključenosti oseb z demenco in njihovih družin.

Na spletni strani lahko sledite aktivnostim, ki se odvijajo v projektu. V domu starejših v Izoli in Umagu potekajo predavanja in delavnice o demenci za strokovno in negovalno osebje sodelujočih domov. Povzetke predavanj, obvestila o dogodkih za ozaveščanje o demenci ter druge koristne informacije lahko preberete na spletni strani projekta demenca.eu.ą
1s.jpg
(1479k)
CDA Koper,
7. sep. 2017, 03:20
ą
2s.jpg
(1562k)
CDA Koper,
7. sep. 2017, 03:23