V. SREČANJE KEGLJAČEV CENTRA DNEVNIH AKTIVNOSTI (CDA) KOPER IN DRUŠTVA UPOKOJENCEV RADOVLJICA (DUR)

objavljeno: 21. apr. 2017, 04:11 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 21. apr. 2017, 04:11 ]
V. Srečanje kegljačev Centra dnevnih aktivnosti (CDA) Koper in Društva upokojencev Radovljica (DUR) 

Leto je prišlo naokrog in čas je bil za ponovno, že tradicionalno, peto srečanje prijateljev, kegljačev iz Radovljice ter Kopra. 
Po  prisrčnem sprejemu v prostorih CDA je najprej stekla izmenjava novic, kjer smo ugotovili da se še kar dobro držimo, saj je bila samo ena nova okrepitev v radovljiških vrstah. Domačini smo imeli občutek, da so se tokrat gostje resno pripravili na tekmo in so trdno odločeni, da nas premagajo. Vendar smo tudi Koprčani imeli skrite adute, predvsem v izvrstni Nevji Janowsky, ki je poleg že zimzelenih Stanka Mikliča, Albina Radovca ter ostalih dajala upanje na končno zmago CDA. 
Tekmovali smo po veljavnih propozicijah ZDUSa in se pomerili  v disciplini 2x30 metov (30x polno in 30x čiščenje). Tekma je bila zelo napeta, vseskozi so za malenkost vodili gostje. Potem pa sta v zadnji seriji nastopila Nevja in Stanko, ki sta z izvrstnim nastopom spreobrnila potek v korist CDA. Poleg športnega rezultata, se je Nevja izkazala tudi kot odličen gostitelj, saj je  vsakega gostujočega tekmovalca obdarila z lepim darilom, ki ga je sama pripravila. Nevje in njene primorski gostoljubnosti v Radovljici ne bodo pozabili kar tako. 
V prostorih CDA smo si po tekmovanju privezali dušo z okusnimi bobiči in sladico. Razglasili smo rezultatate in podelili priznanja. Dneva pa še ni bilo konec. Z gosti smo se odpeljali v Portorož, si ogledali Formo Vivo in vrt kaktusov ter si po kratkem sprehodu zaželeli veliko zdravja in ponovnega snidenja jeseni na Gorenjskem.  
Srečanje je v vseh pogledih uspelo, kar so v odzivih potrdili tudi gostje. Posebej pa je treba   
poudariti, da brez podpore celotnega osebja CDA to ne bi bilo mogoče. Zatorej velika HVALA vsem v  CDA, ki so omogočili to srečanje.
Koper, 19.4.2017 
Ivan Avšič