TELOVADBA NA KOPRSKI PLAŽI

objavljeno: 2. avg. 2012, 04:07 avtor: CDA Koper
Center dnevnih aktivnosti za starejše občane je organiziral v poletnih mesecih telovadbo na plaži. Ob prijetnem druženju in telovadnih aktivnostih, po zmožnostih posameznika, pod vodstvom gospe Nede Skubin, ki zna popestriti vzdušje, pozabimo na tegobe vsakdanjega življenja in se razgibavamo in razveselimo. Menim, da je ta zamisel, ki sega že nekaj let nazaj, zelo pozitivna. Prej smo telovadili na trati, sedaj na plaži. S svojimi telovadnimi aktivnostmi pritegnemo tudi kopalce, ki nas bodisi opazujejo ali pa se nam celo pridružijo. Tako se naš krog širi. Seveda se vsak po svoje trudi, med seboj si pomagamo z vzpodbudami in tako nam čas hitro mine.

Pridruži se nam tudi gospa Nada Udovič s poznavanjem tibetanskih vaj, ki so nekaj posebnega. Z njimi privabljamo še več opazovalcev in takih, ki so voljni sodelovati, zato se naše število povečuje iz dneva v dan.

Po končanih vajah nas večina zaplava, nato posedimo ob kavici in kaj zapojemo. Ko se tako vsak dan srečujemo, smo opazili čistočo in red na plaži-kopališču. Posebna pohvala je namenjena vodji plaže, gospodu Jožetu Haberju, ki zna ravnati z ljudmi.

Dejstvo, da se starejši občani udeležujemo takih aktivnosti je posnemanja vredno. Zanimivi pa smo tudi za mimoidoče turiste, saj zanje predstavljamo turistično atrakcijo. Vse to prispeva k znamenitosti naše občine in zakaj naj ne bi bili za vzor ravno mi-upokojenci, mladi po srcu in željni doživeti še kaj zanimivega, v naših resnih letih življenja. Dobra volja velja, zato se družimo s takšno razposajenostjo in tako ostajamo vedri in zadovoljni do naslednje  telovadbe.

Naša telovadka ima s seboj majhnega kužka, ki jo čaka pred vhodom. Ljudje, ki se sprehajajo mimo, kar čakajo, kakšno bo srečanje med njim in gospodarico, ko se vrne. Če želite morda kdaj videti, kakšno je, nas obiščite, ne bo vam žal.
A.Š.