VII. REVIJA UPOKOJENSKIH PEVSKIH ZBOROV (UPZ) JUŽNE PRIMORSKE »Istran, še midva pesmi se predajva«,

objavljeno: 26. maj 2016, 23:05 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 26. maj 2016, 23:14 ]
Zveza društev Mestne občine Koper je organizirala VII. REVIJA UPOKOJENSKIH PEVSKIH ZBOROV (UPZ) JUŽNE PRIMORSKE »Istran, še midva pesmi se predajva«, ki je potekala v petek, 20.05.2016 v Osnovni šoli Koper, Cesta Zore Perello Godina 1, Koper, s pričetkom ob 18.00 uri.

Revija je bila posvečena Istri in tudi pomembnemu in častitljivemu jubileju, 70 letnici organiziranega delovanja Zveze društev upokojencev Slovenije s sloganom, Naših 70 let. Sodelovali so:

ŽePZ DU PIVKA, MoPZ DELFIN IZOLA, ŽePZ "SINJI GALEB",MePZ BURJA, MePZ AVGUST ŠULIGOJ, ŽePZ PRISTAN UNIVERZE ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE KOPER.

Gostje večera pa so bili: OPZ OŠ Koper, MoPZ FANTJE POD LATNIKOM, ŽePZ ZDU MOK.

Gospa Cvetki Jagodič, predsednica Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper, je povedala nekaj uvodnih besed.

Predstavnik Mestne Občine Koper, občinski svetnik gospod Slobodana Popoviča je v imenu Mestne občine Koper pozdravil prisotne.

Učenec Osnovne šole Dušana Bordona Rok Frančeškin je recitiral Pesem Álojza Kocjančiča (Domača zemlja.

Sledil je nastop pevskih zborov: OPZ OŠ KOPER, ŽePZ DU PIVKA, MoPZ Latnik Boljunc, ŽePZ ZDU MOK, MoPZ DELFIN IZOLA, ŽePZ "SINJI GALEB", MePZ BURJA, MePZ AVGUST ŠULIGOJ, ŽePZ PRISTAN UNIVERZE ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE KOPER.Prisotne je pozdravil predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Južne Primorske gospod  Mirko Miklavčič in povdaril pomen pesmi za starejše.

Predsednik strokovne komisije gospod Ivan Tavčar, je razglasil zbor, ki se bo udeležil državnega srečanja upokojenskih pevskih zborov v Cankarjevem domu v Ljubljani. To je  ŽePZ PRISTAN UNIVERZE ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE KOPER.

 Harmonikar Silvan Kralj je v podlagi igral Cvetje v jeseni, medtem so na oder prihajali pevci in pevke vseh zborov. Pod vodstvom gospoda Ivana Tavčarja je skupaj zadonela pesem VSTAJENJE PRIMORSKE.

Prireditev je povezoval gospod  Blaž Maljevac.